Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2004. 10. 13. 17:58
Előzmény: #1639  Törölt felhasználó
Csúnyák vagytok...
Törölt felhasználó 2004. 10. 13. 17:41
Előzmény: #1638  zborde
Ne bántsd szegény Vadkacsát, épp elég baj lehet neki, hogy még az a nanopakk is zsugorodik. Nem elég baj, hogy amúgy is kicsi, még a víz is hideg..:)
zborde
zborde 2004. 10. 13. 17:08
Előzmény: #1634  Törölt felhasználó
avgy újabb gyásznap a kocsmában.
Vadkacsa= tőkés réce. (axióma)
Ha ez sokáig így marad a végén csak réce maradsz, az asszony meg ott fog hápogni, hogy el kell adni a fészket.
Az új negatív rekord: 605.
Azért ennyire nem szar ez a papír. Gondolom közeleg a negyedév, azért ez az újabb mélypont.
Törölt felhasználó 2004. 10. 06. 21:41
Előzmény: #1624  pimre
pimre
Megkövetem a publikumot. Most utóljára írom le a Platser Láma nevet (ami ugye van). Azt azért még vízionálnám, hogy közelg az 5XX...Vadkacsáknak további jó merülést!
tcsernai 2004. 10. 06. 20:08
Sziasztok
Már régóta szerettem vona ehhez a témáho hozzászólni, de lusta voltam regisztráltatni magam. (Ez névérték körül volt, mikor olvastam a sok sületlenséget) Most viszont megtettem, mert valóban nem bírtam tovább nézni a szörnyü vergődést. Előrebocsátom, én sokáig rábáztam, először a kibocsátásko vettem. Akkor nyertem vele először és utoljára. Sokat foglalkoztam vele és mivel Kostolanyt tekintem mérvadónak, igazából nem sokat adoka a tech. elemzésekre, nem teljesen hülységek, de.... Viszont a Rábáról néhány alapvető tény: én ismerek rábás managert-katasztrófa . Jó ember, de....Jártam Rába üzemegységekbe. Menjetek el egy multiba és utána a Rábába. Nem hiszem, hgy kedvetek lesz longolni. A honvédelmi tenderekről röviden: nekem van vállalkozásom is, így sajtá bőröm tapasztalon nap, mint nap, hogy az árbevétel önmagában semmi. Röviden ennyi, remélem sikerül néhány ember érdeklődését felkeltenem, Ja, és amiért tulajdonképpen írtam: amikor először be akartam jelentkezni(névérték körül)azért akartam megtenni, hogy megírjam: könyörgöm, hagyjátok a fenébe, azt a szar céget. Lehet, hogy sokan utólagos okoskodásnak gondoljátok, de nem érdekel. Ja, és még egy: sokan az ingatlanvagyon-könyv szerinti értékre spekulálnak. Ők gondoljanak a folyamatos veszteségekre és az ingatlaneladásokra. Meddig mehet ez?
egy looser
fireblade 2004. 10. 06. 19:04
Kedves pancserláma!
Idézet Tõled:
\"Lehet, hogy lesz egy komolyabb letûzés, de az is lehet, hogy egy mérési rés fog kialakulni a grafikonon.\"
Hogy a technikai elemzést tisztába tegyük: Az elsõ rés a kitörési, a második a mérési, a harmadik pedig a kifulladási rés. Ha ez a rábánál bekövetkezik, akkor az komolyabb esést
mutatna, így ennek ne szurkoljatok. Megfontolandó: Míg a bux történelmi csúcsokat dönt, addig a gépipari papírok történelmi mélypontokat \"döntögetnek\". Mi történik ezekkel a részvényekkel, ha a bux csinál egy 10-15%-os korrekciót? A para nem emelkedõ piacon van, hanem egy nagyobb zakó közben. Az 1998-as orosz válságnál is a lombardosok dobták ki a
legvégén a rábát. (akkor 5 nap alatt esett 45%-ot => 1998.09.15. - 09.21. => 1750 ->950Ft)
Valós megnyugvás (trendforduló) a 200 napos mozgóátlag fölött lehetne, ami most 788 Ft-on van. Sok sikert kíván nektek egy outsider!
Üdv so_ha
Törölt felhasználó 2004. 10. 06. 17:34
Előzmény: #1632  Törölt felhasználó
Hali Kacsa!amugy nem Edwin hanem Jesse Livermore..és ha elovastad azt a könyvet ugy látom nem értetted meg..Ha Ő mindig az alján akart volna venni nem ismernéd,én sem ismerném,nem lenne az a könyv sem,és senki nem ismerné,mert soha nem lett volna belőle senki.
Törölt felhasználó 2004. 10. 06. 16:06
Előzmény: #1632  Törölt felhasználó
Jó szöveg, Kacsa.
Megnyugodhats z Warren Buffet sem mindig találja el az alját.
Viszont, ha te továbbra is rendszeresen vásárolsz rábát,előbb-utóbb elcsíped azt.
A sültkacsát imádjuk !
Törölt felhasználó 2004. 10. 06. 15:48
A VADKACSA egy univerzális lény, otthon van vizen, levegőben, szárazon, sőt még a jég hátán sem esik hasra. Persze TI leginkább a sütőben szeretnétek látni.
