Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2012. 07. 22. 20:45
Előzmény: #58019  pancserlama.
...hmm...!

...nekem az a gondom, hogy egyszerűen nem érzékeled, a "sötét" ügyletek veszélyeit...!
...merem állítani, hogy a magyar tőzsde fejlődő képessége, épen a jogszabályi "sötétség" okán állt le...!!!

pancserlama.
pancserlama. 2012. 07. 22. 18:30
Előzmény: #58018  Törölt felhasználó
Nézd alakul ez, ha jól tudom már a második klaszter, amiben a Rába jelentős szerepet vállal.
Talán használjuk továbbra is a zászlóshajót.
MVK (Magyar védelemgazdasági Klaszter) és a MAK (Magyar Autóbuszgyártó Klaszter)
Mind a két Klaszter a Rába általam lentebb felvázolt szerepét fontosságát erősíti!
Szinte biztosra veszem, hogy a honvédelem és a közösségi közlekedés fejlesztése nagyságrendileg a klasztereken keresztül történik!
Ez viszont a Rábát, mint céget, iszonyatosan felértékeli. (részvényről most ne beszéljünk)
Hogy akvizíciókat hajt e végre a Rába ?
Majd kiderül , benne van a pakliban, hogy kisebb már részben állami vagy banki tulajdonú cégeket bekebelezzen.
Nantal45
Ez hatalmas lépték és ugrás a Rába életében, nem gyors, de dinamikus fejlődés.
Szóval, ha nem egekben vetted a részvényed akkor elképzelhető hogy per nélkül is el tudod adni.
Törölt felhasználó 2012. 07. 22. 17:53
Előzmény: #58017  pancserlama.
:) Ez majdnem olyan, mintha én mondtam volna. Jól beszéltek.
Ezen kívül közép távon szükségszerű lenne a klaszterben egy összeolvadási hullámot már most megalapozni valamiféle termékportfólió tisztítással, mivel másként a mérethatékonyság hiánya középtávon megöli az exportpiacokon a versenyképességet.
Meg az EU-s források bürokráciáját is le kellene nullázni az EU által megkövetelt minimumra.
pancserlama.
pancserlama. 2012. 07. 22. 16:13
Előzmény: #58015  Törölt felhasználó
Nézd csak.

link

"Rába részvételével készülő autóbuszok......

Anyagi források tehát tulajdonképpen vannak ....""

"a közösségi közlekedési ágazat idén 550 milliárd forintot költ el, "
pancserlama.
pancserlama. 2012. 07. 22. 16:00
Előzmény: #58015  Törölt felhasználó

Ajaj !
Milyen "magasan" vetted?

Ha bele gondolsz névértékig pár 10 e db van a piacon.
Érdemi beszálló névérték felet lehet csak.
Törölt felhasználó 2012. 07. 22. 14:04
Előzmény: #58013  pancserlama.
...na persze, "művészi", esetleg "művi" úton elérni ezt, nem igazán "kunszt", de azt gondolom, nem erre a kategóriára szól a tőzsdei jelenlét...!
Törölt felhasználó 2012. 07. 22. 13:48
Előzmény: #58013  pancserlama.
...hmm...!

"...Szerintem fentiek alapján ez akár rövidesen okafogyott is lehet, mert a részvényed árfolyama megugorja az általad követelt értéket..."

...hááááááát, ha ez a tőzsdén fog történni, - bizony -, "le fog esni az állam"...!

...de az bizony, a csodával lenne egyenértékű, amit épen nem zárok ki, de még ilyesmihez nem volt szerencsém, a nem épen fiatal korom során...!
pancserlama.
pancserlama. 2012. 07. 22. 12:46
Előzmény: #58012  Törölt felhasználó
Szóval akkor kezdjük.
Beszélhetünk mi itt bírósági jogtalanságokról, politikai félelmekről, menedzsmenttel szembeni un illetve szimpátiáról….
Lopnak, nem lopnak témáról. Szakmaiságról és szerkezet átalakításokról, telek értékekről…..
Mi tagadás mindenkinek van alapja és igaza is, de ellenkezőleg is, viszont ezek mind apró technika részletkérdések.
DE
Nézzük a célt, fentiek csak egyebek és részletek, stílusok illetve eszközök az állami cél elérésének útján.
Ami zajlik az az EU az állam és a kormány céljai, kötelezettségei!
Kezdjük a teljesség igénye nélkül a két idevágóval a HM és közösségi közlekedés
Előre elnézést kérek, az esetleges pontatlanságért, próbálok a nagyságrendre és összefüggésekre koncentrálni.

