A fel minösit miatt ez 6500- is mehet és te mint egy rémült nyúl úgy adod el veszteségre a sortodat vagyis vevő leszel idő előtt .
Törölt felhasználó2009. 11. 22. 13:18
Aki figyelt múlt hétvégén, az már sejthette, h ez egy shortos hét lesz :).
Kíváncsi voltam, h nagyjából hány szélesebb látókörre törekvő olvassa ezt a fórumot, erre nagyjából jó teszt volt az, amikor felraktam Prechter elemzéseit. Bár az angol nyelv visszatarthatott néhányakat, de az eredmény akkor is egész jó indikátor. Szóval hatalmas dobpergés...
41 user töltötte le összesen.
A Szarvasvadász által a jósda topikba betett ábra a jövő hét várható alakulásáról tickre egyezik az én véleményemmel (gondolom mivel túl logikus, így nem ez fog történni :). Persze a napi lebontás az fölösleges, de egy ilyen elliott hullámot várok lefelé. A hétfői napnak fehér gyertyának kell lenni az usában, mert már a csütörtöki nap végén is próbálták kicsit felhúzni, viszont a pénteki nap az tul.képpen egy V alakú kereskedés volt, így nagyon rövid távra fordult az irány.
Egyébként elég megnézni ezt az ábrát: link
Az RSI és a momentum egy tökéletes csatornában ereszkedik, miközben egyfolytában újabb csúcsok jöttek, de az utóbbi csúcs alól már a forgalom is elfogyott. A MACD is egyre alacsonyabb csúcsokat csinál. Ahhoz, h egy újabb ralli indulhasson, sztem ki kellene törniük ezekből a csatornákból (mint 07.15-én).
Dow-n és Nasdaqon is egy szélesedő alakzat rajzolódik, ezek általában trendek végén alakulnak ki, és jellemzi őket, h egyre lecsökken a forgalom alóluk, majd az esésben pedig megjön.
Volt 3 disztribúciós nap is.
Azért is kellene ez a lefelé hullám, mert azzal befejeződne az snp nagyobb, júliustól indul elliott hulláma. 1030 körülig mindenképpen le kellene, h hozza.
Egyszerűen úgy érzem, h elfáradt az emelkedés, és igazi meglódulás már csak lentebbi szinteken történő erőgyűjtéssel történhetne. Azért kellene hagyni esni (v rásegíteni), mert ha tényleg ott van az a sok pénz a partvonalon, akkor az újult erővel meglökhetné megint sokkal magasabbra is.
A trend erősségét mutathatja, h be tud-e fejeződni az elliott korrekciós szakasza, illetve, h az indikátorok át tudják-e törni a csökkenő trendvonalukat, jön-e forgalom. A BUXnak méginkább nehéz lehet emelkednie, amíg Ukrajnát lebegtetik.
Addig amíg ezekben nem jön pozitív változás, addig tartom az 5700 feletti shortomat. Bár a jövő héten lehet h, csak 3 napot van Usa (ezt nem tudom pontosan), az pedig beleszólhat a dolgokba sajnos, és biztos, h otp lesz annyira szemtelen, h visszatesztel egy jó magas szintig (akár 5700ig is).
Bocs, de ez is olyan jó lenines, legyen elég szűk és elég tág, beleférjen, ha akarom, hogy az én véleményem, ha rosszúl sül el, akkor meg csak idéztem valahonnan. Nem igazán fer. Persze régi, de nem egyetértő olvasód vagyok, tisztelettel. Javulj meg!
engem csak egy érdekel hogy a jövő milyen irányba megy
mint ahogy nemrég volt a nő nyilatkozata is
megnéztem s az egészből nekem
az tűnt fel hogy amit mond az kb úgy is történik
szóval én mikor ideollózok egy véleményt vagy
gondolatot az nem feltétlenül jelenti azt hogy én azzal egyetértek
csupán a jövő kikövetkeztetése vagy
a megtörtént események alátámasztására
valók
Neked is kutyafuttában! Az evolució kb. 200é ve kizárólag geológiai fogalmat jelentett. Darwinék lazán kiterjesztették - minden bizonyíték nélkül - az élővilágra. Azután, a társadalmi-gazdasági folyamatokra is a még okosabb tegnapi, mai nemzedék. És itt lépsz képbe Te, aki egyébként nekem nem ellenszenves. Csak a felületes ismeretek, a "meg nem gondolt gondolatok." Azok nagyon. Na, Isten megálgyon benneteket, felétek dűl a fa.
Kedves Porti! Jó tanítványa vagy Marx és tsai-nak. Ezek az urak nem restelték mindenhonnan összeollózott "tudásukat" olyan ügyesen - önmagukra és egymásra, mint érvrendszerre visszahivatkozva - a magas filozófia köntösében eladni. Különösen Engels és Lenin jeleskedtek ebben, saját gondolatuk nem lévén. Marx "szelíd utópiája" ami szintén az őt megelőző utópiákból lett összefércelve, még csak-csak. Az eredmény röviden, a soha nem volt kommunizmus, a hatás-visszahatás alapján a fasisztikus eszmék térhódítása,százmilliók halála, ha úgy tetszik Trianon és Auschwitz. Úgy tűnik, te még vevő vagy rá, de másokat ne etessél.
Mintha a szociáldemokrácia ( elsősorban a legfejlettebb országban USA ) nem vívta volna ki véres küzdelmek árán a mai állapotot, amely lehetne jobb, de bár mi részesedhetnénk az áldásaiban. Tessen tán Upton Sinclair Nobel-díjjas író regényeit olvasgatni. Élvezetesek és addig sem írnál ilyen egetverő butaságokat.
Azé egy minuszt kaptam biztos ami biztos....csak röhögök magamban....:))
Egyetértünk aszem....lufi fújódik, a pozik egyre kockázatosabbak, mert ha longod van: vajon meddig tolják a lét?, mert a fudás számokat már megelőzték az rv árak...
Ha shortod van: vajon meddig engedik vissza?....hol támasztják meg?
OTP részvényesek ide!