Én noha már régen figyelgettem, de csak aug. 8-án vettem belőle először 1750-ért. Úgy gondoltam, ha megindul, majd akkor veszek még. Ez történt ma 2500-on. Tévedtem, nem indult meg és van egy rossz érzésem, mely szerint nem fog jönni a nyereség egykettőre, ezért vissza fog csorogni 2000-re. Nem vagyok hosszú távú befektető, egyrészt a korom miatt, másrészt abszolút nem bízok a kormányban, pontosabban a "befektetőbarát" szemléletében. Ha a mostani rángatásban elérné a Pensum a 3500-at én megválok tőle. Ez a tervem.
Hát szerintem jelen állapotban nem ér 7000-et. Jó cég, stabilak, jó a story. De alacsony a nyereség, kevés a részvény, alacsony a likviditás. Talán 5000 körül a max. De a piac áraz. 6000 fölött meg olyan sokan nem lehetnek beragadva. Kb 1 napig volt ilyen szinteken az árfolyam, szóval akkora tömegek nem lehtnek.
Hó eleje óta veszik. Ez szerintem is jó jel. Gondolom az az indikátora, hogy minősített kölcsönbeadó maradt, amiben nagy növekedési lehetőség. Rövidtávon, mivel kevés az eladó simán felmehet akár 4000 fölé is. Aki spekulálni akar vele az ebben bízhat. Persze az is benne van, hogy kifullad és visszaesik. Viszont középtávon szerintem jó befektetés.
Sokan voltak hasonló véleményen (sőt...) akkor, amikor azt mondtam, hogy a Nap részvényt 1000 alatt fogom venni. Akkor abban már szintén benne voltam egy magasabb áron, mint ahogyan most a Pensumban. Az 1400 fölött volt és szinte mindenki biztos volt benne, hogy onnét csak emelkedik. Aztán látjuk mi lett és most is mi van! Ha a Pensum nem ontja - kommunikálja innentől nagy gyakorisággal a kedvező híreket, akkor megy a levesbe. Ahogy ismerem őket, nem valami szószátyárok. Ez pedig azt fogja eredményezni, hogy a megelőlegezett bizalom elfogy, eladják, átszállnak másba a részvénytulajok.
Pensum Group Nyrt.
https://www.bet.hu/newkibdata/128349110/Nyelvhasznalat_2020_01_27.pdf