HM.
NATO csatlakozáskor a GDP ~1,40%-át fordítottuk a haderőre, ma ez a nagyság csökkenő GDP mellett ~0,8% !
Persze ezt a NATO nem veszi jó néven és komoly nyomást gyakorol, a hatalomra a hatalom pedig ezen változtatni akar és fog is!
Tervek szerint 10 éven keresztül növekvő GDP mellett ~0,1 % al növeli, a kiadásokat ez azt jelenti, hogy 10 év múlva a GDP ~1,8 % lesz.
Ha fejben most jól számolok ez évi 20-30 mrd növekedés az elözönöz képest (!)
Nem bontom le nagyságrendre a fentieket, de hozzávetőleg évi 300 mrd lehet a jelenlegi nagyságrend. Akit részleteiben érdekel, számolhat.
Az fix hogy iszonyatosan nagy zsé!
Közösségi közlekedés:
Becslésem szerint jelenleg új áron számolva ~400 mrd értékű busz mozog az országban.
Persze ismerve állapotukat eszementen elértéktelenedve, leöregedve kb átlagéletkor 10-20 évközt valahol.
A buszok átlagéletkornak csökkentése érdekében egy egyszeri x év feletti csere szükséges majd pedig egy folyamatos a HM kiadások növekedésével nagyságrendileg megegyező „életkort fenntartó csere”.
És jöjjön a tehát.
Hol a kapocs?
Mindkettőben erősen érdekelt a Rába, mindkettőben zászlóshajóként van jelen.
Elkerülhetetlen hogy állami tulajdonlás mellett ebből ne „profitáljon”.
Főleg akkor, ha mint tudjuk a célja az államnak az, hogy teljesítse a NATO kérést (lásd eddigi HM megrendelések) és a buszokat is házon belül gyártsák, hisz ennek az itthoni, hazán belül tartásával gazdaságélénkítő és a magyar cégeket erősítő hatása van.
Nem beszélve a mozgástérről, ha a hadi kiadások egy igényesebb, emiatt drágább, nagyobb profittal kecsegtetőbb megrendelések akkor eközben a buszok olcsóbban előállíthatók …))
Tehát itt még marad is egy komoly átcsoportosítási lehetősége, mozgástere a kormánynak.
Vélhetően ezért is vette a Rábát.
De kérem, gondolkodjunk. Ha ezen az úton haladunk akkor ehhez Rábát fejleszteni és pozícióba kell hozni. Hogy ennek a részletei miben merülnek ki ?
Rába tőkeemelés? Rába közösségi közlekedés megújításában vesz részt vagy logisztikai tevékenység, vagy buszokat üzemeltet esetleg ad bérbe…..Wáberer szerepe...stb.stb
Számomra másodlagos részletkérdés, a lényeg (mint mama mondta) a lényeg, mégpedig az ,hogy így vagy úgy, de elkerülhetetlenül fejlődést,növekedést és profitot eredményez a Rábának.
Mekkorát ? Vélhetően a „ramaty” bázis miatt jelentőset!!
Béla és a korcsma fentieket nyomos érvnek érezte ahhoz, hogy mérlegre tegye a tőzsdevilágában terjengő állammal szembeni ellenérzést és úgy döntsön, ezt bőségesen felülírja a cégben lévő fentiekben vázolt perspektíva!
Így sokakkal ellentétben racionális döntés alapján a Rába tulajdonosa maradjon és bizakodóan nézzen a jövőbe..

