Elképesztő! 1800 milliárd forintnyi adó hiányzik a bödzséből – Íme a feketelista
2009. november 17. 19:25
A lista élén a fővárosi KPHS Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nek áll, a céggel szemben több mint 5,3 milliárd forint az adóhivatal követelése
Oldal nyomtatása
Szövegméret növelése
Szövegméret csökkentése
Oldal továbbküldése
Miközben a költségvetés akár néhány milliárd forintjáért is keményen harcolnak az ágazatok és protestálnak a társadalmi szervezetek, a drámaian növekvő adótartozások miatt százmilliárdokkal szűkül a büdzsé bevételi oldala - állapítja meg a feketelista.hu portál, amely listát készített a legnagyobb adóhiányt felhalmozó ötven vállalkozásról.
A portál sajtóközleménye ismerteti: az APEH legújabb adatai szerint az utóbbi 12 hónapban 300 milliárd forinttal emelkedett az adótartozások összege, és már meghaladja az 1800 milliárd forintot.
Jelenleg 850 ezer magánszemély tartozik az adóhivatalnak, és a körülbelül háromnegyedmillió vállalkozás közül mintegy négyszázezret tartanak nyilván az adósok listáján. Ez utóbbiak nem kevesebb, mint 1600 milliárd forint tartozást halmoztak fel, ám legtöbbjük már nem működő vállalkozás, így az adó behajtása meglehetősen kétséges.
A feketelista.hu portál TOP 50 listáján többnyire kevésbé ismert cégnevekkel lehet találkozni, nagy többségük nevében nyilván jelezve tevékenységi körüket a kereskedelmi és szolgáltató megjelölés olvasható. Mindössze két olyan cégnév található, amelyben nem szerepel sem a kereskedelmi, sem a szolgáltató kifejezés.
Mondhatnám így alakult.
A broker akivel a kapcsolatot tartom mondta , amikor eleinte tanácsot kértem, hogy ők nem használnak. Rövidtávon voltak stoppjaim, de örökké kivágták a pozit.Ha meg egy adott árfolyamon nagyon félő a beszakadás akkor ott helyben olcsóbb realizálni.Lehet hogy szűk volt lehet, hogy nem de a vége az lett : jobb, ha kihagyom.
A hiba inkább a be nem várt jó kiindulópontból ered,ezt meg aztán tetézte a "nem megy tovább visszajön" volt hogy áttéttel.
Amit rászántam, abból sokat buktam, de úgy érzem fel tudok állni "bepótás" nélkül is. Ha valahogy kikecmergek ebböl a szitubol, gondolkodok egy online számlán is ami kicsit olcsóbb, mint a Chasline, de kizárólag akkor. Nem akarok még egy harmadik frontot a jelen szituban!
"Homlokodra a piac fekete keresztet fest, egy pillanatra sem téveszt szem elől, nyomon követ, mint vadász a vadat, és az első adandó alkalommal abszolút hidegvérrel lemészárol, felkoncol, kinyír, lekaszabol. Nem fogod megúszni."
Tudom már másodszor sütöm el ma, de percenként kéne....
Én bízok , meg várok türelmesen, de van még mit tanuljak!
Sok összefüggést látok, másnál már évek óta kamatozott ez a tudás, meg most is, de a magam pénzével képtelen vagyok jó ütemben kiadni a megbízást (nem online). Amíg ismerőseim az elmúlt fél évben is nyertek a segédletemmel, addig én magam szépen leépítettem a kasszát.
OTP részvényesek ide!