Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2012. 06. 01. 07:24
Előzmény: #57079  pancserlama.
link
Felvásárlás előtt 450-600 környékén volt az árfolyam, érthető volna a lemondásuk, de nem tulajváltás miatt.
De nem így !
Nem érthető, hogy miért most és miért „sértődve” kell ?
Azt alábbi em lett volna, gálánsabb?
Visszahívják, őket ők pedig közlik, köszönjük az eddigi lehetőséget és továbbra is a Rába támogatásával kívánjuk megköszönni az eddigi bizalmat és töméntelen jutatást……?!
Meg vannak sértődve?
Annak tudatában, hogy békafeneke alatt volt az ő idejük alatt az árfolyam (450 !!!) telkek előnytelenül,szakmátlanul könyvelve…?!
Anti ezek után is úgy érzed a jelen árfolyamnak az oka a jövő kép és nem pedig a múlt 450 forint/rdb ot érő munkája ?!
Szerintem róluk és egyéb eddigiekből vont le a piac a jövőre nézve következtetést és ezért volt itt ott az árfolyam, de beindult egy változás, ami egyelőre az eddigiekhez képes bizakodást keltőbb.
Az árfolyam gátja többek közt, lásd az eddig pozícióban lévő egyes személyiségeket nem a jövő volt!
Nem a jövőtől félt a piac, hanem a fajsúlytalan személyiségektől.

Mert mama mondta kedvenc fiának.
Látod látod ?
Szeretetet, bizalmat adok, te pedig egy hálátlan „kisdög” vagy…
Szóval tudod ? Olyan júdás féle effektus ….
pancserlama.
pancserlama. 2012. 06. 01. 06:18
Előzmény: #57077  Törölt felhasználó
Jó reggelt !

Így igaz semmi érdemleges nincs ezekben a napirendi pontokban !
Simán magyar állam szájíze szerinti „jogászi pontosításoknak és a vagyontörvény következményeinek az átvezetése”.
A közgyűlési napirendi pontok vártól eltérően ép azt közli, hogy tőzsdén Rábát MNV nem veszi tovább és tőzsdén hagyja !
Hisz ellenkezőjét nem lehet közölni, MNV nem magyarázhat ami nincs nem nyilatkozhatja….stb

Én inkább javasolnám a fantáziálgatást az IT visszavont székek és javasolt székek közti egy szabad szék körül ))
Vagy van még a hátérben egy tulajdonos, aki nem lépett vagy ez a szék egy kis részvényesi lehetőség ?
Érdekes napok elé néz a Rába ! Lehetnek itt még kellemes meglepetések….
Összességében a korcsma véleménye : IT,FB tagságban az összetétel évtizedek óta a Rábában végre látható koncepción alapuló struktúra, nem szedett-vedett , hanem van benne elképzelés, az alapszabályi előterjesztés pedig kimondottan jó alapokat nyújt arra hogy az erőviszonyok mértékének megfelelően e jól működjön a részvény a parketten.
Aszem Anti a Rába szétlopásával és hasonló túlzott félelmekkel felehet hagyni, összeesküvés elméletek pedig a felvázolódott kép alapján teljesen okafogyottak.
Mint kisrészvényesnek azt tanácsolom, türelemmel várd ki a vevőt szerintem megjönnek.
Nyomatékosítom, nem befektetési tanácsot adtam most, hanem van egy forgatókönyv amiben hiszek és próbállak az általam vélt Rába részvény jövőképével téged nyugtatni.
Rábában illetve Rába tulajdonosi körében új irányvonal, új összetétel alakul vezér az MNV de a maradék konc is fog kelleni és nem kályhásoknak, Korányiknak… kalandoroknak, hanem komoly megbízható nagybefektetők fogják kérni a részvényeid!
Számomra a napirendi pontok tovább oszlatták a megjelent nagy tulajdonos (álam) okozta aggodalmakat félelmeket ..stb
ÉN továbbra is tulajdonostárs akarok maradni és jó befektetésnek tartom a Rábát az MNV mellett (sőt jobban örülök és sorolhatnék pár ellenpéldát „nagyágyút” !) az ismerté vált IT., FB és jogszabályi környezet tudatában.
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 23:39
Előzmény: #57077  Törölt felhasználó
...hmm...!