fxboy
Mibe mibe? Hát sokat és a boldogságban))
Nantal45
Nem értelek.
Kinek adna többet, aki odaadta az „szó nélkül” odaadta.
Te meg nem adtad oda!
Én továbbra is azt javaslom, felejtsd el a pereskedést. Értelmetlen, volt egy „joghézag” amit ügyesen kihasznált az állam.
Ha pedig mindenkép pereskedni akarsz, pereld az MNV t, hogy adjon többet, vagy esetleg a Rábát, aki nem valós értéken tartotta nyilván a vagyonod. Ez így már logikusabb lehet, mint az eddigi.
DE
Szerintem fentiek alapján ez akár rövidesen okafogyott is lehet, mert a részvényed árfolyama megugorja az általad követelt értéket.

Béla
Törölt felhasználó 2012. 07. 22. 11:49
Előzmény: #58009  Törölt felhasználó
...hmm...!

...mégis csak folytatom, merthogy biztosan én lehetek a "tökkel ütött", hogy NEM VILÁGOSAN írhattam meg a kommentemet...!

...azt kérdezed:

"...Jól érzékelem feladtad a szélmalomharcot? ..."

...hát, - HA -, a Strasbourg-hoz fordulást Te annak érzékeled, akkor IGEN...!

...csakhogy, - én azt gondolom -, hogy egy Strasbourgi elmarasztalás, sokkal nagyobb hátránnyal fog járni, mintha egy magyar bíróság - mondjuk - 1.800 Ft/rv árajánlati árat állapítana meg...!

...merthogy, - sajnos -, az már magára a RÁBÁRA is visszahathat...!
...ugyanis, ki a fene üzletel szívesen egy olyan gyártóval, akinek a tulajdonosának a fején, "csorog a vaj" a sapkája alól...???
...persze, üzletelnek "féláron", ami a részvények árfolyamát úgy "beállítja", hogy csak nézhetik a csodát, a kívül állók...!!!

...ha még mindig nem érted, a piacon, minden pozitív és negatív érték komponens "beárazódik" az üzleti árakba...!
...amit meg a magyar "jogi ipar" (bíróság) "tálcán szállít" a RÁBA konkurenseinek...!
...nagyon könnyen kiszámítható, melyik érték hoz pozitív eredményt, a RÁBA és az ország számára...!
Törölt felhasználó 2012. 07. 22. 10:22
Előzmény: #58008  pancserlama.
én tartom.
miért is a higgadtság?
fxboy
fxboy 2012. 07. 22. 09:02
Előzmény: #58008  pancserlama.

"...Ha kéritek, igénylitek, akkor leírom a megoldást, leírom miért reménykeltő és haszonnal kecsegtető a Rába, miért tévedhetett, aki adta és vélhetően miért higgadhat, aki tartotta...."

Kérlek!

/Hol, hogyan, mennyit úszik Béla?/

Törölt felhasználó 2012. 07. 22. 08:22
Előzmény: #58007  pancserlama.
...hmm...!

"...Tudod Nantal45 a bíróság „mivel nem joghoz értő vagy” tájékoztatott.
Mégpedig az ítéletével, így a biróság tisztességén nem esett folt.
Bíróságtól a jogi képviseleted,vagy jogtudásod kiegészítése nem várható el ,elvégre arra vannak az ügyvédek..."

...hááááááááát, - hogy "finom legyek" -, Tőled messze NEM EZT VÁRTAM...!

...hát akkor egy kis "elemi iskola" következik...! ...bocsi...!

...amikor, "beindultam" bizony jó néhány ügyvédi irodát felkerestem és "dögivel" akadt, aki vállalta volna a jogi képviseletemet, a perérték 1%-ért, kikötve, hogy 100% biztos bukást tud vállalni...!
...de akadt olyan is, aki tisztességgel közölte, hogy miért NEM VÁLLALJA...!
...egy kis ide vonatkozó "irányzék": ...ha jól emlékszem, - talán -, a perrendtartásban (Tv) van leírva, - ha jogi képviselő jár el az ügyekben -, akkor bizony, - talán -, még az ítéletet is bele kell foglalja az irományaiba, hogy a bíróknak ne legyenek feladataik...!
...ha, összehasonlítanád a PSZÁF ügyvédjének írását, - azt egy az egyben -, megtalálhatod a végzésekben is.
...ahhoz, a bírák sem hozzá nem tettek, sem el nem vettek...!

