Ez jó kérdés. Ennél a papírnál az is benne van, hogy meg sem mozdul, meg az is, hogy dupláz 1 nap alatt. Bár nekem már az is megnyugtató lenne, hogy jó helyen van a befektetésem. Persze az még jobb, ha likvid is :)
Gondolom a jelentésre várnak. Nagyon kíváncsi vagyok rá, főleg a 3. országbeliek alakulása érdekel. Beindult-e fizikálisan, ha igen hány főt hoztak már be, mennyi szerződésük van rá, milyen létszámokat várnak erre az évre. Remélem ezekre kitérnek, mert szerintem ez lesz a leglényegesebb rész.
Köszönöm! Nem értem, hogy miért vannak a tőzsdén, illetve gondolom csupàn pàlyàzatok könnyebb elnyerése, hitelekhez jutàs megkönnyítése céljàból. A kisbefektetők megnyerése nem lehet a céljuk.
Az a baj, hogy ezek a közkézhányad adatok nem mindig valósak. A tőzsdei cégekben sok az 5% alatti, akit nem kell jelenteni, de ugyanúgy nem forgatják mint a tulajok. Régebben kiszámoltam (visszakereshető a pontos szám), hogy mennyit dobtak forgalomba a tőzsdén. Az 50 ezer alatt van. Szerintem ez nagyon kevés. Az infók hiánya mellett ez a fő oka annak, hogy nem forog. Egyszerűen kevés ami forgalomban van. Ráadásul ennek jó részét 1-2 rali alatt vették, ennél jóval magasabban. Azokat nem szívesen adják el féláron. A tulajok meg szintén nem adják, gondolom ennél többre értékelik a részvényeik árát.
Pensum Group Nyrt.
https://www.bet.hu/newkibdata/128349110/Nyelvhasznalat_2020_01_27.pdf