no ez viszont nem biztos. mármint ha minden piros akkor ez ugrani fog. már több kisebb papírnál megfigyeltem, h akármilyen jó hírt jelentenek be, ha nincs vételi erő a parketten, akkor nem érnek vele egy lyukas 2 fillérest sem(nagypapírok rossz hírére egyszerűen rohannak a tökfilkók minden részvényből elfele...).Mindenesetre a mai nap figyelemre méltó, hisz eddig mindig az volt, hogy a Pannergy volt az 5-6. a napi összforgalomban megelőzve sokszor az Egis-t és az FHB-t, most viszont alig... vihar előtti csend...
Még egy dolog, amiért most még itt tarthatják: más papírokban tudnak a karbantartók még egy kis (nagyobb?) pluszt elérni, aztán ha már kifáradt minden, netán külföld korrekciózni kezd, na akkor indul itt a kitörés! Ha pedig megindítják a hírek ez akkor is száguldani fog, ha minden más piros lesz (a nemzetközi hangulat hatására).
Hogy limites napok lesznek az nem kérdés, csak az, hogy mikor (szvsz rövidesen), és mennyi egymás után...
osztom véleményed, miszerint a kispapíroknál a vállalatelemzés a döntőbb, a pannergynél meg pláne (ha belegondolunk hogy egy részvény névértéke csupán 20Ft! míg a leányvállalaté 100). Kb. annyit lehetne hozzáfűzni, hogy minél hosszabbtávra fektetsz be, annál érdemesebb nézni az éves jelentéseket meg a mérlegeket.
Ha megfigyeltétek, sokszor, mint most is, a brókerek kiürítik a vételi könyvet, hiogy megijedjen a balga eladó, és pakolgassák be az ajánlatokat, de még az eladói oldal érdekes módon nem ürült ki, csak esetlen nincs egy ideig "vonzóan alacsony" ajánlat. Ekkor jönnek az egy, 5 darabos beetető ajánlatok. Átlátszó játék.
Kitörés előtt mindig ez van: óvatos vételek, az ár lenyomása, kiugrasztás a poziból, aztán mikor jön egy bejelentés, a balekok a rallyban veszik meg, (vagy esetleg vissza).
A brókernek mindegy, hogy nyersz, vagy vesztesz, csak minél több kötést csinálj, ő azon keres.
Az elemzők meg ha valami jól néz ki, vagy már ment egy kicsit jobban, jönnek a pesszimista dumákkal, hogy "jajj, túlvett, meg fibo", és eszükbe sem jut, a cég funda helyzete.
Ha ma esetleg 920 alatt zárna, mindenki jönne, hogy add el, mégha 950-en vettél, akkor is, mert a chart ma nem lett szép, aztán pl. holnapután jön egy bejelentés.
TA+funada, mindkettő fontos a megítélésben, sőt, kispapjroknál azt gondolom a fundanak nagyobb súllyal kell lenni a mérlegben.
Az túlzás, hogy a műanyagipari nyereségből fedezik, mert akkor nem kellene a luxemburgi hitel. :) Azzal maximálisan egyetértek, amíg az érdekeltségük megvan az említett cégekben, érdemes azokat is követni.
hát a napokon belül az túlzás lenne. Amit hosszútávon megfigyeltem a Pannergynél az az, hogy rendesen mindent közölnek ahogy kell, de a mostani fúrások (Tamási, Szentlőrinc) kulcsfontosságúak, így szerintem inkább visszatartják az eredményeket és az elsőnegyedévessel fogják bejelenteni hogy mi a helyzet. Akinek nagyobb pakkja van(>5000), annak meg érdemesebb elmennie a helyszínre kocsival. Gyimóthyból nem tudtam semmit sem kiszedni, amikor felhívtam, hogy mi a helyzet.
hát... ahogyan vártuk. a szerb gyárban végre beindult a meló, a gyenge forint miatt nőtt az export csökkentek az alapanyagárak, viszont nőtt a hitelállomány... összességében 3,25%os bővülés előző évhez képest. Az öko-pannon kht 10%-át megvették. Nagy jelentősége inkább annak van, hogy egy raklapnyi hosszúlejáratú hitelt most akarnak kifizetni(eddig ha jól emlékszem már 1 milliárdot visszafizettek).
Ami pedig a műanyagipar iránti érdektelenséget illeti: ha érdekel ha nem, a pannergy ebből fedezi a fúrásokat, másképp nem nagyon tudná. Érdemes rá odafigyelni, ahogyan a PE Synergon pakkjára is.
PANNERGY