Ezek a részvények az életciklusukban ott tartanak, ami 100%-ban arról szól, hogy lesz-e balek, aki többért megveszi tőlem, mint amennyiért én vettem, vagy én vagyok a balek. Vannak, akik ezt a játékot játsszák.
Azon rohogok magamban, mikor sokan itt a pensum kapitalizaciojan vannak kiakadva. Ami most kb.9-10mrd. Ami nem egy extra történet a Beten. A GOPD kozel 300 mrdos kapitalizaciojara senkinek egy szava sincs. Nem erint egyik se . Csak erdekes:) .
Előforul az ilyen a BÉT-en. Meg kell nézni a kisrészvények teljes grafikonját, hogyan kereskedtek velük a kezdetekben, amikor még alacsony volt a közkéz: - SET (elődje) 2011-ben 1700 Ft volt, most 40 Ft - OTT-ONE (elődje) 2011-ben 1325 Ft volt, most felfüggesztve, amúgy 150 körül - Delta (elődje) 2000-ben 5555 Ft volt, most 64 Ft - NUTEX 1997-ben 12.200 Ft volt, most 17 Ft Stb. És azokról ne is beszéljünk, amiket már töröltek a BÉT-ről (B-TEL, Synergon, Hun-mining, KEG, TWD, stb.)
Midenki tudja (legalább is gondolom), hogy humbuk a Pensum mostani árfolyama, még ha 90%-ot esne is túlárzott volna, spekik egymástól szedik el a pénz. Lesz majd, aki gyakorlatilag a teljes ide hozott pénzét bukja. A döbbenet inkább az, hogy utána majd panaszkodik meg azt emlegeti, hogy őt itt átverték. Mint amikor napi 5% kamat ígéretére adja oda a pénzét valakinek, akkor is "átverték". Azt nem verik át, aki nem adta oda, mert világos volt, hogy mire megy ki a játék.
Ez egy munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cég, meglehetősen limitált üzleti lehetőségekkel, 100M Ft alatti saját tőkével, minimális éves nyereséggel. Jelenleg közel 11 Mrd forintra értékelve. Itt is lesz egy örök életre szóló ATH nemsokára.
Pensum Group Nyrt.
https://www.bet.hu/newkibdata/128349110/Nyelvhasznalat_2020_01_27.pdf