...inkább, félre emlékezhetett, merthogy a "kisbüfik" jogfosztása, a 17.10 ALAPSZABÁLYI pont, - ELHAGYÁSÁVAL lett "beindítva" -, aminek a folytatása - nyilvánvalóan -, következni fog...!

...aztán, mi a franc lehet, - az MNV és a Rába Nyrt. között kötendő -, "szerződés", amit 30 nap után KELL leadni a cégbíróságra, de számunkra - "alárendelt" részvényesek számára -, "kuss"...?

...hááááát, - jogilag -, nem éppen olyan részvényes az MNV, mint én...?
...hogy is van ez, - jogilag -, a Tpt. szerint...?

Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 19:01
Előzmény: #57074  signal2
Nem látom mire gondolsz. Ez pont arról szól, hogy KGY nélkül az adott pontokban a menedzsment nem dönthet önhatalmúan. Ez éppen akadályozza (nem véglegesen, de lassító módon) a rossz irányba történő lépéseket.
Egyébként az egész módosítás sorozat nekem csak jogászi pontosításoknak és a vagyontörvény következményeinek az átvezetése.
Egyedül a 36-ost nem értem miért kell ilyen fixen beégetni az alapszabályba ilyeneket. (Ha?) Kéthetente variálnak a parlamentben, majd kéthetente alapszabályt módosítunk? Nem elég, hogy a magyar jog az irányadó?
pancserlama.
pancserlama. 2012. 05. 31. 18:03
Előzmény: #57074  signal2
Az f) pont ráadásul ellenekzik a Számviteli törvény a vállakozás folytatásának elvével.

Miért is ellenkezne?
pancserlama.
pancserlama. 2012. 05. 31. 17:59
Előzmény: #57073  Törölt felhasználó
Nézd hibalehetőség van a dologban.
Viszont Rába érdekes történet lesz a Tőzsdén.
25 % !
Sikerágazat, (gépjárműgyártó nagyhatalom leszünk.. esetleg már vagyunk?:)) )
Nemzet stratégiai cég
Honvédelem….
Nemzetközi lehetőségek (relatív növekedésben most nem látok még egy ehhez hasonló céget!)
Kína traktor
Új IT, FB részvénytelenek… Ok. hivatalnokok elfogadom, de vállalkozó.. ? Illene tulajdonosi érdek, vagy kérdem mit keres ott?

Szóval sok reflektorfénybe kerülésre van lehetősége a részvénynek.
Nagy valszeg nem speki papír lesz.
Nem kisrészvényeseknek való papír lesz.
Az Anti által 4000 re becsült kisrészvényest valakik ki fogják szorítani.
signal2
signal2 2012. 05. 31. 17:55
Előzmény: #57071  Törölt felhasználó
Az Alapszabály 13. pontjának d), e) és f) pontjai sajnálatosak, ugyanis egyértelműen a kisbüfik kipaterolását készítik elő. Sok WC-papírnál ez a probléma: felhatalmazás alaptőke-emelésre és arra, hogy megfosszák a kisbüfiket a törvény által biztosított elsőbbségi jegyzési jogtól.
Az f) pont ráadásul ellenekzik a Számviteli törvény a vállakozás folytatásának elvével.
Erre nem számítottam...
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 17:45
Előzmény: #57072  pancserlama.
"Az eddigi menedzsment nyárig (0-2 hónap) 1000 ft. Lehívja, az ösztönző csomagot… párhét után ezt eladja tőzsdén + 20-50 % on és minden jó ha jó a vége.
Visszakorrigál az árfolyam 1150 és elindul a Rába sikertörténet.

Eccerű ez , nem?:)"

Rendben! :))
pancserlama.
pancserlama. 2012. 05. 31. 17:41
Előzmény: #57071  Törölt felhasználó
(#57061) Re: Rába és a.......

Akkor ahogy megbeszéltük :))
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 17:25
Na itt vannak a napirendi pontok a rendkívüli közgyűlésre.
link
-bubu-
-bubu- 2012. 05. 31. 13:58
Előzmény: #57068  pancserlama.
értem , akkor amíg valami történik, emlékezzünk együtt a régi szép rábás időkre

link
sly36
sly36 2012. 05. 31. 13:57
Előzmény: #57066  -bubu-
Van itt még 1-2 esély, azért nem egy kalap alatt van a cég egy cig, keg, est, phy-stb.-vel. Fundásan pláne.
Kellő kockázatkezelés mellett persze.
pancserlama.
pancserlama. 2012. 05. 31. 13:53
Előzmény: #57066  -bubu-
-bubu-

Most azért nem erről van szó.
Ha 2800 lenne a Rába érteném, de egy 700 nál, tulajdonosi átrendezödésnél..... ez nem lila köd.

Persze szerintem
pancserlama.
pancserlama. 2012. 05. 31. 13:52
Előzmény: #57064  sly36
Szimpátiát érzek sly és ez nagyon jó.
Ráfér kedves országunkra hogy valaki optimista jó kedélyű és vidám legyen )))
A lényeg, Rábában valaminek kell hogy történjen ez lehet gáz is de leget vízipipa is.
Én 700 nál nem hiszem, hogy lefele nagy tér legyen tudva hogy 815 ig a piac kiszívatva.

Tehát jövöhéten elkezdek dolgozni...))
-bubu-
-bubu- 2012. 05. 31. 13:50
Előzmény: #57064  sly36
talán az zavart meg, hogy láttam már néhány pozitív gondolkodót más topikokban, mint CIG, KEG , ANY, EST, Phyl, de egy időután elfogyott a drogra való és jött a fájó elvonási tünet :o)

pénzelvonási :)

de hátha itt nem így lesz, végülis vagy luk vagy fa :o)

pancserlama.
pancserlama. 2012. 05. 31. 13:48
Előzmény: #57062  sly36
Nekem ami gyanús az IT ben egy hely üresen maradt azt valakinek csak kijelölték.
Vagy kárpitosnál van?
sly36
sly36 2012. 05. 31. 13:44
Előzmény: #57063  -bubu-
Ne tessen bántani Bélát. Önmagában egy nem kicsi Rába pakk is adhat okot a rózsaszín világra. Csak pozitívan gondolkozik, miért is tenné másként? :-))
Aztán, ha bejön, amit ír, csak lesünk...:-))
-bubu-
-bubu- 2012. 05. 31. 13:37
Előzmény: #57062  sly36
Mindenesetre ha nem alkohol problémákkal küszködik Béla akkor drog lehet a dologban :o)))

gondolhattam volna, hogy ezek a torz víziók csak innen fakadhattak :o)))

további kellemes vízipipázást :o))

sly36
sly36 2012. 05. 31. 13:24
Előzmény: #57061  pancserlama.
Ja..., bocsánat. Ha csak így nem...:-))

Azér' nekem kicsit gyanús, ha csak ennyire eccerű lenne, akkor lehet nem itt lenne most sem az árfolyam, sehol egy haver, senki, aki stikában vesz, mert 1150 lesz nemsokára...:o)
pancserlama.
pancserlama. 2012. 05. 31. 13:19
Előzmény: #57060  sly36
Azon már mit kell koncentrálni?:))
Ma kikerül a Rába honlapra az IT vissza FB vissza…..
Meg még pár alapszabály.
Ebből kiolvasható, hogy tőzsdén marad és MNV nem veszi tovább.
Az eddigi menedzsment nyárig (0-2 hónap) 1000 ft. Lehívja, az ösztönző csomagot… párhét után ezt eladja tőzsdén + 20-50 % on és minden jó ha jó a vége.
Visszakorrigál az árfolyam 1150 és elindul a Rába sikertörténet.

Eccerű ez , nem?:)

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek