Tárgyalások...🙃, szerintem bevonul Moszkvába estére, a hadsereg átáll hozzá aztán ennyi. Ja ha már itt van Putyint nyugdíjazza. Ukrajnából meg kivonulnak így elkerülheti a totális blamát és még a nyugatnak is lefekszik. Gyors lesz.
Ha tippelnem kéne, azt mondanám, h vszeg a hadsereg (természetesen Putyin áldásával) le akar számolni a wagnerral. Ezt Prigo megtudta, és próbál előre menekülni. Nincs sok esélye (lásd előző kommentek).
Egyelőre ez a csörte inkább hasonlít arra, mint mikor az amerikai Colombo klán két frakciója az utcán rendezte a "nézeteltéréseit", mintsem valami komoly puccskísérlet lenne. Eleve ha puccsot akarsz, azt nem jelented be előre.
Ebbol Prigozsin nehezen jon ki jol. Azert a Wagner emberen kivul mast nem tudd hozni. A fegyvert loszert mindent a hadsereg add nekik. A Bahmut i verfurdoben nem csak a foglyok de a tapasztalt zsoldosok is hullottak. A Wagner biztos hogy most gyengebb mint a csucsan volt amikor tenyleg 30-40 ezren voltak. . Amiben talan remenykedik Prigoziny hogy a regularisok kozott is sok szimpatizansa van akik vagy melleallnak vagy felnek szembeszallni vele es igy tenyleg le tuddna szamolni a felsovezetessel. De en ebben azert ketelkedek. Szerintem a vege az lesz hpgy az orosz regularisok felszsmoljaka szamukra egyre kenyelmetlenul onallosodo Wagnert. De mivel a Wagner pr ja jol lett felepitve az orosz katonak kozott igy kellett valami komoly indok es ezt probaltak kiprovokalni.
Nyugi, Putyin magánhadserege, a roszgvargyija 400 ezer főt számlál. Őket nem küldték be ukrajnaba, teljesen érintetlenek, pont az a dolguk, hogy az ilyen puccs gyanús eseteket kezeljék. Sajnos.
Azért még várjuk ki a végét a dolognak. Lehet, hogy a végén holnapra csak egy vihar lesz a biliben. Az már éppen elég, ha az oroszok egymást lövik le. Hamarabb mennek haza.
Vazvezz...ez memnnyire vicces lett így. Puty kizárt hogy megállít 30-40 ezer wagner zsoldost úhy hogy közben Ukrajnában tartja a frontot. Eldőlt a háború. Bakker ez hatalmas fordulat. Ezt nem lehet kimozogni, ráadásul ők fegyverezték fel a népszerű Wagnert. Ezeket mire megállítják..ha meg tudják..a psrtizánokat nem tudták sz orosz határnál mert mindenki a fronton van. Prigozsin bemenetel Moszkvába. Hihetetlen.
Cáfol az orosz HM és cáfol a Kreml is. Azaz itt valami van. Ami nekem hiányzik, az egy hiteles Prigozsin megszólalás, mert enélkül lehet egy szépen felépített ukrán vagy orosz partizán dezinformáció is. Annak is van bomlasztó ereje, de nem akkora mint egy katonai puccsnak. Bár Prigozsin és Putyin kapcsolata miatt, puccs esetén is lehetnek meglepetések. Még azt is el tudom képzelni, hogy Putyin ezzel a trükkel akar kimenekülni a helyzetből és megőrizni a hatalmát, Prigozsin segítségével. Egyelőre sok a "ha", ne ragadtassuk el magunkat.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik