Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2012. 05. 31. 09:50
Előzmény: #57039  pancserlama.
Óvatosan, de valaki 700 alatt vásárolgat.
Mennyiséget látva nem éleslátásomra hagyatkozva, valószínű, hogy az MNV.
pancserlama.
pancserlama. 2012. 05. 31. 09:45
Előzmény: #57038  sly36
Valaki kiszórta a vagyonát.))
Tudja valaki mikor látunk kgy. napirendipontokat ?

sly36
sly36 2012. 05. 31. 09:38
Előzmény: #57037  pancserlama.
Mit címkézzek Bélám? :-))
"Rába" helyett "Rábasz.unk"? :o)

Mi ez a 678 Ft itt megint?
pancserlama.
pancserlama. 2012. 05. 31. 09:25
Előzmény: #57036  atikasz
Ez jó ))
Képzeld el, ülnek a Rábások a kis spekik a piacon, előttük egy nagykazal Rába részvény és tanakodnak!
Hmm mikor jönnek már a azok vevők !? ))
Nem romlik meg a részvény?
Mennyi a szavatossági ideje?
Hé sly átkell címkézni a portékát !
Tessék kérem árulni, tessék kérem kínálni a portékát !))
atikasz 2012. 05. 31. 09:19
Előzmény: #57035  Törölt felhasználó
én megelégednék a vevökkel is:-)
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 09:12
Előzmény: #57034  pancserlama.
Jó reggelt!
Lassan jöhetnének már azok a fránya hírek. :))
pancserlama.
pancserlama. 2012. 05. 31. 06:38
Előzmény: #57032  Törölt felhasználó

Jó reggelt !
Kedves Nantal45
Köszön elismerésed, jól esik (mint a Rába árfolyam ?)
No, szóval igen, gondolkodni, és mint mama mondta tanulni, tanulni!
Van még pár hasonló gondolatom a Rábával kapcsolatban (is), de azért tudni kell.
Ezek csak elmém-agyam villanásai !
Semmi garancia sincs arra, hogy fix x .
Miért ? Hát kérlek semmi másért, mert van Gyuszika a korcsma szakpszichológusa mondta vala.
Gyuszika jelenleg egy városszéli öregek otthonának nevezett halálgyárban kutatja az alzheimer kort.
Kutatásainak eredménye következő.
Betegség rohamos fejlődést mutat, ha lakók leállnak a szex nemes célú gyakorlásával továbbá elfelednek gondolkodni, leállnak elméjük csiszolásával.. lustaságból,képességromlásból csökken,csökkent vagy csökkentik (mert ilyen is van szándékosan hülyül a beteg!) tanulási képességük…stb stb
Na várj csak !
Mit is akartam mondani ?!
Ja tudom már, szóval Gyuszi az agyturkász azt mondja, tessék kérem tanulni és gondolkodni !
Tessék, kérem, csiszolni elmét!
A kutatások szerint ekkor van esély a kórság elkerülésére vagy életminőséget kirívóan nem rontó viselésre.
No tehát drága Nantal.
Eddigi ismeretségünkre alapozva kedves és örömteli megnyugvással azt kijelenthetem, a fenti terápia Nálad (még ha mély tisztelettel néha nem értek egyet vagy ellent is mondok) kimondottan jól működik, ebből levonva a következtetést a fentebb sommásan körbeírt kórság Téged vélhetően korlátozottan veszélyeztet.
Úgy, hogy kedves fórumozó társam a leírtakból szerintem (és van, még pár nem leírt gondolat is !) levezethető.
1 ma kib@szott@@l szép napunk van.
2. A fenti kórság kettőnk életében, de mondhatnám elhalálozási ok vonatkozásában is az alacsony kockázatú kategóriába tartozik. (megjegyzem az is hogy elüt egy Rába traktor, de ez most más téma)
Tehát javaslom, csiszoljuk, villogtassuk elménket továbbra is, magunk és a csajok nagy nagy örömére !

Ui.:
Mama mondta

Az élet egy nagy csoda !
Akkor hol itt a logika ?!
fxboy
fxboy 2012. 05. 31. 06:10
Előzmény: #57031  pancserlama.

Csoda és logika kifejezések egy gondolatkörben emlegetve elég gázos.

Törölt felhasználó 2012. 05. 30. 23:31
Előzmény: #57031  pancserlama.
...ez igen...!

...kitettél magadért, gratula...!

...:-)))...!
pancserlama.
pancserlama. 2012. 05. 30. 22:38
Előzmény: #57030  Törölt felhasználó
Nem, nem gondolod jól Antal úr))
Szerintem ha Waberer vagy vonala veszi, akkor a következő a forgató könyv.
Legalább is az üveggömb szerint!
De a sakktáblán is ezt látom.
No tehát.
Valami csoda folytán az árfolyam 1 az az egyezer fölé megy.
Menedzsment (No, itt jön a kérdés, melyik?))) ) ezerért lehívja a lehívhatott, majd pedig a piacon kis felárral átadja az új tulajdonosnak…
Milyen egyszerű ez, mi?
Kicsit homályos az üveggömb, mert ugye 19 től új IT és FB van.
Tehát elméletileg le kéne, hogy hívja addig….
Na, szóval az idevágót nem tudom pontosan.
Konkrétra nem tudom a „régi” menedzsment pakolhata batyuba hamuba sült részvényt ?
Logika és józan ész (ami néha nehezen összehangolható) azt mondja hogy a második csomag lehívása előző menedzsment idején teljesült, éljenek vele ők…. de hát nem tudom ebben az esetben mi az idevágó. nehezen hihető hogy régi menedzsment a lehívási lehetőség nélkül került vagy kerülne lapátra. Valami csavar csak van a dologban. De ehhez már magasabb értelmi szint szükséges…
Fontossági sorrend nélkül sly, tigus,watson…és többiek most mi is van?
Jövő héten limit és menedzsment svédasztalozik? Vagy pofára eset pár ember?