Nos a nano-nyiról lassan mikronyira növő paketocskám nyereségéből szívesen meghívok majd mindenkit egy sült vadkacsára a "Kis Büdösbe", ha eljön az ideje.
Warren Buffet nem igazán a kedvencem, de Edwin Livemore-tól talán néhány gént örökölhettem. Egyenlőre nem dugom a fejem a víz alá emiatt a 20 Ft-os baki miatt, de a régi szép időkben a PRIMAGÁZ alját, legutóbb pedig a GRAPHI alját csontra pontosan megéreztem.
U.I: NABI-t még nem vennék, meg LINAMAR-t sem, sőt a GLOBUS-ra is azt mondom, hogy ej ráérünk arra még.
matgab 2004. 10. 06. 14:58
Előzmény: #1630  zborde
VADKACSA javára legyen mondva, legalább nem azt írta, hogy mindenféle belső infoja van stb. csak annyit, hogy ő mindig megfogja az alját (mint fundamentális értékű hírt tudatta velünk)...
Ezért kár ennyire lehurrogni!
VADKACSÁ nak meg üzenem, hogy lehetne még szerencséje is, ha nem itthon tőzsdézne...
zborde
zborde 2004. 10. 06. 13:55
Előzmény: #1629  zborde
Avagy hogyan lesz a vadkacsából, vad kacsa!
zborde
zborde 2004. 10. 06. 13:54
Vadkacsától ez egy 'alja'-s információ volt! :-) Lehet, hogy a kis büdösben vadkacsa sült lesz, mert Icának(Ő a csapos, bár mostanában munkanélküli) már k*vára tele van a tő(!)ke a Rábával!
Törölt felhasználó 2004. 10. 06. 11:13
Előzmény: #1625  Törölt felhasználó
Vadkacsa:
Most elvétetted az alját öregem.
Szerencse,ho gy csak ilyen 'szerényen' vásároltál be. :-))))
Törölt felhasználó 2004. 10. 04. 19:23
Előzmény: #1626  Törölt felhasználó
pénznyelő!
Ezen a legutóbbi beírásodon ku... nagyot röhögtem... A nanopakk kifejezés egyszrűen állat. Mindezek ellenére (még mindig markol a röhögés) szerint Vadkacsának a lelkébe gázoltál ezzel. Kicsit óvatosabban kritizálj!
Törölt felhasználó 2004. 10. 04. 16:22
Előzmény: #1625  Törölt felhasználó
Ez a legújabb szöveg, amit látok. Most már tuti info, pletyi, hasból betolt célár sincs, csak annyi, vegyél, mert, én Warren VADKACSA Buffet veszek. Befektetői nagyságodat mi sem támasztja alá jobban, mint az a maximum 258 darabos Rába nanopakk, amit tulajdonolhatsz..
Törölt felhasználó 2004. 10. 04. 15:56
Ha Én valamiből veszek, akkor az szokott az alja lenni. A 640-es vétel volt az enyém.
pimre 2004. 10. 04. 13:06
Előzmény: #1622  Törölt felhasználó
Kedves szagertoeke!
Ne bántsd Lámát, légy szíves. Egyébként a neve nem plantser (ilyen szó nincs is), hanem Pancserláma.
Az oldal nagyon szórakoztató, még ha nem is vagyok érintett Rába témában.
Engem mindenesetre leköt ez a műsor, és ha visszanézed, láthatod, hogy més sokakat másokat.
De megnyugtatlak, a spekik ide nem befektetési infókért járnak.
Azokat a kisbüdösben lehet megszerezni Bélától, meg Icától (ő a csapos). :-)))
Törölt felhasználó 2004. 10. 04. 09:57
Előzmény: #1622  Törölt felhasználó
Lassan 600Ft-nál leszünk, pedig annyira már nem rossz ez a részvény.Vajon egyáltalán van még valamikor remény, hogy láthatjuk majd névértéken?
Törölt felhasználó 2004. 09. 25. 21:49
T. Plantser Lama,
érdekes figyelni, hogy félinformációkból és felületes megjegyzésekből összetákolt műsoroddal milyen hosszú ideig tudsz lekötni maroknyi érdeklődőt. Ha éleslátó szemüveged felteszed, láthatod, hogy tavaly nyár óta a "Lokális Erőtér" (győr) szisztematikusan foglalja vissza a Rábát. Ennek meg is van az eredménye...Ezen még a tényleges US piaci fellendülés sem bír segíteni, sőt; lásd Milo-t a 22-es csapdájából> szegény fiúk minél többet termelnek, annál nagyobb az üzemi "zakó". Úgyhogy Q3 előtt kéretik a padlóról a veszélyes tárgyakat eltávolítani. További "látomásom" is van, de az még legyen confi...
Törölt felhasználó 2004. 09. 22. 12:08
Előzmény: #1620  prfecó
Megint szórják 700-on kifelé, alig bírják kapkodni a vevők, a kisbüdösben katasztrófális a hangulat.Hogy nincsenek már beragadt pozik...

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek