Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 10. 19. 12:52

OTP-forecast  

A topic celja hogy elmeleteket osszunk meg egymast kozott arra vonatkozoan, ami az OTP _trendjet_ leirja. Arra keressuk a valaszt, hogy a kovetkezo ket-harom heten belul milyen iranyba tart az OTP, es foleg _miert_? A "miert?"-nek sok oka lehet, lehet az technikai alapu (chartelemzes) vagy fundamentalis alapu (jo hirek/rossz hirek) nagy vevo, nagy elado megjelenese a piacon, stb.

A lenyeg, hogy ebbe a topicba olyan bejegyzesek keruljenek, amik javaslatokat tesznek, es azokat ala is tamasztjak valamilyen modon az OTP arfolyam valtozasara, kozeljovoben valo alakulasara. Egyszeru megfigyeles, hogy a kozeptavu trendek kb. 30 naposak, a kerdes az hogy eszre lehet-e ezeket venni idoben? Illetve az, hogy miert alakulnak ki (pl. osztalek-rally, varatlan hir)?

Ez a topic kulonbozne a masik kettotol (az "OTP reszvenyesek ide!" illeteve a "Mennyit er az OTP?") topicoktol abban, hogy itt sem a daytrade mufajt nem szeretnenk kivesezni (ugyanis egy adott napon belul "barmi" lehet, a trendfordito napoktol eltekintve csak zajnak szamitanak), sem pedig fundamentalis alapon ertekelni az OTPt (ugyanis a konyv szerinti es a piaci ertek az nagyon elterhet egymastol). Minket az az egy dolog erdekel, hogy az OTP merre tart a kozeljovoben.

Tobbeknek is van nagyon jo elkepzelese arrol, hogy es mikent alakul az arfolyam, de ezt nem terjesztik a nyilvanossag ele, mert

1) tartanak attol, hogy a brokerek lemennek a stopjaikert; illetve hogy

2) a modelluket hasznalva majd masok is sikeresek lesznek; illetve hogy

3) a modelljuk valojaban rossz, es kesobb emiatt "nevettseg" targyava valnak (beultetes, felbeszeles);

4) stb.

1) Ugyan egy-egy illikvid napon, vagy forgalom nelkuli kisreszvenyben elofordulhat (es elo is fordul!) a "mutyi", am az OTP arfolyamat a nagybefektetoi mozgatjak. Nehany szazmillios brokeri, belfoldi, bennfentes kotes a fo trenden aligha valtoztathat (na jo: Csanyi 5200 kornyeken annak idejen bullbol bearbe vagta).

2) Ha egy modellt sokan hasznalnak, akkor annak torzito hatasa van (ha mar mindenki vett a piacon, akkor nincs aki vegyen, es az arfolyam egyetlen iranyba mehet es az pedig lefele). Abban az egyben biztos vagyok, hogy a forumot olvasok meg egyutt is csak kishalak.

3) Egy modell addig jo, amig az arfolyam azt csinalja, amit a modell leir. Ha a modell mar elter az arfolyamtol, akkor az megy a kukaba, es nezni kell helyette masikat. Modellek jonnek, modellek mennek. Lehet tobb parhuzamos modell is: ezek vonatkozhatnak kulonfele idotavra, ezek lehetnek egymasnak ellentmondok (valaki kitorest, mas letorest var). Barmi, ami egy gyufalanggal intelligensebb a teljes sotetsegnel, nos, az johet.

4) stb.

Szoval a terv az, hogy ez valamifele ok-okozati topic volna. Ez egy aktualis topic, mert en magam tudok ket egymasnak homlokegyenest ellentmondo kozeptavu modellrol. Nagyon izgalmas kerdes, hogy melyik fog valora valni? Rally indul a napokban, vagy beszakadas jon?

Akinek van barmilyen elkepzelese, modellje, az jojjon, es ossza meg velunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
palierv 2015. 03. 12. 11:39
Előzmény: #1739  Törölt felhasználó
Jól értem? Ha ez az 4750 az 5w teteje volt, akkor most nem ABC korrekciónak kellene következni? Ha marad a trend!
Illetve, Te azt mondod, ha trendforduló van, akkor a le ABC korrekció egy nagy le 1w-je indulhat most?
Törölt felhasználó 2015. 03. 12. 11:25
Előzmény: #1737  Törölt felhasználó
Nagy eséllyel megvolt a tető, a nagyobb kontextus függvényében trendforduló, vagy korrekció jön. Korrekció a hullám, trendforduló 1 hullám
Törölt felhasználó 2015. 03. 12. 11:22
Előzmény: #1735  Törölt felhasználó
semmi gond,ha nem értünk egyet!de ha megint lesz egy hullám,amit majd nem tudsz beszámozni,és lenulláztak,majd gondolj vissza!
Törölt felhasználó 2015. 03. 12. 11:19
Előzmény: #1733  Törölt felhasználó
(Szvsz a v 1.) Na pont ezeket nem szoktam érteni. De majd tanulok!!!!
Törölt felhasználó 2015. 03. 12. 11:19
Előzmény: #1734  Törölt felhasználó
Robert Prechter mondta, leírta, kiadta... OFF
Törölt felhasználó 2015. 03. 12. 11:18
Előzmény: #1734  Törölt felhasználó
Gondolom láttad, hogy 2010 nyara óta foglalkozom Elliottal, előtte a funda alapján feküdtem be a veszteségbe, majd mikor rátaláltam az elméletre néztem vissza, h lehetett e látni, a válaszom igen lehetett. Jó döntés volt Sorostól az eladás, a papír 1000 környékére esett.

Na mindegy részemről off. Sajnálom a te szinteden nem vagyok hajlandó vitatkozni, magasabban meg nem érted. A tényekre nem reagálsz csak nyomod a süket dumát. Hasonlítasz vmelyik pártra, gondolkozz melyikre! :)
Törölt felhasználó 2015. 03. 12. 11:08
Előzmény: #1732  Törölt felhasználó
2008-ban mondtál valamit?vagy előre jelezted a megjósólhatatlant?És Soros papát azért büntették meg,mert véletlen lekereskedte az aklakzato!Vickös vagy
Törölt felhasználó 2015. 03. 12. 11:05
Előzmény: #1730  Törölt felhasználó
Szvsz a v 1.
Törölt felhasználó 2015. 03. 12. 11:04
Előzmény: #1728  Törölt felhasználó
Nqgyon jó a példa, csak a kontextusa rossz, így működik a gazdasági újságírás!

Hba mutatom meg előre mi fog történni. Te akkor sem hiszed el, megnézted a bux ábrát? Érted? Bennfentes vok?
Törölt felhasználó 2015. 03. 12. 11:02
Előzmény: #1729  Törölt felhasználó
Ja ő is és Csányi is jó ismerősöm, ezért írtam ki előre, h mi fog történni.

Hagyd már a hülyeséget és vedd be a gyógyszert. Ha ennyire nyomod az összeesküvést, akkor lehet az előzö sor, nem is kötekedés.

Aoros eladása előtt olyan alakzat állt fel, ami kiabált a shortért...link
Törölt felhasználó 2015. 03. 12. 11:02
Előzmény: #1727  macibear
Azért kérdeztem hogy szerintetek melyik hullámban vagyunk, mert nekem meg az elrontott shortjaimnak az átlaga 4607-en van. Jól elkapkodtam, de már nem mertem 4700 fölött újat nyitni. De ha lesz még 1 fel kör, akkor már hétfő magasságában zárni fogok mindent. Remélhetőleg pluszban.

Nem hiányzott most ez a shortzárás. Pláne hogy fordítva ültem a lovon.
Törölt felhasználó 2015. 03. 12. 10:50
Előzmény: #1725  Törölt felhasználó
amikor Soros besortolta,az mi volt??most is megy csak nem olyan látványos,vagy nem sérti olyanak az érdekét!mi meg csak szörfölünk,és rajzoljuk utánuk a vonalakat,ahogy ők lépkednek(és röhögnek a farakéás mögött vihogva)
Törölt felhasználó 2015. 03. 12. 10:47
na az mozgatja?Hát akkor mi?a diagramm?a csík tolja a repcsit...
macibear
macibear 2015. 03. 12. 10:34
Előzmény: #1723  Törölt felhasználó
Az én számításom és elképzelésem szerint 4533-ról indult meg egy hullám felfele. Annak harmadik hullámának végébe rondítottak bele 4760-ról. Pedig még az sem volt kész teljesen.

Most tehát valamiféle negyedik hullámot csinálunk, de még jönnie kell egy ötödiknek. Nem kell új csúcsra vigyen, de vihet. VIP long kiszállók keresése illetve short aknák elhelyezése javallott 4700 fölött.

FRSI szerint keddig lefele megyünk. A mértékétől függ, hogy feljövünk-e onnan új csúcsra, vagy egy kisebb maci trend kezdetét láttuk ma. Az pedig eltarthat vagy 20 kernapig.
Törölt felhasználó 2015. 03. 12. 10:32
Itt a chart is link
Törölt felhasználó 2015. 03. 12. 10:31
Nem tudom megállni, amikor a mutyikra hivatkoznak emberek, biztos van, de nem ez mozgatja a piacot. Buxra február 24(?). tettem fel egyértelmezést 18507 árfolyamnál, azóta megcsinált egy 3/5, teljes 4 és ma egy teljes 5 hullámot, az Elli(o)tt klub topicba írtam érdemes tanulási céllal megnézni, milyen szépen mozog. A ma tető 4 ponttal volt az akkor kijelőlt elsődleges cél teteje felett, ha lemegyek akkor pontosítani lehet ekkora különbség sincs (célár mindig kb, nem fontos a 4 pont).

ÚJabb példa, h jól használható Elliott, csak nincs ingyenebéd és sokat kell tanulni,

Itt volt e a tető, nem tudom, lehet. De itt jön a kereskedő h mitt keres, szépet esett, 20-250 pontot, stop már nullában lehet
Törölt felhasználó 2015. 03. 12. 10:16
Előzmény: #1722  macibear
Annyira már nem akartam indiszkrét lenni hogy úgy írjam hogy dícsérd meg a pálcádat! Mert nagyon félreérthető lettem volna! :-)

Forma 1-ben sem az autót dícsérik, hanem a pilótát!
Törölt felhasználó 2015. 03. 12. 10:14
Előzmény: #1722  macibear
Honnan hiányzik az az emelkedés w5-ből.

Még nem érkezett meg az Ad által ajánlott Cimballis füzetem. Így csak rólatok és az elmoddottaitok alapján ragad rám a kosz! :-) Na meg amit a neten olvasgatok, de azt összefésülni elég nehéz.
Az ilyen nagy emelkedésnek mennyi szokott lenni a korrekciója?
macibear
macibear 2015. 03. 12. 10:08
Előzmény: #1720  Törölt felhasználó
Köszi, de az előrejelzés nem az én érdemem. Csak leírtam mit mutat az FRSI. Hidd el ma reggel már gőzöm se volt meddig megyünk és mikor fordulunk.

Viszont még egy hullámnak jönni kell felfele. 70-80 esetleg 120 pontosnak.
spy
spy 2015. 03. 12. 10:03
Előzmény: #1719  macibear
Nem nekünk. Nekik.

Topik gazda

Matsmath
Matsmath
3 4 4

aktív fórumozók