Mert már mama is megmondta.
Gondolkodjunk erősen és sokat !
Törölt felhasználó 2012. 05. 30. 21:53
Előzmény: #57029  pancserlama.
...hmm...!

...na, ez lehet a Waberer...!
...de, - szerintem -, "állam aputól" fog így átvenni, egy "adagot"...!

...jól gondolom...?
pancserlama.
pancserlama. 2012. 05. 30. 19:48
Előzmény: #57026  Törölt felhasználó
„Továbbveszik és megpróbálják felvásárolni a teljes mennyiséget.”
Ez egy nagyon aranyos mondat))
Nem kizárt, de elemezzük))
Tovább veszi?
Mikor?
Mennyiért?
Meddig húzza meg az árfolyamot?
De ami aranyossá teszi, a „megpróbálja”.
Szóval szerintem a fiuk nem próbálkozgatnak,ha venni akarják, kétség sem fér ahhoz, hogy pikk pakk megveszik.
Ha 75 % se perc sikerült, a fennmaradót miért kéne megpróbálni?
Minden lehet meg kell a hét elejét várni mik a napirendi pontok és ha nincs benne ajánlat akkor ez averzió szerintem elvethető.
Azt a történést viszont nagyobbvalszegnek vélem, hogy egy barát bevásárolja magát.
pancserlama.
pancserlama. 2012. 05. 30. 16:15
Na végre valaki tisztán látja a dolgokat !
Törölt felhasználó 2012. 05. 30. 14:42
Tovább hízik Simicska cége - itt vannak a friss számok
A Közgép Zrt. 2010-hez hasonlóan tavaly is kiugró mértékben tudta növelni árbevételét, a részvényesei csaknem hárommilliárd forint osztalékkal gazdagodhattak. Az építőipari társaság sorra nyeri a többmilliárdos állami és önkormányzati közbeszerzéseket. A cégcsoport eredményét az energetikai cégei is húzzák.

Eredményesen zárta a 2011-es üzleti évet a nagy volumenű állami és önkormányzati közbeszerzéseket elnyerő Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt., a nettó árbevétele az előző évhez képest mintegy 12 milliárd forinttal nőtt, meghaladta az 56,6 milliárd forintot - derül ki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium e-beszámoló portálján május 29-én közzétett beszámolóból. (A Közgép árbevétele 2010-ben a konszolidált beszámolóba bevont hét cégével együtt nettó 49,9 milliárd forint volt.) Az adózott eredménye tavaly több mint egymilliárddal jobb lett a 2010-esnél, 2,98 milliárd forintra bővült, amit teljes egészében kifizettek osztalékként a tulajdonosoknak. Tavalyelőtt kétmilliárdos osztalékot fizettek, 2009-ben pedig egymilliárdot. A társaság követeléseinek állománya tavaly év végén meghaladta a 19,6 milliárd forintot, míg a kötelezettségei (tartozása) a 27,9 milliárdot.
Törölt felhasználó 2012. 05. 30. 14:37
Előzmény: #57025  pancserlama.
A várható forgatókönyv szerintem:

Továbbveszik és megpróbálják felvásárolni a teljes mennyiséget.
Ezután kivezetik a BÉT-ről,majd átjátsszák valamelyik Fidesz közeli milliárdosnak.
Ö szarásig kapja majd az állami megrendeléseket,miáltal a Rába jelentősen növeli a bevételét és a nyereségét is.
Pár év múlva ez a Fideszes oligarcha visszahozza a tőzsdére 3000 forint körüli árfolyam mellett.
pancserlama.
pancserlama. 2012. 05. 30. 13:00
Előzmény: #57024  Törölt felhasználó
+- 1-2 % nem oszt nem szoroz

(mama mondta)
Törölt felhasználó 2012. 05. 30. 12:57
Előzmény: #57023  pancserlama.
Bakker! Ma kellett volna vennem! :))
pancserlama.
pancserlama. 2012. 05. 30. 12:51
Előzmény: #57022  Törölt felhasználó
Hm
Ettől azért nagyobb cég a Rába.
Amúgy is van már egy karosszéria lakatosüzem, nem messze a martin ui központtól .
Lakatos és fia bt.! Vele viszont nem lehet konkurálni!!
Viszont a szerviz nem tudom, hogy áll.
Azt hiszem Tigus ebben jobban benne van

Törölt felhasználó 2012. 05. 30. 12:31
Előzmény: #57021  pancserlama.
...hmm...!

...ha már fantáziálásról került szó, - annyit még el tudnék képzelni -, hogy a jármű szakág terhelés hiányossága okán, - esetleg -, valami felújító tevékenység bővüléssel, - bővítheti a megrendelései körét -, amibe bevonhatja a szállítmányozók, javító kapacitásait is, szakosodva, az egyes típusokra, stb...!
pancserlama.
pancserlama. 2012. 05. 30. 12:03
Előzmény: #57020  Törölt felhasználó
Így igaz.
Mielőtt elindulna egy fantáziálgatáson alapuló rosszfény..stb
A pasival és körülötte minden rendben, sőt..
Rábának ez a vonal vagy ő kimondottan jót tesz és vélhetően akiket „képvisel” javítani fogják az árfolyamot.

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek