Egyébként érdekes hogy a legutóbbi felülvizsgálati időszak előtt ment a nyilatkozgatás Matolcsytól meg Vargától, hogy hogy lehetünk mi még mindig bóvlik, most meg nagy kuss van.
hat nem tudom ebben mennyire van igazad, itt eu-rol van szo nem mo-rol. Mo kicsit szvsz mas, nalunk a rezsiharc azert erosen befolyasolja az inflacio alakulasat, urambocsa´ mestersegesen csinaltunk deflaciot... Arrol nem is beszelve hogy szvsz a magyar jovedelmi viszonyokhoz (ertsd az orszag fele legalabb minimalberbol el) az inflaciot meghatarozo kosar fos.
Na, erről pedig már több mint egy éve beszélgettem 'egy_kezdő' - vel. Már akkor vizionáltam a deflációs veszélyt Magyarországon de sokan megmosolyogtak.
Úgy utálom, hogy mindig igazam lesz... :-DDD link
nos ha mar idezunk (bar Kertesz Imret nem kulonosobben tartom nagyra):
“Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba …”
Gr. Szechenyi Istvan (ot mar annal inkabb)
minden szavaval egyetertek. Mivel azonban a tema nem ide tartozik halas lennek ha egyszer smindenkorre lezarnank. koszonom.
1 komment máshonnan:
" Abban az országban ahol a regnáló miniszterelnök falusi budijának sarkaiba milliárdos közpénzből futballstadiont és futball akadémiát lehet építeni az az ország elveszett, ott genetikusan alattvalók élnek, ott a csókos, tolvaj maffiózó állami vezető haverok bármit megtehetnek. "
OV 2010 Felcsút:
"Ha valaki a az emberek vagyonát, azaz a közvagyont saját örömére herdálja el, az saját hazáját árulja el!"
Huhh...most tartsak szemináriumot kereskedési elméletből? Akkor lelövöm a poént... :-)
Azt ne várd tőlem, hogy konkrétumokat mondjak. Nem vagyok jós.
Hathorral tegnap reggel volt egy kis "eszmefuttatás" (hogy finoman fejezzem ki magam), amit én nem görgettem tovább...
Ő azt mondta, hogy szerinte a longosok csak "tapogatóznak", de egyelőre nem lépnek poziba. A shortosok pedig beszállóra vadásznak.
Egyébként ezt magam is így látom és ebből az elméletből indultam ki.
Mindenki tegye fel magának a kérdést:
- Vajon melyik irány fájna most a legjobban a piacnak?
Ha valaki pénzt akar keresni, akkor azt az irányt tegye meg tétnek! Ennyi.
Nem kavarsz ezzel szerintem. Ez a pompi fele verzio nagy vonalakban, csak 4970rol inditasz 3720ig, ennek a 38,2% korrekcioja kb 4500, onnan meg le kb 1300 potty. A vegenek a celaraban nem vagyok teljesen biztos. Jol ertem?
Ha megkerlek elmondod jova teszed ezt globalban? Az elegge nyilvanvalo hogy az otp range-e folyamatosan csokken 2011 ota. Ennek a haromszognek a felso szara jelenleg 5000 korul az alja meg 3800 korul van. Kb a ketharmadanal jarunk idoben tehat megerett volna a kitoresre. Na de ezen a haromszogon belul hogy szamozol? Az elejen 7000rol jovunk le, es utana van meg egy markans le amik osszetartozhatnak, meretben es helyzetben is ok a dolog. Utana viszont nekem katyvasz az egesz es nem tudnam azonositani honnan varjak egy ujabb impulzivot lefele (mar ha stimmel egyaltalan)
Koszi ha valaszolsz
"konklúzió:
csak akkor lehetséges az elmozdulás, ha a shortosok poziba lépnek...ez pedig merre is szokta tolni a kurzust? :-) "
Nagyon "titokzatosan" fogalmaztál. A gyengébbek és kezdők kedvéért leírnád telesen egyértelműen (ez nagyon fontos lehet számukra)? :-)
Te milyen max. értékig tartod elképzelhetőnek a felszúrást és kb. hány napon belül, mielőtt megindul az esés? (nemrég 4500-4600-as legközelebbi max. értékekről írtál)
Bóvli -2 szintről bóvli -1 szintre lehet, de ez még semmire se jó. 2 szintet meg nem szoktak emelni.
De erre is akár megörülhetnek a befektetők s meglehet az itt várt felhúzás, majd délután, pár napra rá rájönnek hogy ez még bóvli s indulhat a várt esés.
Igen folyik a pénz, pedig 250 eur érfolyam minden problémát megoldana.
Csak az a baj,hogy az értékes adóbevétel is elúszik:(
Pedig a kormány devhitel intézésében egy kis bankpánik esetleges tőkehiány ütné ezt a jó erős forintot:(
A sok szemét bank amikor a pénzt adta akkor jó volt.
Jó volt az ügyvédnek.
Jó volt a közjegyzőnek.
Jó volt a földhivatalnak.
Jó volt a kormánynak.
Jó volt annak aki felvette.
Jó volt a banknak.
Jó volt a részvényesnek.
Jó volt az ingatlanosnak.
OTP részvényesek ide!