...azt is jelezték, a tisztességes ügyvédek, hogy ezt az ügyet - kizárólag - Strasbourg képes "helyére tenni"...!
...gyakorlatilag, Barroso levele is erre utal, hiszen már az I. fokú ítélet alapján íródott...!

...kellemes meglepetésemre, azonban a "törvényességi ellenőrzési jogkörben eljáró" ügyész, az állásfoglalásában pontosan leírta, azt a törvényi "anomáliát", amit a PSZÁF, meg az MNV "jogellenesen" kihasznált...!
...csak úgy fogalmazott, hogy "törvényességi ellenőrzési jogkörben, ügyészi intézkedésre, nincs lehetőség."

...hát persze...! ...mert ha nem tudnád, ilyen kérdésekben, - HATÁSKÖRREL -, kizárólag csak bíróság rendelkezik...!!!

...de tovább, nem okosítalak, bízzál csak a magyar bíróságokban, főként ilyen kérdésekben...!
pancserlama.
pancserlama. 2012. 07. 22. 08:17
Előzmény: #58006  Törölt felhasználó
Jó reggelt!
Gondolkodtam, (mama szerint abból csak baj van), de hát neki sem lehet mindig igaza.
Tehát gondolkodtam és döntöttem, ha van igény és kéritek, leírom Rábával kapcsolatban a tutit
Istentelenül élvezetes a fórum, a korcsmába járok illetve ide írogatók szerteágazó érdeklődési köre, politikai identitása, fundamentális rálátása a Rábára, rálátása az állam szerepére és szándékaira…és nem utolsó sorban az előzőekből fakadó megnyilvánulása,döntése….
Csípőből előveszünk témákat és próbáljuk megoldani azt a nevezetes csomót, tehát úgy ahogy illek,színes és élvezetes a korcsma.))
DE
Ha kéritek, igénylitek, akkor leírom a megoldást, leírom miért reménykeltő és haszonnal kecsegtető a Rába, miért tévedhetett, aki adta és vélhetően miért higgadhat, aki tartotta.

Béla
Aki most elmegy úszni
pancserlama.
pancserlama. 2012. 07. 21. 20:56
Előzmény: #58006  Törölt felhasználó
Nem emlegettem a felmenőit.))
Valóban igazad van, a beosztás kötelez, legyen törvénykövető (habár manapság többször a törvény az érdekkövető ) tisztességes..
A megszólás arra vonatkozik, …..ne botránkozzunk meg, ha versenyképtelenségük miatt itthon nem (sem) nyernek, nyomuljanak a gyártók külföldön…. stb
Tele van ellentmondással a gondolat.
Hogy pályázzanak külföldön a magyar cégek, ha itthon sem felelnek meg az igényeknek a pályázatott kiíró vez.ig úr szerint?
Simán elég lett volna, ha kijelenti, nem leszünk, részrehajlok…..
Majd pedig a törvényes keretek és az üzemeltető jógazdaságának sérülése nélkül az ország érdekeket is figyelembe véve részrehajlóan döntenek.
Az állam pedig nagyon sok eszközzel rendelkezik hogy esetleg a BKV nak jutatott támogatások terhére versenyhelyzetbe hozza a buszgyártókat!
És lám lám mindenki jól járt.
Van magyar parasztnak munkája a műhelyben és a buszsofőrök is kokárdát hordanak.
Arról nem si beszélve hogy versenyképességük javul a cégeknek és Vitézy úr álma is valóra válik mert mennek harcolni nyugatra.
Egy gond azért van, mert már előre látom, mit szólnak Stájerországban,lappföldön és taljánijában.
Hangos ordítozás lesz Brussel utcáin, harsogják majd a fapapucsosok A magyarok buszaitól ments meg minket uram!

