Mivel igény van rá a fórumon nyitottam egy új OTP topikot, aki akar ír ide.
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!
A harmadik negyedév végére a saját tőke/részvény már 14 290 forintra nőtt. Mindezek piszok negatív környezetben extra adókkal megterhelve! Ettől függetlenül nem biztos a rally, de lehetne akár. Szóval a PJ féle un elemzés 6000, de inkább csak 4000 az valami katasztrófánál játszik.))
Esetleg az eredmények fényében újra tudnád ezt számolni ? Nyilván ne 9 es szorzóval számolj, hanem mondjuk a mostani szorzóval és az új eredménnyel. Reálisan nézve minimum 15k+ jön ki nekem mint év végi szint. 8K kijöhet Ta alapon , de az egy 2 es szorzó kb, 11k is kijöhet, de hasonlóan értelmetlen, 12k még mindig ugyanaz. 13 meglehet technikailag, de igazából annak sincs értelme, mert az is nagyon alacsony értékeltség. Ha 1000-1100 mrt számolok jövőre is akkor határ a csillagos ég, de még kicsit rosszabbal is jobb árfolyam jön ki, tekintve gazdasági mutatóink javulnak azért.
Erdekes lesz a jovo het. OTP egy fura bank lett: felig az EU-ban van, es felig pedig balkan+orosz+ukran+turk bank. . Az OTP-beli "EU bank" reszt diszkontalja ertekben lefele par tenyezo: az EU-s pénzek hiánya, a kormany EU/NATO ellenes kekeckedo magatartasa, a magyar gazdasag es inflacio mint leggyengebb EU lancszem helyzete, a HUF gyengeseg, stb. . A bank masik resze a "balkani+orosz+ukran+turk" bank, ami mostanara mar a nagyobb reszt teszi ki, es amit ezeknek a regioknak bizonytalansagai, gazdasagi+politikai kockazatai diszkontalnak le. . A 2023 evre eddig van Q1+Q2 utan 195+382Mrd profit, es Q3 varakozas 225Mrd, Q4 hasonlo 225Mrd, szoval az osszes profit varhatoan 1000-1050MrdFt, tehat a reszvenyenkenti profitra a EPS=1000Mrd/280mdb=3600Ft/sh jon ki, ez a varakozas 2023 evben realisnak latszik. Ha ennyi lesz, akkor a mostani 13500Ft arfolyammal a kurrens PE mutato=13.500/3600=3.75. . A vilag tehat fele annyira becsuli OTP-t, mint a tobbi bankot az EU-ban. (ahol mostanaban PE= 8-9) Nem nagyon meglepo, hisz a magyar kamatszint az EU kamatszint 2-3x szorosa, es a jovobeli profitokat a piac ezzel a 12-15%-al diszonkontalja az EUs 5-6% kamathoz kepest. Ez a helyzet nem nagyon fog valtozni a kovetkezo evekben sem, OTP balkani+turk leanybankjai soha nem lesznek ugy ertekelve mint egy francia/olasz/lengyel bank. OTP ugy lesz ertekelve, mint Europa legalso szegeny regiojaban mukodo + orosz/turk regioban operalo, nagy rizikoju bank. . Most az kerdes, hogyan fogja a piac a varakozashoz kepest a tenyleges Q3 profitot ertekelni? Azok az almok, hogy OTP majd ujra egy stabil EU-orszag nagybankja, amit PE=9 szinten ertekelnek, mint mondjuk 10-12 evvel ezelott igy volt, nos, ez ma mar a fenti okokbol totalisan tavolinak, meghaladottnak es irrealisnak latszik.
Nem tudom miért vedzitek magatokra. Ha jól megy a biznisz, száguld OTP nyerő kit érdekel mit mond? Én még mindig a longereket látom Őt szekálni, na meg engem is.. Én nem szekálok senkit. Amit Ti éreztek vele, én azt nem látom. Jobban tudok vele azonosulni. Mi az oka nem tudom, semleges vagyok. Népszerűség, kattintás nem érdekel, akkor nem törölgetnèk, ha èrdekelne. Én is csak annyit mondok lefele várom a papírt, de tévedhetek. Megfigyelés, TA, sajat tapasztalataim alapján. Már jön is a szidásom. Minek? Ha jól megy a biznisz, nevessetek rajtunk magatokban. Mit kell kötekedni mindig? Nekem ez a vèleményem
Amúgy Hator! Ez a pomperj féle hozzászólás szerinted nem a mások lenézéséről és semmibe vevéséről szól? Értem én, hogy Pomperj egy fogalom a fórumon, csak hát látszik az is, hogy egyre többen nem hajlandók elfogadni ezt a lekezelő, kioktató, és másokat hülyének néző stílusát. És tudod, nem is lenne ezzel baj, ha néha eltalálná az irányt.. csak hát a múlt mást mutat. És nem azzal van a baj, hogy Ő 8 ezres célárakat várt és most 13000 felett vagyunk, hanem hogy a baromi nagy tévedése ellenére is tévedhetetlennek tartja magát. Azért itt nagy részt felnőtt emberek vannak, akik a családjuk pénzével játszanak és tudják mit csinálnak és nem taknyos gyerekekről van szó..
MINDENKI tudja a zőzsdén nincs tuti. De ez a kioktató, lenéző, és másokat folyamatosan csak zaklató hangnemet kikérjük magunknak. Ja és még álítólag ide nem ír többet. pfff
Hát nem! Úgy adod elő magad megint mint egy tévedhetettlen guru. Pedig ez nagyon nem így van. De nagyonnagyon nem. Szóval kár másokat ebben a hangnemben lekezelned. Főleg akinek válaszoltál. Folyamatosan csak zaklatás megy.
OTP Trollmentes topik
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!