+ Kaszagyar, ami szemelyesen is erintett. USA-ba, Japan-ba szallitottak, mindenhol elismertek a szakertelmet, aztan jott a privatizacio, es vittek a csodbe :((. Persze a privatizacio hibas, es lehet, hogy elotte is voltak problemak, de meg lehetett volna menteni, most viragzana (persze nem a recesszioban :).
Ezt én nem tudom megítélni, mert számomra ez a mantra olyan, mint a "tőke szabad áramlása" - egy olyan szöveg, amit mindig a tőkések hajtogatnak, azok közül is a szélsőliberális főmarhák.
Amikor egy jó igazgatója volt a Rábának, azt hiszem még a szocializmusban, a gyár szárnyalt. Több ilyen gyár is volt, Tungsram, stb. Szerinten nem árt, ha van az állam kezében adu rosszabb időkre és a stratégiai ágazatokban pedig kifejezetten helyeslem az állam meghatározó tulajdoni hányadot.
Szerintem lehet vegleges, sot! Bar amiket mondtak, az speciel nem jo. Peldaul az inflacioval kapcsolatban olvastam, hogy a 3% es 8% inflacio is lehet ugyanolyan jo, ha az konzisztens. Jobb, mintha 3% es 8% kozott valtozna evente.
Szerintem a hitelesseg es a konzisztencia a legfontosabb, ekkor fog szeretni a piac. Lehetunk fuggetlenek az IMF-tol, de akkor tenyleg soha sem fordulunk hozzajuk, es akkor 100 ev mulva, ha tenyleg nem kellett hitel ennyi ido alatt, megha rosszul is megy a sorunk, akkor a piac is tudni fogja, hogy ezek tenyleg betartjak, amit mondanak, abban lehet bizni. A gazdasaghoz valo hozzaallas, az intezkedesek gyakori valtoztatasa, es a piaci jogbizonytalansag (kulonado) rombolja erosen a bizalmi statuszt.
OTP részvényesek ide!