Nantal45
Hát mit mondjak ?))
Már kezdtem aggódni az egészségedért.
Tudod Nantal45 a bíróság „mivel nem joghoz értő vagy” tájékoztatott.
Mégpedig az ítéletével, így a biróság tisztességén nem esett folt.
Bíróságtól a jogi képviseleted,vagy jogtudásod kiegészítése nem várható el ,elvégre arra vannak az ügyvédek.
Bíró nem képviselheti sem felperest sem alperest akár naiv akár nem.
Jól érzékelem feladtad a szélmalomharcot?
Javaslom, neked ne őröld idegeid.
Ha valami nem megy, átkell lépni,vagy megkell kerülni.
Szerintem hagyd a bírákat és a PSZAF t,
Dőlj hátra, harapd le egy sörösüveg kupakját és kedvesen jó kedvel, szürcsöld a benne lévő kesernyés nedűt, miközben (ha van) csábos mosollyal és erotikus gondolatokkal szemléld párod…stb stb.
Na szóval érted ?!))
A pakliban jócskán benne van, hogy párhét és elindul a Rába árfolyama (felfelé) és érdemleges magasságban rászórhatod a piacra részvény vagyonod.
ha nem akkor sem dőlt össze a világ mert jól jártál, hisz volt pár jó napod…
Gondolatokban, stratégiában pedig hangold át magad a céged és tulajdonostársaid támogatására.

Tudod nekem mama mindig azt mondta (De lehet hogy tibeti)
Ha nem tudod legyőzni, állj mellé.
Törölt felhasználó 2012. 07. 21. 19:41
Előzmény: #58004  pancserlama.
Bár a szándékaiddal és a kritikád lényegével általában egyetértek, de szerintem ezt most rossz helyre célzod. Könnyen lehet mondani, és nem is minden alap nélkül, hogy mit okoskodik a "kisgyerek", mikor csak a családfa miatt van ott, ahol.
De ne ezzel söpörjük már le a konzervatív erényeket és a közgazdasági józan észt az asztalról!
Szerintem nagyon helyénvaló, ha valaki a jogalkalmazói oldalon azt mondja, hogy tőle ne várjanak részrehajlást, tisztességtelen kivételezést. Ezért ne szóljuk meg, sőt! Követeljük meg (és ne csak tőle), hogy ez ne csak szlogen legyen! Legyen már vége a nokiásdoboz urambátyám korszaknak!
A potenciális magyar buszgyártó kapacitás messze túlmutat a magyar piacon, ugyanakkor minden gyártó azzal jön, hogy miért nem rendelik már meg épp tőle a teljes BKV flottát, hiszen tele a raktár, mindjárt csődbemegy, stb. Itt is a magyar vírus pusztít. Túl sok az összefogni képtelen kiskirály a buszgyártóink között, mindegyik meg akarja fogni a nagy dobást és törleszkednek fűhöz-fához, rájátszva a BKV katasztrófális eszközállapotaira.

