Ők kölcsönzéssel foglalkoznak, nem lehet összehasonlítani egy kereskedelmi céggel. Nekik az árbevételük döntő részét elviszik a bérek, amit a kölcsönzött embereknek ki kell fizetniük. A 77 milliós nyereség nem túl izmos, de elég dinamikusan növekszik. Ez részvényenként 38,5 Ft osztalék lenne, ha kiosztanák.
"A Pensum Group Nyrt. 2021-es gazdálkodása nagyon kedvezően alakult 2021-ben: a
társaság árbevétele 19,3 százalékkal rekordszintre, 2,7 milliárd forintra, míg adózott
eredménye ennél jóval nagyobb ütemben, négy és félszeresére (+356,2%), 77 millió forintra
bővült. Az értékesítés közvetlen költségei az árbevételtől némileg elmaradó mértékben
18,6 százalékkal, 2,2 milliárd forintra emelkedtek, aminek eredményeképpen a bruttó fedezet
22 százalékkal emelkedett." Adózott eredmény 77 millió Ft. Ez nem valami sok.
Hát még mindig alacsony a forgalom. Szerintem sokan vettek a nagy emelkedésbe, ők nem akarják a 2000-es szinten eladni. Gondolom ráülnek, mert stabil cég, akár hosszabb távon is megéri tartani. Most visszanéztem a közzétételeket, és úgy számoltam, hogy nagyon kevés (30 ezer alatti) részvényt dobáltak ki a tulajok. A többi közkéz sem nagyon dobálja. Szóval egyszerűen kevés az rv, hogy likvid legyen, pár ezer db forog ide-oda. Kellene neki egy 100 millás forgalom hogy megint beinduljon :)
Pensum Group Nyrt.
https://www.bet.hu/newkibdata/128349110/Nyelvhasznalat_2020_01_27.pdf