Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 10. 04. 14:28
Előzmény: #12359  Törölt felhasználó
de ettől a Rába csak jobb cég lesz, hiszen tulajdonosai közül kikerült egy, aki nem piaci alapon dönt részvényeiről. mostantól az összes részvényes érdeke, hogy minél jobban menjen a cég és a végén minél drágábban adhassa el papírjait. nem több ingyenrészvény a wallisos biggeorge-nak, meg stadionért a quaestornak.
Törölt felhasználó 2007. 10. 04. 14:25
Előzmény: #12358  pancserlama.
én azt hiszem, nem kérdés hogy a győri emberek zsebéből kiloptak 350 millió forintot, s nem bénaságból, hanem akarattal. nyilván testületi döntés volt és nyilván mindkét oldal kapott a kenőpénzből....
a magyarázatok meg igazság szerint senkit sem érdekelnek... szerintem mindannyian tudjuk, hogy ma magyarországon hogyan lopnak a politikusok, nincs ebben semmi meglepő.
pancserlama.
pancserlama. 2007. 10. 04. 14:06
Előzmény: #12357  pancserlama.
Azt el sem merem képzelni hogy polmester és valakik összeduruzsoltak esetleg…………

p.lama
pancserlama.
pancserlama. 2007. 10. 04. 14:03
Előzmény: #12356  watson
Megy a manipula.
Ebből nagy baj is lehet.
Csak még mindig nem értem a miértet.

p.lama

watson
watson 2007. 10. 04. 12:41
Előzmény: #12355  Törölt felhasználó
Szerintem nem kérdés hogy Pintér Zoltán a BudaCash és a Wamsler tulajdonosa bennfenntesen kereskedett. Mostmár csak az a kérdés hogy a PSZÁF mit mond...

"A gyorsított aukcióra az utolsó pillanatban hívták meg az öt legnagyobb brókercéget, így a Concorde-ot is, de az idő rövidsége miatt sem alakulhatott ki érdemi licit - mondta Gyurcsik Attila." link
Törölt felhasználó 2007. 10. 04. 12:25
Előzmény: #12354  Törölt felhasználó
Szerintem is tudta az aukciót a kályhás.
Az ugye talán tényként kezelhető, hogy a KBC jól értesült volt.
De talán nem annyira, hogy egy nagybefektetőnek passzolni tudja tovább a pakkot. Vagyis ilyet nem ismert. Vagy talán mégis, csak nem tudtak megeggyezni az árban.
A piac viszont szépen felszívta az összeset gond nélkül 2400-2500 között.
Kinél lehet ez a csomag?
Törölt felhasználó 2007. 10. 04. 11:20
Előzmény: #12353  TrendMan
hír nélkül szakadni kezdett, ilyenkor sokan beleadnak infó nélkül is.

egyébként pont annyit vettek vissza, amivel visszamentek 10% fölé.
ez utóbbi tény, szándékaikat illetően akár megnyugtató is lehet
TrendMan 2007. 10. 04. 11:18
Előzmény: #12352  Törölt felhasználó
Szerintem az, de nem tudod bizonyitani.
Mondhatják azt is, hogy ha tudták volna, az egészet eladták volna és aztán visszaveszik.
Mindenesetre érdekes, hogy ezt senki nem vizsgálja.
Egyébként kapott valaki Igazgatótanácsi helyet az új nagytulajdonosok közül ?
Törölt felhasználó 2007. 10. 04. 10:59
Előzmény: #12350  Törölt felhasználó
szóval tudtak a buliról
ez nem bennfentes kereskedelem???
Törölt felhasználó 2007. 10. 04. 10:58
Előzmény: #12350  Törölt felhasználó
ha ez már volt, akkor szorri
Törölt felhasználó 2007. 10. 04. 10:58
Előzmény: #12349  Törölt felhasználó
Rába: bejelentés befolyásszerzés változásáról
2007-10-04 10:42

A RÁBA Járműipari Holding Nyrt. a BÉT honlapján szerdán tette közzé a Wamsler SE Háztartástechnikai Európai Rt részesedésének változásait.

A Wamsler SE Háztartástechnikai Európai részvénytársaság (átalakulás előtt SVT-Wamsler Zrt.)
- 2007. október 1-én 100.000 db RÁBA Nyrt. törzsrészvényt értékesített. Az értékesítés alapján a társaság 1.269.721 db Rába Nyrt. törzsrészvénnyel rendelkezett, mely részvénymennyiség 9,42 %-os részesedést biztosított a társaságnak a RÁBA Nyrt-ben, illetve

- 2007. október 2-án 80.000 db RÁBA Nyrt. törzsrészvényt vásárolt. A vásárlás alapján a társaság 1.349.721 db RÁBA Nyrt. törzsrészvénnyel rendelkezik, mely részvénymennyiség 10,02 %-os részesedést biztosít a RÁBA Nyrt-ben.

IEB
Törölt felhasználó 2007. 10. 04. 10:43
Előzmény: #12347  Törölt felhasználó
miután eladták, nem várható, h dícsérjék.

mivel azonban igen különös körülmények között, bizonyítottan a piaci ár alatt adták el, tekintve, h 3-szor annyit is felszívott a piac azidőtájt :), érthető, h szidják...
Törölt felhasználó 2007. 10. 04. 10:41
Előzmény: #12346  Monster
A 300.000-es pakkot valószínüleg megbeszélte, de a többit csepegtette, borogatta, ez látszik a kötéslistából. Az a szerencse, hogy volt aki aláálljon.
Törölt felhasználó 2007. 10. 04. 10:39
Ha figyelnétek 2500 felett mindig beállnak 2-3 ezres vevök , valakinek még most is megéri venni, kivéve a Györi ÖNK
Monster 2007. 10. 04. 10:30
Előzmény: #12336  Törölt felhasználó
drop, még én is szívesen megtettem volna így:)
Egyetlen problémám azzal lett volna, hogy beszervezzem azokat, akik megveszik tőlem 2500-on ennyiért. Mert az egyértelmű volt, hogy a KBC már előre ledumálta ezt a vevőkkel, azok ott várták a lóvéval a pakkot a parketten.

tigus:
Az ebrd-s csomagot nem öntötte a wamsler a piacra rögtön 15%-kal magasabb áron, valszeg ezért nem volt belőle felzúdulás.
Törölt felhasználó 2007. 10. 04. 10:29
Előzmény: #12343  pancserlama.
hanem?
Törölt felhasználó 2007. 10. 04. 10:28
Előzmény: #12342  Törölt felhasználó
majd pont az a győri önko fogja megmondani, h mennyit ér a rába, amelyik nem bírta piaci áron se eladni... :)

most meg próbálnak mosakodni...
pancserlama.
pancserlama. 2007. 10. 04. 10:28
Előzmény: #12342  Törölt felhasználó
KBC nem borít !!
Törölt felhasználó 2007. 10. 04. 10:21
Előzmény: #12341  Törölt felhasználó
nem értem mennyiben lett volna más a piaci reakció, ha nem a KBC, hanem ők borítanak, csepegtetnek...
Törölt felhasználó 2007. 10. 04. 10:19
Előzmény: #12340  Törölt felhasználó
egy politikus mindig nagyon okos, ha még nem vetted észre...ez ilyen beidegződés, úgy hiszik szegényeim, hogy a nép van értük és ők nagyon okosak...mindenhez értenek, nekem elhiheted...lesajnálják az utca emberét...persze ezt meg is tehetik, mert tényleg sok dilis van, de a tőzsdén nem 0 IQ-s emberek vannak azért...

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek