A napi aljakat tekintve még nincs semmi gond. https://invst.ly/15uw6e Speka alapon viszont valami készül. Magyarázat indoklás a rajzon. Röviden: - Mindenki várja a gyj ralit. - Több TL certi is Sold Out-ban van. - A Q/Q alapú eredmény a következő két negyedévben csökken. Gyakorlatilag bázis hatás, túl magas volt az egy évvel korábbi Q2 eredmény a magas MNB kamatok miatt. - Q3-ban megjelenik a plusz adó Igen, 24 Q4-ben (25 márciusi jelentés) sokkal-sokkal magasabb eredmény várható mint az idei Q1 volt (24 május). Emiatt is érdekes az a várt visszajövetel. Addigra elfogy az srv-re szánt pénz is. . Jövő évi célárat tekintve nem kérdéses a long tartása. Aki kar hullámozhat. Adjon el ha úgy gondolja olcsóbban vissza tudja venni, de ez vagy bejön vagy nem.
Öreg Powell nagyon tutyimutyi, most szeptemberig húzza… meg is lett az eredménye. Annyira egy döntésképtelen. Óvatosan kellett volna csökkentenie, ha nem is látványosan, már azzal beérte volna a piac. Közben össze-vissza beszél. Szegénynek már nyugdíjba kellene mennie. USA-ban szeretik ezeket a demens öregeket futtatni…
Ma ismét beborult a hangulat, de azért jöttek jó adatok is (az amerikai munkanélküli segélykérelmek száma).. "Összességében a bejövő adatok nagyon kedvezőek az amerikai jegybank számára és a kamatcsökkentési várakozások szemszögéből is. A magas termelékenység azt jelenti, hogy az amerikai gazdaság erős, ami recesszió nélkül lehet képes megbirkózni a magas kamatokkal. Az emelkedő új munkanélküli segélykérelmek száma, valamint a vártnál kisebb fajlagos munkaerőköltség-növekedés pedig a munkaerőpiac lazulása felé mutat, de nem aggasztó mértékben. Ez éppen az a helyzet, amiről Powell a tegnapi sajtótájékoztatón is hosszasan beszélt." A Moderna (meg a hasonló cégek) a Covidból szépet kaszált. Mivel már nincs olyan nagy szükség a vakcinákra, nyilván nagyot esik a várható bevétel is és ez persze drasztikus esést okoz az árfolyamában is. Szerintem azért korai még farkast kiáltani... A korrekció meg bármikor benne van az emelkedő trendekben is. Sosem úgy növekednek az árfolyamok, hogy csak egy irányba mennek. Nézd meg, leszámítva a nagy válságokat minden tőzsdeindex egyre magasabbra megy, nyilván ahogy fejlődik a gazdaság és ahogy nőnek a tőzsdére vitt cégek, ez az irány. Persze van kudarc is, amikor csődbe ment a Lehman Brothers pl.. de azok más idők voltak. Válságok is lesznek idővel mindig, de a gazdaság is emelkedni fog. Ha megnézed a hosszú évek trendjeit. Már amíg nem lesz pl atomháború. Még a világháborúk idején is nőttek a győztesek gazdaságai. Ilyenek persze ne legyenek többet, de 100%-ban semmi sem zárható ki, éppen ez a kockázat a tőzsdében.
Nézd meg a tőzsdéket! Most görgettem át kb pár ezer részvényt. A -3-4% esés ma teljesen átlagos. Ágazattól függetlenül! De a feldolgozói és ahhoz kapcsolódó cégek vannak a legnagyobb esésben. Élelmiszeripar úgy ahogy tartja magát meg a luxus cikkek gyártói. Illetve azok a papírok amik tőzsdei piaca éppen zárva van. De van pár üdítő példa a növekedésre is mint a Coca Cola, Pepsico, Lockhead Martin, Merck, Colgate . Amikor volt a Lehman bank válság majd a Covid válság, mindig azzal vigasztaltak a közgazdászok, hogy ez nagy baj de legalább nem klasszikus gazdasági válság. Szerencsére az gazdaság motorjával nincs baj. Most majd vigasztalnak, hogy legalább banki válság nincs.
A világ 4 legnagyobb gazdaságának feldolgozó ipara csökkent. USA, Kína, Németország, Japán. Plusz kereskedelmi vám , technológia, deviza háború zajlik. Az USA PMI adat pocsék, de a Német az szörnyű. Nyilván van pillangó effektus, ok okozat. Ha az egyik ágazat omlik az magával rántja a másikat is. Moderna ma -20%- on! Ez mellbevágó, de sorolhatnám a csak ma kétszámjegyű esőket…. Geopolitikát már nem is emlegetem.
Ezért fogalmaztam úgy, "ha van bármiféle összefüggés az eredmény és az árfolyam között". Nem tudom ... Elvileg kellene legyen. A forró speka tőke pedig áraz mindent. Baromira nem érdekli a március, ha előtte jön egy október. . Beleolvastam abba az eszmecserébe. Nekem tetszett. Gyakorlatilag mindenkinek igaza van (volt) a maga szemszögéből. Amit sajnálok, hogy a másik véleményét mennyire nem tudják megérteni netán elfogadni.
Szerintem is. Persze azt nem lehet kizárni, hogy megint átküldenek Izraelbe két Alibabáról rendelt drónt, aminek az útvonalát előre közlik az izraeliekkel. XD
https://www.tradingview.com/x/qs4b1Sm6/ - Kiesett a wedge-ből (charton még nem látszik, mert csak óráson írja az 560-at, azon viszont nem tudom jól szemléltetni), - 500 alatt kiesik az oldalazásból is (-250 Ft, célára 18250), - a wedge meg 1400 ft-os távolság. - napos macd ráadásul 207 vs 199 a gyors javára. Na megyek vissza a helyemre észrevenni magam.
OTP részvényesek ide!