A lényeg. Ha nullán van a papír, érdemes realizálni, mert vissza lehet venni kedvezőbb pozícióban. Ma pl. ez volt. Most inkább a rövd shortok mennek (nem csak a lányoknál). Persze be lehet csukni az egészet és nyaralni menni. Az is egy megoldás. Akkor viszont kimaradunk a shortokból, ami időnként jobb mint a long.
"elkönyvelni"? ez mit jelent? kiszállsz és visszaveszed.
ha elindul felfelé még bukóban is megéri.
vagy ülj bele és várj. 1x úgyis lesz 4000, de akkor ne parázz minden nap a net előtt - főleg ne olvasd ezt a fórumot, mert néha nekem is megremeg a kezem, főleg az esést várók beírásaitól :-)))
Bukóban vagyok. De lényegében azért, mert megpróbáltam a rövid távú (sokszor napi) hullámokat meglovagolni. Botor dolog volt.
Jelen pillanatban most azt "szeretném", hogy kiszórhassam a jelenlegi pakkokat 3550-ről :) Megelégednék kevesebb nyerővel is. De itt úgy nézem új beragadás lesz.
Javasolni viszont most nem mernék semmit.
A döntést magadnak kell meghozni. Azt tudom, hogyha visszacsinálhatnám, akkor mit tennék most már másképp. Visszanézve én megelégedtem volna a 200-300 pontos nyerőkkel is. Sokszor épp a telhetetlenség vitt bajba.
Persze hogy értem, csak úgy megjegyeztem, de én SZVSZ helyedben kiszálnék, és hagynám az egészet, könyveld el ezt a nyereséget, ha meg kevés, akkor gyere vissza 1 év múlva és kérdezz újra!
Én a helyedben ilyen kérdést soha senkinek sem tennék fel! Neked kell mérlegelned, neked kell felállítanod a saját stratégiádat! (Tudd, mennyit akarsz nyerni/mennyit vagy képes elbírni, ha éppen bukóra állsz. Olvashatsz ezer hozzászólást, akkor sem biztos, hogy éppen jókor lépsz.)
nem javaslok semmit, mert nem a saját pénzemmel játszom!!!
ha nem vagy biztos a további emelkedésben, akkor add el és örülj a nyerőnek!!!!
majd visszaveszed lejjebb, de erre sincs garancia!
mint lejjebb írtam:
ha realizálsz örülj neki
ha realizáltál és esik az árfolyam örülsz neki
ha realizáltál és nő az árfolyam, akkor se bánkódjál mert biztosra mentél....
mindez legyen a saját stratégiád és ne halgass senkire!!!!csak saját magadra!!!
Tegyél be stop losst 450 környékére.Ha az elesik,úgysem fogja meg semmi.
A realizált nyereség már biztos,a többi az necces.
Itt minden lehetséges,sőt az ellenkezője is.
Hát várhattam volna vele amíg felmegy 3700 körülre, de örültem, hogy a pénzemhez jutottam, be voltam tojva, nem hittem, hogy ennyire felmegy. Közel 4 hónapot vártam rá.
OTP részvényesek ide!