Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Épp ez ösztönöz még jobban, hogy a tőzsdén kereskedj. Amikor én kezdtem még bőven 10% feletti betéti kamatok voltak, mégis sokan a tőzsdére hozták a pénzüket, pedig 20-30%-ot hozni azért nem olyan könnyű. Ma ha hozol 10%-ot egy évben, akkor már sokszorosan felülteljesíted a betéti hozamokat.
"Nem sok lehetőség van: talán némi védelmet a lakosság számára a hosszabb, inflációhoz kötött Pérmium Állampapírok jelentenek, illetve a reálgazdasági befektetések, kiemelten a még mindig nagyon olcsó ingatlan..."link
Nagyon örülök a diverzifikálásnak. Nehéz megmondani, hogy a cég portfóliójának melyik része mikor fog jól teljesíteni, de ha olcsón kerül be valami, abból baj nem lehet.
Nem a Gerincklinika fogja bérelni nagy részét?Az is lehet, hogy a többi lakás/iroda is bérbeadásra kerül, így mondjuk egy 10%-os hozam érhető el. Max. néhány 10 M ft, ami 500-600 M Ft eredményhez képest nem meghatározó. Nem lebecsülni akarom, meg jó a diverzifikáció, de mondjuk az közel 1 Mrd ami benne áll majd ingatlanokban jól megforgatva a tőkepiacokon sokkal többet tudna hozni.
Ha tovább emelkednek az ingatlanárak Bp-n, akkor az új lakásokon kívül emelkednek a telkek és a lepusztult kollégiumok árai is meg minden más. Ebből viszont alig veszünk észre valamit, mert valószínűleg továbbra is bekerülési értéken fogják kimutatni az ingatlanokat a Plotinus-nál.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)