Ha a szorzó pl. 3 vagy 5 akkor 1db certi ára kb. harmada vagy ötöde a részvény árának. A részvény 1% -os elmozdulásával a certi 3 -5 % -ot mozdul az iránytól függően.
Ha a mogottes termek spot arra eleri a korlat arat a termekbe epitett stoploss aktivalodik es kiutodik a termek (knock out) esemeny. Mivel erstenel a korlat kisebb mint a kotesi ar ezert a maraderteker vissza kapod par szaz ft papironkent... a szorzo azt mutatja egy termek mekkora pozicionak felel.meg a mogottes termekbol... ha a szorzo 1 akkor az azt jelenti hogy egy termekkel egy otp reszvenynek megfelelo poziciot tudsz nyitni.
Törölt felhasználó2022. 05. 02. 23:14
Nézegettem az Erste-s tőzsdei lapomon az egyik OTP Turbo Warrantot : EBOTPTL78 Kötési ár Korlát ár Tőkeáttétel9 369.2069 HUF 9 869.2069 HUF 8.0403Alaptermék Típus Irány Szorzó / Rate RolloverOTP Turbo certifikát Long 1.0000 nincs Kibocsátó ISIN BÉT bevezetés Lejárat Utolsó ker. napErste Group AG AT0000A2WV67 2022-04-04 2222-04-04 2222-04-03 Ezt ugy kell érteni, hogy ha veszek 1 db ilyet, 9369(a tizedesektől eltekintek) Ft áron, akkor 8x annyit kapok érte, azaz 74 952 Ft értékben kapok OTP részvény árfolyam mozgásra való későbbi lehivási jogot ? A korlát árat nem teljesen értem a leirás alapján se. Hogy kell ezt jól értelmezni ? Ha ma vettem volna 1 db ilyet, a mai záró áron, 10700-on, és holnap szigoruan monoton csak emelkedik, mondjuk 12 000-ig, akkor hogyan változik ennek az 1 db warrantnak az értéke ? Illetve ha a számpélda mellett szigoruan monoton gyengük a papir, akkor mikor fog kiütődni ?
Certis vásárlás volt, ott nem tudom olyan jól belőni, emellett Előre beállított pozi volt, csak értesítést kaptam, h bekötött. Igen maradt még nafta, Erre szánt csomag kb egyharmada ment bele.
9/14, bár volt pár ahol direkt arra nyomtam, amit helytelennek gondoltam. :) Egyébként én meg ma lettem újra MOL tulaj, egy certi csomagom bekötött a MA20 alatt... Elvileg trend felfelé, bb közeépig ért vissza, uh talán nem csináltam nagy hülyeséget. Otinál viszont nem vettem végül, pedig simán mehetne feljebb, de egyelőre kivárok...
OTP részvényesek ide!