A topic celja hogy elmeleteket osszunk meg egymast kozott arra vonatkozoan, ami az OTP _trendjet_ leirja. Arra keressuk a valaszt, hogy a kovetkezo ket-harom heten belul milyen iranyba tart az OTP, es foleg _miert_? A "miert?"-nek sok oka lehet, lehet az technikai alapu (chartelemzes) vagy fundamentalis alapu (jo hirek/rossz hirek) nagy vevo, nagy elado megjelenese a piacon, stb.
A lenyeg, hogy ebbe a topicba olyan bejegyzesek keruljenek, amik javaslatokat tesznek, es azokat ala is tamasztjak valamilyen modon az OTP arfolyam valtozasara, kozeljovoben valo alakulasara. Egyszeru megfigyeles, hogy a kozeptavu trendek kb. 30 naposak, a kerdes az hogy eszre lehet-e ezeket venni idoben? Illetve az, hogy miert alakulnak ki (pl. osztalek-rally, varatlan hir)?
Ez a topic kulonbozne a masik kettotol (az "OTP reszvenyesek ide!" illeteve a "Mennyit er az OTP?") topicoktol abban, hogy itt sem a daytrade mufajt nem szeretnenk kivesezni (ugyanis egy adott napon belul "barmi" lehet, a trendfordito napoktol eltekintve csak zajnak szamitanak), sem pedig fundamentalis alapon ertekelni az OTPt (ugyanis a konyv szerinti es a piaci ertek az nagyon elterhet egymastol). Minket az az egy dolog erdekel, hogy az OTP merre tart a kozeljovoben.
Tobbeknek is van nagyon jo elkepzelese arrol, hogy es mikent alakul az arfolyam, de ezt nem terjesztik a nyilvanossag ele, mert
1) tartanak attol, hogy a brokerek lemennek a stopjaikert; illetve hogy
2) a modelluket hasznalva majd masok is sikeresek lesznek; illetve hogy
3) a modelljuk valojaban rossz, es kesobb emiatt "nevettseg" targyava valnak (beultetes, felbeszeles);
4) stb.
1) Ugyan egy-egy illikvid napon, vagy forgalom nelkuli kisreszvenyben elofordulhat (es elo is fordul!) a "mutyi", am az OTP arfolyamat a nagybefektetoi mozgatjak. Nehany szazmillios brokeri, belfoldi, bennfentes kotes a fo trenden aligha valtoztathat (na jo: Csanyi 5200 kornyeken annak idejen bullbol bearbe vagta).
2) Ha egy modellt sokan hasznalnak, akkor annak torzito hatasa van (ha mar mindenki vett a piacon, akkor nincs aki vegyen, es az arfolyam egyetlen iranyba mehet es az pedig lefele). Abban az egyben biztos vagyok, hogy a forumot olvasok meg egyutt is csak kishalak.
3) Egy modell addig jo, amig az arfolyam azt csinalja, amit a modell leir. Ha a modell mar elter az arfolyamtol, akkor az megy a kukaba, es nezni kell helyette masikat. Modellek jonnek, modellek mennek. Lehet tobb parhuzamos modell is: ezek vonatkozhatnak kulonfele idotavra, ezek lehetnek egymasnak ellentmondok (valaki kitorest, mas letorest var). Barmi, ami egy gyufalanggal intelligensebb a teljes sotetsegnel, nos, az johet.
4) stb.
Szoval a terv az, hogy ez valamifele ok-okozati topic volna. Ez egy aktualis topic, mert en magam tudok ket egymasnak homlokegyenest ellentmondo kozeptavu modellrol. Nagyon izgalmas kerdes, hogy melyik fog valora valni? Rally indul a napokban, vagy beszakadas jon?
Akinek van barmilyen elkepzelese, modellje, az jojjon, es ossza meg velunk.
Azt hiszem itt ástuk el Elliott iránt érdeklődőket :) Ebből külső szemlélő tényleg azt szűri le, h nem jó semmire az elmélet :)
B hullámban vagyunk/lehetünk több szinten, ami az elmélet legkiszámíthatatlanabb hulláma, többszörös hátrányos helyzet :)
Azt h c nem megy a alá csak akkor fogadom el, ha running flat a korrekció, ahhoz pedig, h flat legyen b 78%-ra vegye vissza a-t legalább. Szóval itt inkább min zz fut. Sajnos a kis tf-k esetében az éjszaka v hétvége is számít, az érzelemk akkor is mozognak, azaz 15 perx már befolyásolva van, az óráson pedig még minden lehet.
No akkor foglaljuk össze az Ad-Kontra vs Maci verziók közötti különbséget.
Hetesen abszolúte egyezünk Ad-dal. Az OTP longos papírrá vált.
A következő két napra várt mozgásban sincs nagy eltérés, csak nekem két verzióm van rá.
Ad-Kontra verzió szerint felmegyünk 4354 fölé (ezt ők B hullámnak nevezik) és onnan jövünk le 4200 alá. Szerintem ebben a verzióban nem megyünk az említett csúcs fölé, hanem 4350 alól megfordulva csináljuk meg a 4200 alatti szintet. Ez lenne a C hullám. Szerintem már abban vagyunk. (Az ide várt értékben gyakorlatilag egyezünk. 4190-4150 között valahol. Menetközben pontosítható)
Én viszont felvetek egy olyan lehetőséget, hogy ma felmegyünk 4400 fölé, akár új csúcsot (4438 fölötti érték) érünk el. Nem kötelező. A röhej, hogy ha meg is csináljuk ezt a mozgást, még mindig csak vájt Ellisták szakmai vitája következik arról, hogy ez a B hullám csúcsa vagy valamiféle 5. hullámocska lesz.