Akitől a magyar gyártók versenyhátrányának kiegyenlítését(! merthogy erről szól a történet: alacsony hatékonyság, bizonytalan megrendelések, tőkehiány, stb..) várni kell az a jogalkotó. Esetleg. Feltéve, hogy tényleg kezdeni akarunk valamit a hazai buszos tudással.
De ezzel együtt a szétforgácsolt gyártókapacitásokat, és piaci lehetőségeket is rendezni kell, különben nem ma darálják le egymást jó szokás szerint, hanem holnap. Akkor kár bele a pénz. Főleg a közpénz.
Törölt felhasználó 2012. 07. 21. 17:58
Előzmény: #58004  pancserlama.
…na, lássuk „a medvét”, igaz…?
…a Fővárosi Ítélőtábla v é g z é s é n e k rendelkező része azért jogellenes, - okoskodom én, a nyilvánvalóan „eszement” állampolgár -, mert az indoklási része hiányos, ennél fogva valótlan. Elhallgatja az indoklásában azt a tényt, hogy közöltem az eljáró bíróságokkal, - hogy jogot nem végzett -, jogkereső állampolgárként járok el az ügyemben.
Ennél fogva – mint felperest (a per urát!), az eljáró bíróságoknak, kötelességük engem tájékoztatással ellátni, arra vonatkozóan, hogy az eljárás „ésszerű időn belül” befejezhetővé váljon. Ez feltétele annak, hogy a bírósági eljárás „tisztességességét”, a bíróság biztosítani képes legyen. Ugyanis, a „tisztességes eljárás” biztosítási kötelmét, a bíróságokra terheli a jogszabály.
A tájékoztatási kötelmének elmulasztását, ott követték el az eljáró bíróságok, hogy a Tpt. „elszámolási”, meg az egyéb kategóriába tartozó, a RÁBA közgyűlési döntésének hiányát, - azok nyilvánvaló hiánya ellenére -, sem tájékoztattak arról, hogy milyen – felperesi -, eljárási lépéssel tartható, az „ésszerű időn belül”, az eljárás. Hanem, fogták oszt’, - „pik-pak” -, elutasították a kérelmeimet.
…még oszt”, bele bonyolódnak, - a csatolt, Barossó úr leveléből azért „érzékelhető” -, hatásköri hiányból származó, az EB tehetetlenségi helyzetét „karakírozó”, - az Alaptörvényre hivatkozó -, „pamflettbe”. Merthogy, ennek a kérdésnek az eldöntésére „találták ki”, - a hatáskörrel is rendelkező -, „Az Emberi Jogok Európai Bíróságát”, Strasbourgban. Nagyon NEM SZERETNÉM, odáig vinni az ügyet, hiszen ennek az ügynek a korrekt eldöntésére, találták ki, a hazai bírósági rendszert is.
…na most, a fenti Közigazgatási „bíróságosdi” eljárásokon túl, bele „tenyereltem” egy „három fogatos” ügyészségi eljárásba is. Ezek közül, kettő (a bankos, meg a büntető ág) „szünetelőbe” került, amire most nem térek ki, csak annyival, hogy a „bünti” ágban is, tettem javaslatot, a hvg. cikkben indított eljárásra figyelemmel. Hanem, az ügyészségnek a PSZÁF eljárásaira, akad ám, törvényességi felügyeleti joga. Na, ez a vizsgálat zárult le, június 12,-én. Míg a Bírósági eljárás, június 20.-án.
Az ügyészségi eljárás, azzal az állásfoglalással zárult, hogy a Tpt. – jogalkalmazásilag -, az MNV-re terheli a felelősséget, - a „vételi ajánlati” hibákra vonatkozóan -, merthogy, - a PSZÁF tv. -, a PSZÁF-ot, még az ellenőrzési kötelmei alól is mentesíti. (…???...!!!) Persze, nem vitatkozom, hanem „léptem egyet”, merthogy az eljáró ügyész úgy fogalmazott, hogy „törvényességi ellenőrzési jogkörben, ügyészi intézkedésre nincs lehetőség.”
A lépésem meg az lett, hogy FELÜLVIZSGÁLATI KÉRELEMMEL éltem, a LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG, Közérdekvédelmi Főosztályához, azzal, hogy – miután késve kaptam kézhez az ügyészi állásfoglalást -, ezért már nincs módom, - a folyamatban volt, Közigazgatási bírósági eljárásban, - az ügyészi állásfoglalásból származóan, perbe hívni az MNV-t. Ezért szíveskedjenek ÜGYÉSZI ÓVÁSSAL élni, a Közigazgatási perem törvényességének hiánya okán, hiszen a bíróság elmulasztotta teljesíteni a tájékoztatási kötelezettségét ahhoz, hogy „ésszerű időn belül” befejezhető legyen az eljárás. Merthogy, HATÁSKÖRREL, csak a bíróság rendelkezik, annak eldöntésére, hogy az MNV, vagy a PSZÁF-e a „hunyó”.
