Topiknyitó: srinitai 2025. 06. 28. 22:25

Pride 2025  

sziasztok!🙂 ma volt a Pride! szuper volt! emberek 100 ezrei mozdultak meg!!!!! csak igy tovabb
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
krida
krida 2025. 07. 02. 17:43
Előzmény: #215  the_outsider
Maradjunk a témánál!
https://imgur.com/a/dihwsLa
Tazsomaru
Tazsomaru 2025. 07. 02. 17:35
Esetleg valaki módosíthatná a topik címét Pray 2025-re.
Peterbond 2025. 07. 02. 16:50
Előzmény: #214  krida
"Az elképzelt dolgokat rakjuk félre, te hallottad, ismered az evangéliumot, mégis elutasítod. Miért hivatkozol olyanokra, akik szerinted nem ismerik?"
.
Mert logikai bukfenc hogy van egy isten aki mindenkihez el akar jutni. Megvan minden hatalma es tudasa mivel o teremtett mindent. Aztan megis lekorlatozza magat egy alig parszazezres pasztor nepre ( a Romai birodalom maga 60 millios volt ekkor, a fold pedig valahol 150 es 300 millio kozott) es kesobb se mutatta meg magat sehol mashol. Amig az europaiak el nem jutottak.
oldrider 2025. 07. 02. 16:32
Előzmény: #214  krida
Fejezd már be ezeket a gondolataidat, vagy nyiss egy új topikot!
oldrider 2025. 07. 02. 16:30
Előzmény: #215  the_outsider
Helyes! Vallási marhaságokat kevernek bele abba, ami nem az. Az idei felvonulás amellett, hogy kiálltunk az egyenlőségért, a vélemény nyilvánítás szabadságáért, az Orbán Viktor és kormánya elleni tüntetés volt. Indián vallásokat, ősi kultúrákat nem itt kell elemezni, kitárgyalni!
the_outsider 2025. 07. 02. 16:03

Elnézést, ha talán "belerondítok" a kialakult eszmecserébe, de nem lehetne valamilyen szinten a topik témájánál maradni?           
Esetleg lehetne egy vallással kapcsolatos topikot nyitni, vagy kapcsolódni egy régebbihez, pl.:            
https://forum.portfolio.hu/topics/letezik-e-a-keresztenyseg-istene/8242 ;

És abban az esetben, ha csak én vagyok az egyetlen akit zavar és másokat pedig nem, hogy ennyire elterelődött a topik eredeti témájától a párbeszéd (miközben még azzal kapcsolatban is vetődhetnének fel 
bőven kérdések), akkor elnézést kérek mindenkitől!
krida
krida 2025. 07. 02. 14:14
Előzmény: #210  Peterbond

Nincsen semmiféle fehér isten, de erről már beszéltem. Ráadásul Jézus izráeli volt, nem európai, Európa csak befogadta az evangéliumot, a többi földrészhez hasonlóan. 
Az elképzelt dolgokat rakjuk félre, te hallottad, ismered az evangéliumot, mégis elutasítod. Miért hivatkozol olyanokra, akik szerinted nem ismerik? A Biblia szerint Isten minden embert lelkiismerettel teremtette, és amennyiben nem hall Jézusról, a lelkiismerete alapján lesz megítélve. Akinek tiszta a lelkiismerete, azaz vágyik az igazságra, vágyik Istent megismerni, az, amikor hall Jézusról, azonnal befogadja, és felismeri: egész életemben Őt kerestem. 
Csakúgy mint Pál, aki pedig azelőtt tele volt gyűlölettel, utálta a keresztényeket, legszívesebben legyilkolászta volna őket, ám amikor Jézussal találkozott, egy életre megváltozott. 
Atletico 2025. 07. 02. 14:03

Az a baj, hogy a keresztény ember nagyon könnyen ítélkezik, holott Isten ezt nem adta az ember kezébe.
   Na vajon miért???
Atletico 2025. 07. 02. 13:57
Előzmény: #208  krida

Látom én hogy mit szeretnél, de ez így nem fog menni.
    Nagyon sok az információ,  a Bibliai idézet.
Az átlag ember nem tudja feldolgozni és tudálékosnak tűnsz ezáltal.
Sőt! Valakiben még félelmet is keltesz. Bonyolult lesz így.
 vitatkozni fognak veled,és nem fogadják el.
      Inkább mondd el azt hogy az Isten hogy változtatott meg. Ilyen voltál, és ilyen lettél. 
tegyél tanúbizonyságot emberi módon. Az igékkel csak agyonvered az embereket. A többi az Isten dolga
_lucifer_ 2025. 07. 02. 13:48
Előzmény: #209  krida

