Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 10. 02. 11:46
Előzmény: #26799  Törölt felhasználó
látom minden emelkedést váró eltünt
Törölt felhasználó 2009. 10. 02. 11:36
Előzmény: #26798  Törölt felhasználó
Meddig menetelhet lefelé?
Törölt felhasználó 2009. 10. 01. 21:59
Előzmény: #26797  alexkidd
bármi lehet és annak az ellenkezője is. Ha 980 rol felrántották 1070 akkor ott ez a pár pont esés mitsem számit.
alexkidd 2009. 10. 01. 21:56
Előzmény: #26795  Törölt felhasználó
Még itt vagyok Feta!
Mit mondtam neked?
Nézd meg a hambisokat, hogy rohadjanak meg:)
Törölt felhasználó 2009. 10. 01. 21:56
Előzmény: #26795  Törölt felhasználó
de ez a 1030 as snp egy cseppet sem ezt erositi :)
Törölt felhasználó 2009. 10. 01. 21:54
Előzmény: #26793  Törölt felhasználó
megnéztem a régi gyertyákat ott azt látom 4 fekete után már egy nagy fehér jött. Talán ujra bejön és holnap már vigalom lesz, mert a 4 megvolt.-
Eros 2009. 10. 01. 21:53
Előzmény: #26792  Törölt felhasználó
...hát ez sajnos így van,de még nagyobb papíroknál is....régebben amikor az egis még 15 e alatt mozgott,a magam 1000-db os leöntéseivel és vételeivel tudtam mozgatni,s volt úgy hogy az én kötéseim adták a forgalom 40%-át....
Törölt felhasználó 2009. 10. 01. 21:51
Előzmény: #26789  Eros
Kétlem, hogy jó lesz a Q3.
Ennek ellenére emelkedhet az ár,láttunk már olyat, hogy relatíve rossz hírre ez történt.
A jövőbe vetett bizalom, most -szerintem-fontosabb a Q3-nál.
A válságot menedzselik, vannak fejlesztések. A túlélés a tét, az meg most úgy tűnik biztosítva van.
A piac kedvező alakulásakor a Rába készen áll
a termelésre és szerintem ez a fontos.
Törölt felhasználó 2009. 10. 01. 21:46
Előzmény: #26790  Eros
a kicsi spekik cibálják összevissza az árfolyamot. Már 6-7 millával elefánt modjára lehet itt vadulni Ha nem néznénk folyton a kiba*ott amerikai indexeket hanem tartanánk még kicsi büfi szinten is akkor nem lenne itt semmi pánik eladás és nyugisan lépkedhetne felfelé akár napi 1% ot is.
Törölt felhasználó 2009. 10. 01. 21:44
Előzmény: #26787  Törölt felhasználó
Ez azért ennél bonyolultabb.
Az OTP,Magyarország legnyereségesebb "cége" és nem csak a bankszektoron belül.
A RÁBA, meg ugye nem a fénykorát éli.
Azért azt sem mondanám, hogy nem emelkedik én 650-ért vettem és nem ez volt az alja.
Inkább az a kérdés, hogy került az OTP 1300 Ft alá...?Én nem vagyok híve az összeesküvés-elméleteknek, de ezzel és a 600 Ft.-os Oti riogatással sokan jól jártak, persze, mások kárán.
Eros 2009. 10. 01. 21:42
Előzmény: #26788  Törölt felhasználó
..nem biztos..egy megszállott otp-s nem vesz rábát....
..ez csak a kisbefektetők és a spekik papírja most....s akkor van benne igazán forgalom,ha valamelyik alap vesz a portfóliójába belőle.......szerintem....
Eros 2009. 10. 01. 21:40
..eddig szerintem azért nem ment,mert elléggé - hírek jöttek a cég felől,meg rossz gyorsjelentések....pár hete mikor már jöött pár + hír,szépen megurott azért 620-ról.....s azóta is vették szépen,s még fogják is,mert lassan a többi blue már éves maxra ment,s nincs bennük spiritusz,csak max az oldalazás vagy esés....
...ha most jó lesz a q3,s ezr a piac is értékelni fogja akkor simán benne van a 15%-os kiugrás,de ne várjuk rögtön 1200-re.....mert a befektetőket ma nem a vállalat belső értéke érdekli igazán,a paci érték(koncepció) áll a központban....
Törölt felhasználó 2009. 10. 01. 21:39
jobb lenne ha inkább egymás elől elkapkodnátok felfelé a papirt és akkor a többi papirbol is átjönnének ide a vevők a mostani helyzetben ez tök jol mukodhetne.

20k-30k vételek mellett jönnének az emberek
Törölt felhasználó 2009. 10. 01. 21:29
Előzmény: #26785  Eros
ez vajon miért esik amikor az emelkedésből egyáltalán nem vette ki a részét mint a többi nagy papir pl OTP...
Érdekes jelenség. Tartania kellene az árat.
Emelkedni azt nem igazán tud csak esni,..
Törölt felhasználó 2009. 10. 01. 21:18
Előzmény: #26784  Törölt felhasználó
csak a hifokat 790 nél
700 körül lesünk vasra 10k
Eros 2009. 10. 01. 21:16
Előzmény: #26784  Törölt felhasználó
...hát még adhatnák,s eshetne..mert én még vennék vagy 10 e.db.-ot a portfóliómba,mert év végére ez jó lesz,akár csak a fotex.....ma kiszálltam az égisből és richterből,tegnap tecsiből...most a kis alulárazott papírokba lépek be,de már nem daytradre,hanem hosszabb távra,(2-3 hó) legalább,vagy 10% emelkedés....s inkább tanulok,mert illene már befejeznem az egyetemet.....
..ahogy elnézem az usa indexeket,holnap 2-3%-os esés várható itt is....
link
Törölt felhasználó 2009. 10. 01. 20:54
Előzmény: #26783  Törölt felhasználó
majd holnap megbánjátok hogy eladtátok.
Törölt felhasználó 2009. 10. 01. 20:08
Előzmény: #26782  Törölt felhasználó
Sceanrio futóműt nem gyárt a Rába
Törölt felhasználó 2009. 10. 01. 18:14
Előzmény: #26781  Törölt felhasználó
link

$AAAAA S&P 500 Sceanrio 2
Törölt felhasználó 2009. 10. 01. 18:14