felhuzni azt lehet mert illikvid, de ha a furas nem sikerul akkor nagyon konnyen ki is lehet vegezni.... a Tulajokkal egyutt a tokeattetes pozik miatt.
Akkor az elso furas Tamasi kornyeken lehet?
Sztem amig nem derul ki vmi, a 650-800 a savban mozoghat. Sokat nem, de vettem belole 750-800 kozott. A felhuzashoz nagyon ertenek, tehat ha lesz vmi, akkor mehet arral szemben is.
Ahová a túra most lesz (Kistelek), az a környék (Szeged és térsége), sz@arrá lett lyuggatva az elmúlt 30-40 évben, a földgáz és olaj fúrások miatt...
Az első fúrás sikerének esélye rendkívül nagy, mivel az első fúrásnál szinte biztosra kell menni, hogy annak pozitív (szenzációs)hír értéke legyen. Ezért olyan helyen fognak fúrni, ahol a legnagyobb a valószínűsége a sikernek.
A geotermikus gradiens értékek, ill. a felszín alatti vízhozam egyáltalán nem egyelnetes, azaz egyenletlen, ill. a kőzet keménység is, így nagyon nem mindegy hol, ill. honnan fúrnak (ferde fúrások).
Ex: Ezek nem egyszerű kérdések, itt csemegézhetsz mindenféle cikkek közül: link
Egyéb célú fúrásokat mindenekelőtt a MOL végez az országban, de mivel neki saját geotermikus projektje van, nem osztozkodik azok eredményein a PannErgy-vel.
Fűtőmű már többfelé is van, de villamos energiát termelő geotermikus erőműről nem tudok. A MOL próbálkozott ilyesmivel, de nem volt elég hozzá a vízhozam: link
A geotermikus energia eloszlása mennyire egyenletes? Voltak-e a közelben (esetleg egyéb célú) fúrások, amik valószínúsítik a fúrás sikerét? Mi az esély a sikerre?
Nézd, a Pannergynek se erőműve, se fűtőműve nincs jelenleg, ilyeneket akarnak létrehozni. Ez köztudott. Lehet hogy egyeseket megtéveszt az Aquaplus fűtőművét erőműnek nevezni. OK.
Amúgy a honlapjukon így fogalmaznak: "Geotermikus energia feltárása, hasznosítása, hasznosító művek építése, hagyományos energiahordozók kiváltása"
A Pannergy izlandi szakmai partnerének a Mannvit-nek viszont vannak geotermikus erőművei.
Mindegy, szerintem ne a szőrszálhasogatással foglalkozzunk.
PANNERGY