Köszi a választ! Visszont sajnos amint beirom a D oszlopban a jövedelmet beírja annak a plusznak az 15%at mint adó! Amit nem lehet átírni 0ra automatikusan tölti ki. De én nem szeretnék adózni úgy hogy osszesegebe vaskos mínuszom van. Előre is köszi!
EGT állam levonja az osztalékot és (általában) úgy kapod meg. Akkor is levonja ha TBSZ számlád van és akkor is ha sima számlád van. Leszarják, hogy mi az a TBSZ számla. A német 26,5%-t a holland azt hiszem 30%-t és a francia is annyit von le. Más piacokról nekem nincs ezért nincs tapasztalatom. Amerikai sincs. Ha esetleg olyan német részvényed van amelyik nem von le adót, de nem TBSZ számlára kerül a papír hanem sima számlára akkor a magyar brókercég szintén levonja a 15%-os adót. Ha ilyen papír TBSZ számlára kerül akkor nincs adólevonás. Azt olvastam, hogy ha amerikait veszel Frankfurtban akkor a német 26,5%-os adó kerül levonásra (de mint említettem nekem ilyen nincs).
Ugyanabban a sorban. 172. Ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelem és adója ("a" oszlop: 2021. évi veszteség) Szóval az "a" oszlopban feltünteted a veszteségedet, a "d" oszlopban pedig a nyereségedet. Esetedben az "e" oszlophoz 0 írsz mert nem keletkezett nyereséged, ezért adófizetési kötelezettséged sincs.
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy ha hazai piacon buktam 1.5milliot ami szépen szerepel az adóbevallásomon a 172.sorban. Visszont revolutun osszesen 540ezret nyertem. Ami ugye nem szerepel sehol és nekem kénne bevallanom. Ezt hol kenne feltüntetnem?
Sziasztok! Felvilágosításra lenne szükségem TBSZ számlára érkező osztalékkal kapcsolatban. -EGT területén müködő cégek osztalékából a TBSZ számlára érkezés előtt levonnyák e a forrásadót (Witholding tax) és menyit ? Ugyanezzel kapcsolatban az USA-ban müködő cégek osztalékából a TBSZ számlán vonnak e le adót. Ugyanis valahol olvastam hogy EGT-s cégek osztaléka 100% megérkezik a TBSZ számlára, mig az USA levon 15% az osztalékból mielőtt a számlára érkezik. Vannak USA cégek mint pl a Microsoft , amelyeket meg lehet a frankfurti tözsdén vásárolni, hogy megy ennek az osztaléknak az adóztatása ? Köszönettel!
Köszönöm! Tovább informálódtam,arra jutottam az EGT tagállamok piacán kereskedve csak 15% nyereségadó van. Azon kívül szochó is van 15,5%. Tehát ha WTI oil is van a kereskeséseim között,akkor szochót is adóznom kell?
Osztalék, árfnyer, Szja, ETÜ, Szocho, ...sáp
Osztalék után kell-e a 14%-os EHO-t fizetni?