Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
volt szó esetleg korábban arról, hogy mennyit érhetnek a reálgazdasági érdekeltségek?
Az egészségügyi szegmensre megkíséreltem végiggondolni, erre 25-30 M Ft éves profitot jeleznek előre idén a 2015H1 jelentésben. Ez faék egyszerű, biztonsági P/E=10 szorzóval számolva 250-300 M Ft-ra teszi az érdekeltség értékét, ami a könyv szerinti érték (50 M Ft) 200-250 M Ft-tal nagyobb. Ez egy részvényre vetítve 274-343 Ft-ot jelent, ezt hozzáadva a legutóbb közölt 4343 Ft BVPS-hez 4617 - 4686 Ft-ra növeli a részvény pillanatnyi értékét.
"Pozitív hónapot zárt a Citadella Alap szeptemberben is. Ennek legfontosabb oka a korábbról megmaradt amerikai részvény eladási pozíciók és a Fed kamatdöntés napján nyitott újabb eladások voltak. Ezeknek egy részét szeptember végén lezártuk. A jelenlegi globális gazdasági-tőkepiaci környezetet az árupiaci szuperciklus leszálló ága és az ebből következő feltörekvő piaci lassulása határozza meg. Kérdéses, hogy ez mennyire hat vissza a fejlődőkre, jelenleg azt gondolom, hogy bár gazdasági lassulás lesz, de recesszióba nem esik ismét sem Európa sem az USA gazdasága, ugyanakkor számos társaságnál jelentős profitcsökkenés, tehát profitrecesszió jöhet. Emiatt a tőzsdék továbbra is sebezhetőek maradnak. A hónap végén S&P 500 és Russell 2000 határidős eladási kontraktusok voltak az Alapban illetve dollár vétele euróval szemben."link
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)