Topiknyitó: Hathor 2022. 09. 18. 22:33

OTP Trollmentes topik  

Mivel igény van rá a fórumon nyitottam egy új OTP topikot, aki akar ír ide.
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Macus
Macus 2023. 10. 06. 08:10
Előzmény: #9437  Puma12
Maci is lefele varja effektive , ma reggeli comment :)
Puma12 2023. 10. 06. 08:08
Előzmény: #9438  Törölt felhasználó
Értem, hogy most nagy a bizonytalanság, de a hosszabb távot (mondjuk év vége) azért kérdeztem, mert Farkasfű és Macibear is ért a TA-hoz és ők egyértelműen úgy gondolják, hogy érdemes jó beszállókat keresni, mert majd a jelentés környékén ill. év vége felé felfelé fog mozogni az árfolyam.
Pomperj viszont írt egy olyat, hogy majd kiderül, hogy érdemes volt-e 13k körül venni az OTP-t, mert ő és pl. Hathor is elég pesszimista a jövőt illetően. 
Te nem vagy ilyen elfogult, ezért kérdeztem, hogy látod, hiszen nem mindegy, hogy egy esés esetén érdemes-e jó beszállót keresni vagy inkább akkor sem.... De ha jól értem, akkor egyelőre még bármi lehet és várhatóan csak később derül ki, hogy melyik a jó döntés, ugye?
Törölt felhasználó 2023. 10. 06. 07:39
Előzmény: #9437  Puma12

Az első és legfontosabb kérdés, hogy kinek van pozíciója és az milyen irányú, mert ez befolyásolhatja a piacról alkotott véleményt.Nekem shortom van, ismét, rövidtávra, szerkezettől függően messzire managelés lehetőségével (13K környéke fontos számomra, ha eljut odáig, hogyan viselkedik ott és az odavezető úton).
.
Amiért árnyalattal nagyobb esélyt adok a lefelének az a következő (bocsánat, ez hard Elliott lesz):
.
A tetőről biztosan egy impulzus hullám közlekedett délre, ami általában nem jár egyedül, legalább egy trendmozgató alakzat követi egy korrekciót követően. Egyetlen egy kivétellel nem történik ez meg, amikor egy exp. flat c hullám az impulzus helye a formációban. Statisztikailag ritka az exp flat formáció, de nem zárható ki.
.
Az esés után a mozgás korrekciós csatornában történt, aminek a tetejéről lefordult a piac, ha a belső szerkezeteket megnézzük, akkor ez a tegnapi nap után egyértelműen kijelenthető, hogy egy korrekciós hullám tartott északnak.
.
Egyébként korábban egy ABC konfiguráció is megjelent az indikátorképeken, ez jelezte, hogy egy korrekciós szerkezet tarthat északra, ha nem is 100%-osan biztosan, de az egyértelműen nagyobb valószínűség mellett az. Ez egyedül akkor utal bull folytatásra, ha ez a korrekciós szerkezet egy leading diagonal első alhulláma, ebben az esetben is egy három hullámból álló eső szerkezet érkezik a további északi irány előtt a piacra. Azonban a Leading Diagonal ritka, mondjuk 1 a 10- hez az esélye.
.
A forgalom nagyon alacsony - összehasonlítva az esésben látottakkal - ez szintén korrekciós tényezőre utal.Nagyobb képen nem tudom, ahogy tegnap írtam van bear és bull verzióm is, kritikus szintek nem törtek, talán egy újabb esés esetén sem fognak.
.
Lefelé közlekedhet egy nagyobb C hullám is, de lehet egy harmadik hullám, ami a longosok rémálma lehet. A harmadik hullám erős fundával járhat együtt, de a 30y/10y US 5% körüli kamata simán hozhat bankcsődöket, akár már a hétvégén is, de jöhet bármi, a kormányzat megemelte a hiánycélt, de a pf szerint így is maradt egy 1500 MRD-s rés, a kamatplafon nem jó a banknak, de az sem, hogy  még mindig tőlük lehet elvonni a legkisebb politikai kockázattal - majd megvádolják őket, hogy nem teljesítenek megfelelően, adózás szempontjából kreatív a csapat ....
.
Ha ma réssel nyit lefelé, akkor az veszélyes lehet a longosok számára, még akkor is, ha gyorsan visszatölti a nyitás után (065 vagy 220 környékére figyelek). A délelőtt lehet egy-két óra pangás a kereskedésben, de ez egyik irányt sem befolyásolja, a forgalommal történő esés viszont beart támogathatja.
.
A postás és háziasszony egy analógia a tőzsde világában, arra utal, hogy  a bull trendek végén, amikor már mindenki tudja a tutit, hogy mit kell venni olyanok is megjelennek a piacon, akik tényleg nem értenek hozzá, vége lehet valamilyen fokú trendnek és érkezik az esés.
Puma12 2023. 10. 05. 22:51
Előzmény: #9435  Törölt felhasználó
Farkasfű és Macibear is alapvetően felfelé várja hosszútávon és ők nem háziasszonyok (és valszeg nem is postások).
Stayerke
Stayerke 2023. 10. 05. 22:22
Előzmény: #9432  offshort
A számlaegyenlegem mást mutat, de ahogy érzed! 
Törölt felhasználó 2023. 10. 05. 22:04
Előzmény: #9434  Puma12

Én kivárok, van bull és bear szcenárió, majd simulok a piachoz.
Tört a bull emelkedés hetesen, de ez simán lehet az utolsó korrekció,  az esés pedig elakadt a bull támasz zónában, havin nincs fordulós jelzés sem a tavaly októberben indult emelkedés végén, ugyanakkor egy bear leforduláshoz és egy méretes eséshez jó helyen akadt el.
Megfelelő fordulós jelzés esetében lehet egy bear indikátor-konfiguráció, de ez is legkorábban következő hónap elején mutathat majd valamit. Hetesen a klimax után megérkezett a lefordulás, de még ott egy bullish csúzli esélye, ami viszont akár a lokális tető fölé is viheti az árfolyamot (sőt az lenne a célára - 55-58% találati valószínűség mellett - rengeteg R-rel, tp 16K+, de nincs trigger!, nincs setup). A másik irányba meg ott a bear flag.
Nem véletlen, hogy alacsony a forgalom és sok a bizonytalanság, naposon egyelőre nincs trend, kivárás van, kapkodás, forgolódás, forgácsolódnak a könnyű kezek, a nagyok, a tapasztaltak kivárnak, napok óta nem látok a könyvbe nagy játékost.
Kell valami impulzusnak érkezni, ami kirázza ebből a kereskedőket.
A topikok az emelkedésben hisznek, egyszerűen azért, mert a többség nem tud shortolni, még akkor sem, ha léteznek már short certik, testidegen a short az átlag háziasszonynak, postásnak. Hiányzik ehhez a tudás, a tapasztalat.
Puma12 2023. 10. 05. 21:40
Előzmény: #9430  Törölt felhasználó
Drian! Hosszabb távon (mondjuk év vége) te inkább merre várod? Felfelé vagy lefelé 13k-hoz képest?
Azért kérdem, mert a másik topikban az emelkedésben hisznek, itt meg inkább abban, hogy eztán már főleg lefelé megy az út....
Törölt felhasználó 2023. 10. 05. 21:37
Vessetek egy pillantást az olajra vagy az SP-re! Minden adott egy nagy mikulás ralihoz. Soha ennyi pénz nem volt a piacon és OTP is közel 1-es P/BV-n.
ALLIN!
offshort
offshort 2023. 10. 05. 21:25
Előzmény: #9355  Stayerke
már ne haragudj, de egy egyszerű trendet se tudsz azonosítani a chartok alapján! 
akkor miért kell beszólnod a hozzáértőbbeknek?
egy "magasabb csúcs, magasabb alj" vagy egy "alacsonyabb csúcs, alacsonyabb alj" trendet se tudsz behatárolni a zöldséges barátnőddel egyetemben! 
abszolut nem vagy tisztában hogy egy charton mit jelent egyáltalán az, hogy trend! 
rratfai 2023. 10. 05. 20:12
Előzmény: #9430  Törölt felhasználó
Tudni illik,hogy akinek szól az érvelésed,azoknak ez falra hányt borsó.
Törölt felhasználó 2023. 10. 05. 19:51

Szerintem nem jó, hogy egymás vérét szívjátok.
Mindenki mást lát a charton és a legtöbben más idősíkon szemlélitek a grafikont. Ott van egy fej váll lehetőség, aminek a megvalósulásához is minimum hónapokra van szükség, ott van egy hetes doji feltételezés, de a gyertya majd csak holnap zár, ott van egy zászló lehetőség, ami majd talán kialakul.
..
A mai napos gyertya visszavette az egész heti emelkedést, az esés kicsi vagy nagy, a kérdés, mihez képest?
Amit három nap alatt felépített, azt ma leépítette.
.
Aki a japán gyertyákat nézi, az most lát egy Bearish Engulfingot (65% eséllyel esést hoz), önmagában azonban a távolság kérdéses, esni fog, de nem mondja meg, hogy picit, vagy nagyon.
.
Aki Elliott csatornáit szemléli az látja, hogy a korrekciós csatorna tetejéről fordult nagyot a piac (F38), számára ez bear folytatásra utal, de nem eldönthető egyelőre, hogy nagyobb esés indul, vagy csak egy dupla aljra fut az árfolyam a következő időszakban, azaz nagyjából marad a sávban az árfolyam.
.
Aki rsi indikátor képet nézi, az látja, hogy a bear ellenállásban fordult a piac, ami további esésre mutat.
.
Aki az Stochasticot-t szemléli, az felfedezhet egy bearish x-t a gyorson.
.
Aki gyertyaformációkat figyeli, annak keze lassan a piros gombon, mert a zászló, a lobogó alja akár letörhet a holnapi napon, később meg egy fordított fülescsésze is látókörbe kerülhet.
.
Aki támasz / ellenállás zónákat szemléli, annak jelenleg támaszon van az árfolyam és megpróbálkozhat egy longgal.
.
Aki a hírekre figyel az pedig holnap megvárja a világ legfontosabb (vagy korábbi legfontosabb) funda hírét, az NFP-t.
.
Megannyi lehetőség, kisebb idősíkon lehet longot,shortot keresni, nagyobbon meg szintén.
.
Ha különböző idősíkon figyelitek, akkor akár mindkettőtöknek lehet igaza, kis idősík longgal és nagy idősík shorttal, vagy fordítva.
.
Nálam marad a bear bias, h1 short indikátor-konfiguráció érkezett ma délelőtt, a folytatás majd holnap kiderül.
Bpali 2023. 10. 05. 18:53
Előzmény: #9384  danko
"Add Uram az esőt"--járják a táncot. Minden pici pontocska ami lehullik már önigazolás..lám -lám én megmondtam nem hittetek nekem..
rratfai 2023. 10. 05. 18:48
Előzmény: #9384  danko

Látod,látod!Ez a sok beteges ember azért veszi a fáradságot,hogy ,legalaább stopot tegyél,mert baj lesz.Ezek az ügyek nem a kocsmában,piacon,vagy a focimeccsen dőlnek el.Ahelyett,hogy ostoba,dilettáns kommentekkel ekéznétek itt sok tanult ,tapasztalt embert,tanulni,tanulni,tanulni!!!
Hathor
Hathor 2023. 10. 05. 18:17
Előzmény: #9422  Hathor
fci. 2023. 10. 05. 18:11
Azután érdeklődök, hogy van-e negatív hatása az OTP-re a januártól bevezetendőkettős adóztatás az USA-val. Amcsi alapok fogják venni ha duplán kell adózni utána?
Balin2020
Balin2020 2023. 10. 05. 16:56
Sanszos, hogy az OTP-t legkésőbb holnap 13K alá lökik, onnan pedig ki tudja hol áll meg! 
Törölt felhasználó 2023. 10. 05. 13:33
Előzmény: #9421  pomperj

Én próbáltam egyszer letesztelni a benne szereplő egyik legegyszerűbb alakzatot (zászló), de a grafikonon 30-40 feltételezett eset után annyi kérdőjelet találtam a leírás viszonylatában, hogy befejeztem.
Számomra nem elég pontos az ott szereplő leírás,  sok az is is vagy talán, így pedig nem homogén a bázis, a belőle levont eredmény szintúgy nem.
Hathor
Hathor 2023. 10. 05. 13:08
pomperj
pomperj 2023. 10. 05. 11:49
Előzmény: #9416  herlas
Vedd meg a Bulkowski Enciklopediat, talan 2000-ben jelent meg eloszor. 
Minden statisztika es leiras benne van.

Topik gazda

Hathor
Hathor
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek