kedves Toka várja a potyát XD Toka ma, 09:49Előzmény: #137806 kenyeres2#137809most vicát kell támogatnom, most rakom be 300 at 1610-en. Amugy vettem et is ma 360-on.Hátha Vica eladja az ezer alatti veteleit nekem:)
Ha szűkül a minősített kölcsönbeadók száma, az nagyon jó a Pensumnak. Amennyiben az a cél, hogy átlátható cégek végezzék ezt a tevékenységet, nem nagyon lehet kihagyni a Pensumot, hisz mi átláthatóbb, mint egy nyilvánosan működő részvénytársaság.
Én is így gondolom! És többek között azért is, mert vàrhatóan nagy ellenséges hangulatkeltés lesz az idegen munkaerő behozatalàval szemben. A kormàny nem akarja, hogy olyasmivel tàmadjàk, hogy haverok kontàr cégei elveszik a munkàt a magyar emberek elől. A szürkén (netàn feketén) működő közvetítők és kölcsönzők pedig eleve ki lesznek zàrva ebből az üzletből.
Az is lehet. Jó hír, hogy tőzsdei cégként ezt sunyi módon, nyomott áron nehéz megcsinálni. A részvényesek így nem járnak rosszul. Üzleti alapon szívesen lennék részvényes egy nemzeti munkaerő kölcsönzőben :)
Az biztos, hogy ez hatalmas üzlet, ha csak megközelítőleg is igazak azok több százezres számok (akik hiányozni fognak a magyar munkaerő piacról az elkövetkező években), akkor ez több száz milliárd forintot jelent évente. Gondolom a kormány is azért szigorít a feltételeken, tudniillik, hogy kik is hozhatnak be munkaerőt. Remélem nem arra megy ki a játék, hogy a baráti cégek között legyen leosztva...
Elmúlik hàla Istennek az a korszak, amikor a Jàsz Plasztikba tömegével hozzàk-viszik naponta hàromszor a szerencsétlen kölcsönzött munkaerőt olyan buszokon amelyek ha eső van beàznak. Meg a bontószökevény balesetveszélyes mikrobuszok is feledésbe merülnek, melyeket nem egyszer jogosítvàny nélküli sofőr vezette. Aztàn a fizetést sem az orszàgútról leàgazó valamely dűlő úton adjàk àt, miutàn egy óra vàrakozàs utàn megjelenik a legújabb BMW-vel a vàllalkozó strómanja aki előtte meggyőződött arról, hogy a NAV nincsen a közelben. Meséljek még? Van tapasztalatom!
Pensum Group Nyrt.
https://www.bet.hu/newkibdata/128349110/Nyelvhasznalat_2020_01_27.pdf