Kiállt az országos főrabbi a Pride mellett: a zsidó és a keresztény morál sarokköve a szabadság

Egyiptomban a Fáraóban megtestesülő törvény ellenére állt ki Mózes népe szabadságáért, s nyerte azt el.A makkabeusok a görög törvény tilalmával dacolva keltek fel, harcoltak s vitték győzelemre életüket nem kímélve a judaizmus ügyét a pogánysággal szemben.Jakab levele így fogalmaz: »De aki a szabadság tökéletes törvényébe tekint bele, és megmarad mellette, úgyhogy nem feledékeny hallgatója, hanem tevékeny megvalósítója: azt boldoggá teszi cselekedete.«A kereszténység hajnalán a Rómában tiltott vallás követői inkább vállaltak mártírhalált, semmint lemondjanak szellemi szabadsagukról.A szabadság az ember idilli állapota, szabadság nélkül nem teljesedhet ki, nem lehet soha önmaga. Ezért is volt katartikus élmény a rendszerváltás forgataga, mert kéznyújtásnyira került hozzánk a szabadság, melyet csak vágyakozva szemléltünk a vasfüggöny mögül.
Peterbond 2025. 07. 02. 13:15
Előzmény: #207  krida
"- ezt te gondolod így, és azt hiszed így is van. Erről azonban Isten Igéje is beszél."
.
Nem en gondolom igy. Igy volt. Mutass mar egy kereszteny vagy hasonlo kozosseget 1000 elott a kozelkeleten kivul? Amig a Feher ember nem vitte el a vallasat a kulonbozo foldreszek emberei nem is halottak Jezusrol. Ez a delamerikaban egy torzs vezetoje mondott valamit ami meg igy sem mutat semmi kozelseget Jezushoz mit kene bizonyitson?
.
A majak, aztekok, japanok stb... sose halottak errol a feher istenrol es egyszulott fiarol. De meg a legtobbjuk az egyisten hittrol sem hisz vagy termesztben meglevo szellemekben hittek vagy valami istencsaladokban vagy teljesen masban.
krida
krida 2025. 07. 02. 13:02
Előzmény: #170  offshort

"Egyébként nagyon könnyen meggyőzhető lennék. "
-kétlem. Szerinted miért mondta Jézus a farizeusoknak: "ez a nemzedék jelt kíván, és nem adatik más jel, mint a Jónás próféta jele"? Jézus sok csodát tett, ám amikor a farizeusok követelték (tégy csodát, és majd hiszünk benned), nem tett semmit - vajon miért? Vagy amikor a kereszten volt, és a tömeg gúnyolta "Ha Isten Fia vagy, szállj le a keresztről!" - nem szállt le, pedig megtehette volna! A hitetlenkedő embernek nem mutatja meg magát!
krida
krida 2025. 07. 02. 12:59
Előzmény: #169  maxwax

Azt írtad korábban, hogy a tudományban hiszel. A tudománynak soha nem szabad nagyobb szerepet tulajdonítani, mint ami valójában. Mindössze eszköz a bennünket körülvevő világ megismeréséhez, és életünk kényelmesebbé tételéhez, semmi több szerepe nincs, nem hinni kell benne. Ugyanakkor megértem, hogy az ateista ember olyan magasságokba képes emelni a tudományt, és dicsőíteni, magasztalni, ami csak Istent illeti meg. Miért? Mert az ember szíve mélyén Istent, a Teremtőjét keresi, és próbálja Őt behelyettesíteni akármivel is. 
Allergia: sajnálom hogy ebben szenvedsz, fiatal koromban én is allergiás voltam, ám imádkoztam, és az Úr meggyógyított, azóta nincs ilyen betegségem, gyógyszert se kell szednem (akkor kellett, anélkül nagyon rossz volt). Ha az ember hittel imádkozik, tényleg csodákat tapasztal meg. 
krida
krida 2025. 07. 02. 12:55
Előzmény: #167  Peterbond

"akkor miert zarta ki a megteres LEHETOSEGEBOL  is az emberek 99% at meg Krisztus utan is nem hogy elotte?"
- ezt te gondolod így, és azt hiszed így is van. Erről azonban Isten Igéje is beszél. 
Dél-Amerikában, még a fehér ember érkezése előtt volt egy törzs, amely Nap-imádó volt, ám a vezetőjük felismerte, hogy ez hülyeség, és rávezette az embereket, hogy imádják azt az Istent, aki ennél több, aki nem látható. A Biblia azt mondja: "Isten Szellem, és akik Őt imádják, imádják Őt szellemben és igazságban!"
krida
krida 2025. 07. 02. 12:53
Előzmény: #164  Peterbond

"Mert te lenyegeben azzal ervelsz amivel a tobbi 1000 fele istenben hivo is ervelhet."
- ezt azért mondod, mert nem ismered a vallásokat. A muszlimok egy törvénykező vallás, ők inkább a törvényben hisznek, valójában nem ismerik Istent, nem ismerik azt, hogy Ő a szeretet, és hogy személyes kapcsolatban lehet lenni Vele. A buddhisták inkább egy filozófiában hisznek. A mormonok szintén egy törvényeskedő vallás. 
(sokan úgy gondolják, hogy a kereszténység is az, pedig nem. Mi azt valljuk, hogy Jézust kell befogadni az életünkbe, és Ő változtat meg bennünket, nem kiérdemelni kell Isten szeretetét)
krida
krida 2025. 07. 02. 12:51
Előzmény: #162  Dehogynincs

Soroltam a bizonyítékokat. De, mint mondtam, neked kell észrevenned, nem úgy tűnik hogy téged érdekelne bármiféle bizonyíték.
- a világ rendezettsége, összetettsége, elképesztő létezése
- a Biblia megbízhatósága, hitelessége (régészeti ásatások napjainkban is egyre-másra támasztják alá, hogy a történések valóban megtörténtek, érdemes elolvasni Werner Keller "Und die Bibel hat doch recht" c. átfogó művét. Emellett a Holt-tengeri tekercsek megtalálása óta tudjuk, hogy megbízhatóan maradtak fenn a bibliai iratok). 
- a kereszténység az egyetlen vallás, melyet azonnal üldöztek (Jézust megölték, az első keresztényeket üldözték a Római Birodalomban, halálra keresték őket), mégis elképesztő módon terjedt. Az emberek valóban hittek Jézusban, valóban megtapasztalták, hogy a Szent Szellem betölti az embert, és hogy minden más hazugság- csakúgy mint Jézus, ők is készek voltak életüket adni. Ma is a kereszténység a legjobban üldözött vallás, a Gonosz minden erejével nekimegy az igazságnak, és igyekszik elfojtani. Mégis a Szeretet győz, minden körülmények között)
- ma is ugyanazt tapasztaljuk meg, mint akkor
Ha tényleg keresed az Urat, megtalálod Őt, és megtapasztalod Őt (mintahogy én is megtaláltam, és megtapasztaltam - felőlem mondhat bárki bármit, én ismerem Őt). 
maxwax
maxwax 2025. 07. 02. 12:22
Előzmény: #199  Dehogynincs
A ‘Az ember addig él, amíg van, aki emlékszik rá’ gondolat az emberi létre és halandóságra utal: arra, hogy a fizikai életünk után az emlékünkben maradunk jelen mások számára. Ez a mondás nem vonatkozik Istenre vagy más transzcendens lényre, hiszen a vallások szerint Isten örök, nem az emberek emlékei tartják fenn a létezését. Az idézet lényege a halandó emberek életének továbbélése az emlékezetben, nem pedig a transzcendens létezés természetéről szól.
Remélem, így megérted.
maxwax
maxwax 2025. 07. 02. 12:12
Előzmény: #199  Dehogynincs
Ne mosd össze egy kitalált isten szerinted létezését, egy időjelbe tett "él"-lel, mert te valaha létező embereket soroltál fel. Nem vagyok vallásos és évtizedekkel ezelőtt tanultam csak egy évig valláskritikát, de akkor hol és mikor született az istened? Hány éves? Él még valahol a vilgában? Vagy már meghalt? Holt temették el? Mi rá a bizonyíték?
Arra nem válaszoltál, hpgy a vasorrú bába is "él"?
Egyébként első perctől a mexikói kultúrára gondolva írtam, amit írtam - ott volt   a Coco is.
hekki
hekki 2025. 07. 02. 12:04
Előzmény: #187  offshort
Mert isteni csoda nem így testesül meg. 
Azért írtam, hogy menj Pride4a, mert ott találkozhatsz a csodával, hátha meggyőző lesz. :)
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 07. 02. 11:59
Előzmény: #196  kkv14
Azt jelentetted ki, hogy nem kellettek gépek ahhoz, hogy az ember nagy hidegeket éljen túl. Ezzel mit cáfoltál?
Erről egy árva szó nem volt a hozzászólásban.
Most csak azt fitotgtatod, hogy nem érted az entrópia fogalmát. Egyébként tényleg nem egyszerű fogalom és ha hiszel istenben akkor nincs is arra szükséged, hogy értsd.

Topik gazda

srinitai
3 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek