Olaszországgal szemben Magyarország nem tudhatja maga mögött az IMF-et, a védőernyőt a kormány tavaly nyár óta nem kívánja megtartani, arra hivatkozva, hogy csak így tudja szabadon meghatározni a gazdaságpolitikát.
ITT A LÉNYEG .....ez sok pénzügyi csoportnak nagyon "fáj"
Magyarország lehet a következő válságország - több elemző is így látja, mert ha tovább nőnek az államkötvények hozamai, akkor nem fogja tudni fizetni hiteleit az állam. Olaszország és Magyarország gazdasági helyzetében több hasonlóság van,
ez újabb paráztatás leminősítés ide vagy oda olyan sokan kitárgyalták már a várható hatásokat annyira be van árazva hogy szerintem érdemi hatása nem lesz. ill. érdemi hatása csak annak lesz ha nem történik meg ...ennyi
és talán még egy gondolat ha minket bóvliba vágnak akkor természetesen leminősítenek még egy pár országot az unióban is??
mert ugye csak a számok alapján valahogy így lenne logikus..
de hát mit is gondolok és lásd Franciaország esetét --technikai hiba ...na ja
Az egyik legnagyobb londoni befektetési bankcsoport, a Barclays Capital felzárkózó piaci közgazdászainak közelmúltban publikált elemzése szerint ha ez meg is történne, az jó eséllyel csak korlátozott piaci hatással járna, mivel a magyar kormánykötvények zöme felzárkózó piacokra szakosodott kötvényalapok portfolióiban van, és ezek számára nincs olyan kifejezett előírás, hogy csak bizonyos alsó besorolási küszöb feletti kötvényeket tarthatnak.
A szakértők kiemelték ugyanakkor, hogy a magyar szuverén dollárkötvények viszont befektetési osztályzatú adósságokra szakosodott jelentős amerikai kötvényindexekben szerepelnek - köztük a Barclays Capital US Credit indexben -, és ha esetleg két hitelminősítő is a befektetési osztályzati sáv alá sorolná át Magyarországot, e magyar dollárkötvények szükségszerűen kikerülnének ezekből az indexekből, ami a magyar adósság külföldi befektetői bázisának valamelyes eróziójához vezetne.
10:46 | Még közelebb a bóvlihoz - már biztos a leminősítés?
Ilyet írni???
Hát éppen most jött ki a hír, hogy nem kerültünk a bóvliba, akkor kinek nem egyértelmű azért nem, mert nem estünk bele abba a kategóriába, egyébként azt sem értem, hogy ideáig is negatív figyelőlistások voltunk...
Szóval lásd Franciák, lesz még baja a hitelminősítőknek rendesen.
A Shortfolióval nem érdemes foglalkozni...
Az otp-t meg ezen a szinten ajándék venni..
Ennyi..
10:46 | Még közelebb a bóvlihoz - már biztos a leminősítés?
Ilyet írni???
Hát éppen most jött ki a hír, hogy nem kerültünk a bóvliba, akkor kinek nem egyértelmű azért nem, mert nem estünk bele abba a kategóriába, egyébként azt sem értem, hogy ideáig is negatív figyelőlistások voltunk...
Szóval lásd Franciák, lesz még baja a hitelminősítőknek rendesen.
A Shortfolióval nem érdemes foglalkozni...
Az otp-t meg ezen a szinten ajándék venni..
Ennyi..
Szia!
Én is a Portfolio Pro-t ajánlom! Nekünk nagyon bejött! Egyszerű a kezelése, ha jól tudom kicsit olcsóbbak a jutalékok mint az Erstenél.Néhány hónapig mi is az OTP netbrokinál voltunk de hát arról hadd ne mondjam el a véleményemet! Ezt csak ajánlani tudom!
Nekem is az van jó de náluk nincs stop és profit kivét egyszerre. Nézd meg az Xtb demóját náluk van egy letölthető trader and szerintem elég jó. Személy szerint gondolkozom hogy át megyek hozzájuk. Valakinek véleménye az XTB-ről?
OTP részvényesek ide!