Persze, akad más megoldásom is, például a KÚRIÁHOZ (nem piroslámpás ház!), az Alkotmánybírósághoz (nincs is alkotmányunk!), fordulással is próbálkozhatnék, no meg akár perújítással is, az ügyészi állásfoglalásra tekintettel. Csakhogy, tartok attól, hogy még sikerem adódna, oszt’, az államkincstár látná a kárát. Merthogy ilyen esetben, nem csak az én részvényeimre vonatkozóan KELL döntsön, az eljáró bíróság, hanem a már, - a „vételi ajánlattal éltek” -, részvényeire vonatkozóan is…! Azaz, túl sokba „fájna”, „állam apunak”, meg a bírók fejének, a döntés. Meg oszt’, az is igazság, - hogy itt a topikban -, egyetlen egy alkalommal sem kaptam nyíltszíni támogatást, a leginkább érdekelt ALAPOK részéről, - a Tpt. szerinti -, „tisztességes” ajánlati ár, elérése céljából.
Ezért aztán, azzal számolok, hogy hagyom a „fenébe”, a magyar jogszolgáltatási intézményeket, úgy sem tartom alkalmasnak – tisztességes eljárás lefolytatására – az intézményeiket. De, meghagyva a lehetőséget, - az ügyészségi óváson keresztül -, az ügy „tisztába tevésének”, amihez a felkérésemet és a rendelkezésre állásomat vagyok képes biztosítani, a számukra. Persze, minden változhat még, de elég strapás volt az út, eddig is, amit túlnyomó részben, egyedül kellett megtennem.
Persze, messze nem adom fel, - a saját ügyemet -, hanem a Strasbourgi bírósághoz fordulok, hiszen jogerős döntést hozott az Ítélőtábla. Csakhogy, ebben az esetben, kizárólag csak az én sérelmemet tudja – anyagilag is -, orvosolni a Strasbourgi bíróság.
Másrészt, - azt gondolom -, hogy ezt a „paragrafuscsavargatási” technológiát, nagyon nem állhatja ki a piac, úgyhogy, valószínűen ez is bele játszhatott, - az Oroszoknál -, Merkel asszony diplomáciai sikerébe, amikor is, a ZF számára adtak megrendelést, TÖBB EZER alacsonypadlós futómű szállítására, holott ezt a megrendelést, a RÁBÁNAK ígérték. Ezért is fejlesztette ki a RÁBA, ezeket az alacsony padlós futóműveket, „lóhalálában”. De, - szerintem -, lesz még ilyen „övön aluli” lépés, ha a magyar „jogi ipar”, a „paragrafuscsavargatásain” nem javít.
…na, kinek mi a véleménye…?
pancserlama.
pancserlama. 2012. 07. 21. 16:03
Előzmény: #58003  Törölt felhasználó
Érzékeltem én azt is.
De
Vegyük figyelembe azt is, hogy többek közt a fővárost a BKV-t ft.milliárdokkal támogatjuk, azokból az adóforintokból, amiket mások mellett a buszgyártok és pl a Rába is befizet.
Vegyük figyelembe azt is, hogy a MO megtermelt javak járulékbefizetés tartalma az itteni emberek boldogulását jólétét teremti vagy javítja.
És vegyük figyelembe azt is mikor külföldre küldjük őket versenyezni, akkor az itthoni terheik nagysága a kinti versenyképségüket javítja vagy rontja.
Tehát ha kevesebb támogatás kell a közösségi támogatásokba a külsőverseny képesség is javul.
Kicsit cinikusan hangzik az ilyen kijelentés onnan, ahova ezek a magyar cégek közvetve az államon keresztül támogatás fizetnek.
Versenyképesek lesznek azonnal a kínai busszal szemben, ha állam azt mondja, támogatlak, nem vonok el tőled annyit…..
Tessék kevesebb adót-járulékot kérni tőluk, kevesebbet, mint a külföldi versenyzőtől kér az otthoni gazdája és akkor lehet okoskodni, hogy légy komám erős ütős versenyképesebb.
Szóval erről írják ezt!
Hogy menjenek külföldre a termékükkel ez kimondottan helyes.
DE ha itthon a „vérüket szívják”, miközben konkurenciával bratyiznak, esélytelenek.
Javasolnám vez.ig úrnak végig vezetni honnan kapja a pénzt.
Ne legyen, tisztességtelen és versenyeztessen.
Nem tisztem tippet adni, pl. állam adjon vissza abból, amit a gyártónak be kéne fizetni, adjon adókedvezményt ,vissza nem térítendőt…...
Akkor aztán majd eséllyel fog versenyezni buszgyártó külhonban is.

Mama mondta.
Kiéheztetett lóval felesleges indulni az Epsoni Derbyn
Törölt felhasználó 2012. 07. 21. 14:32
Előzmény: #58001  pancserlama.
Rossz félmondatra rezonálsz. Erre kell figyelni:
"cél, hogy ipari szempontból újjáéledjen a magyar buszgyártás".
:)
fxboy
fxboy 2012. 07. 21. 12:15
Előzmény: #58001  pancserlama.

"...Szeretném tudni, kiválasztotta meg oda ahol van ..." :

link
pancserlama.
pancserlama. 2012. 07. 21. 11:48
Előzmény: #58000  Törölt felhasználó
Na, végre egy karakán hivatalnok, aki neki mer menni Orbán véleményének.
Elvégre a buszok mégsem dinnyék, itt kemény versenynek kell történnie, vagy kőkövön nem marad.
De a versenyben figyelembe veszi a vez.ig és a tisztelt közbeszerzési bíráló bizottság, hogy még azonos árnál is a MAGYAR gyártás majd a karbantartás, alkatrész utánpótlás….stb tetemes mennyiségű adót,járulékot, illetéket meg persze közjegyzői díjat tartalmaz ?
Ja, igen (igaz ez másodlagos) családok megélhetését. Vagy színvonalasabb életét biztositja.
Amiből aztán megkapja az állam és a hivatalnok a fizetését színvonalas életet biztosítva fattyainak….és ne adjisten, új buszokat tud vásárol és így tovább a végtelenségig…. élhet boldogan míg a fene meg nem eszi… (mármint a buszt)

Nem kell igazságtalannak, törvénytelennek és tisztességtelennek lenni ahhoz, ha kimegyek a piacra és a saját igényemhez mérten a magyar dinnye mellett döntök.
Bonyolult a kbt de csak eszköze a közösség igényének szabályozott kielégítésére!
Szóval, ha Rába busszal utazik a pesti paraszt, (és nem kínaival) akkor a győri paraszt látja előnyét, aki aztán emiatt olcsóbban adja a pestinek a győri sárgarépát.....
(mert már a répa is sárga, lassan itt már minden kínai..)
Eccerű ez, de szerintem tudja is a vezérigazgató úr ezt, annak ellenére, hogy ő esetleg pl. spanyol-kinai sárgarépát használ

Ja, mellesleg aszem Rába svédeknek már nyomja a buszt ezerrel.
Vagy csak százzal?
Elgondolkodtató, ha svédeknek megfelel Vitézy úrnak mi a @@@ baja van vele?
Korcsma kicsit felhúzta magát a nyilatkozaton.
Mert a kaptárban a herék nem mondják (mert nem korrekt)termelő,dolgozó méhenek , hogy nem szimpatizálok veled, nem támogatlak, nem vagyunk cinkosok,de hozd a hasznot (adót ) nekem, amiből jól élek és ezért aztán majd okosakat mondhatok!
Javaslom vez.ig úrnak, hogy menjen, külföldre dolgozni ő is, nyújtson be pályázatott nyugati vagy balkáni közlekedési vállatokhoz... vélhetően utóbbin nyerni is fog.
Ez a nyilatkozat semmi más, mint menj, termelj harcolj,erőlködj az általad hozott adót pedig majd én eltapsolom.
Szeretném tudni, kiválasztotta meg oda ahol van és miért ne kéne a rá szavazók édekében, ne adj isten akár kicsit trükközni is?!
Úgy tudom AUDI..Merci…stb mrd. kat kap az adóból, abból az adóból amit, többek közt a magyar buszgyártók fizetnek meg !
Majd ha a németek adnak a Rábának is adókedvezményt okoskodhatunk tisztességről és hibátlan k.b. eljárásokról.

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek