Ami érdekes, h egészen az utolsó hétig a 170 kvázi megtartotta az árfolyamot. Talán nem véletlenül. Arra gondolt valaki hr akarják zúzni az árfilyamot, hogy aztán induljon a rakéta?!
Erősen próbálsz ködösíteni. Senki nem mondta, hogy a lélegeztetőgépekre számoltak el ÉCS-t. Viszont az écs bárminek a leírására is dobják be erősen csökkenti a nyereséget. És érdekes mód pont most volt rá szükség. A másik dolog, hogy olvasd el azt a cikket végig, amire az első válaszomat írtam. Ott meglátod mi a gond a lélegeztetőgép árakkal.
Ahogy nézem az előzetes számokat, az értékcsökkenési leírásnál szerintem a szerverpark beruházás nem a TAO szerinti 33 %-kal van kalkulálva, annál (3 év) biztos hosszabb ideig van "beállítva". Az egyik interjúban nyilatkozott területekkel kapcsolatos értékcsökkenés viszont terven felüli (rendkívüli) jellegre utalt, bár pár dolgot akkor sem értetettem (miért akarják dobni például az e-sportot), az volt az indok, hogy nem tudnak egyszerre sok mindenre "koncentrálni".
Értékcsökkenést nem lehet elszámolni olyan gépekre, amelyekkel csak kereskedtek, az csak a vállalkozás célját huzamosabb - min. 1 év - ideig szolgáló tárgyi eszközök esetében működő elszámolási mód, hogy az adott tárgyra jutó ráfordítás olyan időtávon kerüljön elszámolásra, ahogy az a vállalkozás érdekében rendelkezésre áll az általa előállított produktum érdekében. A másik, hogy sosem volt ennyi szabad forrása a cégnek, a közleményekben is benne volt, hogy az állam adta rá előlegben a forrást, amiből a gépeket meg tudták vásárolni, majd leszállítani a megrendelőnek. Amennyiben volt rajta jelentős nyereség is, az is nagy valószínűséggel nem ennél a cégnél realizálódott (sőt ezt nagyjából már előre is kommunikálták), hanem a kereskedelmi láncolat egy másik érintett szereplőjénél, ha volt ilyen.
En a kv miatt aggodom. Baljos nekem a szemelye. Nem bizom benne sem. Bar tevednek. Remelem, meg tudnak egyezni az urak a penz - esetleg a tulajdonlas? - dolgaban.
Bizonytalan eredetű számlák?? A könyvvizsgálónak az is feladata,hogy a felém számlát kibocsájtó céget vizsgálja,vagy a számlán szereplő dolgok valódiságát? Érdekes volna...
És nyilván a cég körüli felhajtás miatt az új kv tiszta lapokkal fog játszani, sutyi mutyiba nem megy bele. Gyapjas meg tudja a tutit és borított. Azért a világ vicce h 34 millió Ft pénzeszköze van a cégnek (5 milliárdos kötelezettség mellett!).
OTTone