Kedden eredményhirdetés.
Ui: Bár ahogy az indit nézem, itt egyikőnknek sem lesz igaza. :) Illetve dehogynem. Tényleg a C hullámot csináljuk.
Köszönöm, Ad!
A lényege egyébként az lenne, hogy lehetséges, hogy 4488-ról egy első hullám jött le és ez a 4438-ig tartó felfelé kör egy korrekciós második hullám?
Nem tudom Buxololgus olvassa e a fórumot, az elliottot tudom olvassa.
Üzenem neki, hogy szívesen olvasnék tőle új bejegyzést.
Két hónapja nem írt bejegyzést, pedig van miről!
Nem tudom van e még raktáron, de nincs levéve, szóval kis esély van rá, de ha elfogy,akkor nem lesz új kiadás, csaj használt a Vaterán, fwltéve ha vki eladja :)
Főszabályt nem sért, ugyanakkor az egész mögöttes elvrendszerrel és a hullámok tulajdonságaival ellentétes. A lassú, bizonytalan mozgás van jelölve impulseként, miközben az erős, momentumos korrekcióként.
A H1, H2 RSI ábra miatt változott meg a vélemyényem. No meg az FRSI. Azzal mindenképpen kell kezdeni valamit. Korábban én is a w3 készenléte mellett kardoskodtam.
Mindemellett elfogadom Ad magyarázatát is a w3 készenlétére vonatkozóan. Logikus.
A végszót a piac mondja ki! Addig minden csak egy térkép, vagy fogjuk fel időjárás jelentésnek, vagy bárminek, ami ad egy, vagy több lehetőséget, melyhez valószínűségeket lehet rendelni, felhívja a figyelmet a lehetőségekre, illetve a veszélyekre.
Oké-oké, de mi van, ha oldalaz, arra is van jelentésed? :D
OTP-forecast
A lenyeg, hogy ebbe a topicba olyan bejegyzesek keruljenek, amik javaslatokat tesznek, es azokat ala is tamasztjak valamilyen modon az OTP arfolyam valtozasara, kozeljovoben valo alakulasara. Egyszeru megfigyeles, hogy a kozeptavu trendek kb. 30 naposak, a kerdes az hogy eszre lehet-e ezeket venni idoben? Illetve az, hogy miert alakulnak ki (pl. osztalek-rally, varatlan hir)?
Ez a topic kulonbozne a masik kettotol (az "OTP reszvenyesek ide!" illeteve a "Mennyit er az OTP?") topicoktol abban, hogy itt sem a daytrade mufajt nem szeretnenk kivesezni (ugyanis egy adott napon belul "barmi" lehet, a trendfordito napoktol eltekintve csak zajnak szamitanak), sem pedig fundamentalis alapon ertekelni az OTPt (ugyanis a konyv szerinti es a piaci ertek az nagyon elterhet egymastol). Minket az az egy dolog erdekel, hogy az OTP merre tart a kozeljovoben.
Tobbeknek is van nagyon jo elkepzelese arrol, hogy es mikent alakul az arfolyam, de ezt nem terjesztik a nyilvanossag ele, mert
1) tartanak attol, hogy a brokerek lemennek a stopjaikert; illetve hogy
2) a modelluket hasznalva majd masok is sikeresek lesznek; illetve hogy
3) a modelljuk valojaban rossz, es kesobb emiatt "nevettseg" targyava valnak (beultetes, felbeszeles);
4) stb.
1) Ugyan egy-egy illikvid napon, vagy forgalom nelkuli kisreszvenyben elofordulhat (es elo is fordul!) a "mutyi", am az OTP arfolyamat a nagybefektetoi mozgatjak. Nehany szazmillios brokeri, belfoldi, bennfentes kotes a fo trenden aligha valtoztathat (na jo: Csanyi 5200 kornyeken annak idejen bullbol bearbe vagta).
2) Ha egy modellt sokan hasznalnak, akkor annak torzito hatasa van (ha mar mindenki vett a piacon, akkor nincs aki vegyen, es az arfolyam egyetlen iranyba mehet es az pedig lefele). Abban az egyben biztos vagyok, hogy a forumot olvasok meg egyutt is csak kishalak.
3) Egy modell addig jo, amig az arfolyam azt csinalja, amit a modell leir. Ha a modell mar elter az arfolyamtol, akkor az megy a kukaba, es nezni kell helyette masikat. Modellek jonnek, modellek mennek. Lehet tobb parhuzamos modell is: ezek vonatkozhatnak kulonfele idotavra, ezek lehetnek egymasnak ellentmondok (valaki kitorest, mas letorest var). Barmi, ami egy gyufalanggal intelligensebb a teljes sotetsegnel, nos, az johet.
4) stb.
Szoval a terv az, hogy ez valamifele ok-okozati topic volna. Ez egy aktualis topic, mert en magam tudok ket egymasnak homlokegyenest ellentmondo kozeptavu modellrol. Nagyon izgalmas kerdes, hogy melyik fog valora valni? Rally indul a napokban, vagy beszakadas jon?
Akinek van barmilyen elkepzelese, modellje, az jojjon, es ossza meg velunk.