Topiknyitó: totoro 2022. 04. 23. 21:10

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik  

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik. Orosz propagandisták ne fáradjanak, tiltva lesznek.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 2022. 05. 06. 01:59
Előzmény: #657  Törölt felhasználó
Pedig akkora kulkereskedelmi tobblete van mint ide a hold. Ugye nem tud importalni semmit, csak exportalni. :)Mar tobbet exportalt ertekben olajbol,gazbol az első 4 honapban mint tavaly egesz evben.:). Mert hiaba ad el 20% al kevesebbet, ha 500% feljebb van a gaz ara.:)) Szerinted? 
Törölt felhasználó 2022. 05. 06. 01:54
Előzmény: #657  Törölt felhasználó
“Azzal, hogy az orosz bankokat levágták a nemzetközi pénzügyi rendszerről, hogy az orosz papírokat kitiltották a nagy nyugati tőzsdékről, hogy az orosz vállalatokat egyre élesebb szankciókkal sújtják, lényegében egyetlen szereplő maradt a rubel piacán. Nevezetesen az orosz központi bank. Így a moszkvai jegybankárok kedvükre játszadozhatnak a rubel árfolyamával totálisan illikvid piacon. Nincs olyan piaci szereplő, aki ebbe beleszólhatna, a piac „láthatatlan kezét” pedig a nulla közeli kereslet köti gúzsba. Az orosz központi bank így mesterséges keresletet teremt a rubel iránt a kiszáradt piacon. Ennek része, hogy megpróbálják rubelért adni az orosz energiahordozókat, hogy a még exportáló orosz vállalatok kénytelenek devizabevételeik 80 százalékát rubelre váltani. Ahogy a Wall Street Journal fogalmazott, a rubel az orosz központi bank által kiváltott mesterséges kómában lebeg. “
Placi82 2022. 05. 06. 01:53
Előzmény: #655  Törölt felhasználó
Ha legkozelebb azt mondjak hogy nem kéne,  akkor az felér egy pápai bullaval. Es elvalasztjak a fekete tengeri kijarattol ukrajnat. Igy csak az ő engedelyukkel mehet ki ukran termeny, acel a nyugatra. Ertsetek meg, az oroszok kibirjak a szankciokat. Jelcin alatt eheztek. Ahhoz kepest ez meg nekik a dolce vita.:) Az usa mar konyorog az EU olaj embargo ellen. Szerinted miert,? Mert kamatot nem emelhet, de az infacio meg lassan 10% felett lesz. Oroszorszaggal nem fognak merni meg egyszer szorakozni, ha ezt a haborut nem bukja el. Ha bukja, akkor meg az usa hegemonia, es protekturatus megkerdojelezhetetlen lesz az egesz vilagon. Kina se mer usa vetelytarsa lenni. Szvsz.
Törölt felhasználó 2022. 05. 06. 01:43
Előzmény: #656  Placi82
erősödik. Mert nem lehet vele kereskedni. Most csinálok egy hamimani devizát ami szerintem 200:1 dollárt ér. Nem tudom eladni senkinek, dollárt sem tudok venni rajta 200-ért csak a feketepiacon 1000ért, akkor hány dollárt ér a devizám? 200:1 vagy 1000:1?
A rubel érték amit látsz nem valós. A valós értek jelenleg kb 200:1
Placi82 2022. 05. 06. 01:35
Előzmény: #653  Törölt felhasználó
De akartak.! Es a deviza korlatozas miatt barmikor cumi lett volna. Mint a 300 mrd $ orosz jegybanki tartaleka. Huss ,volt, nincs. Na de a rubelel ez meg nem tudjak csinalni ! A rubel felett nincs fennhatosaga se az EU nak, se az usanak. Csak az oroszoknak. Erosodik is a rubel szépen. 
Törölt felhasználó 2022. 05. 06. 01:31
Ott halott ez az egész háború, hogy mi a végcél? Elfoglalnak ezt meg azt? hogy összekötik szárazföldön a krímet oroszországgal? Ühüm. Mi fog történni? Az ukránok majd ezt benyelik vagy fossá fogják lőni az oroszokat ott mint eddig?
Valaki aki lát értelmet ebben az egészben orosz oldalról vázoljon fel nekem pls egy végkimenetelt, amit az ukránok is benyelnek anélkül hogy szamaszét bombázzák az önkényesen elcsatolt területeket. Mi a végcélja ennek a háborúnak orosz részről?
Placi82 2022. 05. 06. 01:30
Előzmény: #649  janosvitez
Ok. De most a nemet also kozeposztalynak is beutott a gebasz. Es a mi szintunkre sullyedtek. De ok sose voltak az elmult 30 evben a mi szintunkon. Sokkal feljebb voltak. En is meg vagyok lőve,  mert sose jon mar el az en idom, hogy olcson vegyek realeszkozoket ujra( fas.om:)) magyarorszagon nominal ertelemben. Mert a megtakaritok penzenek az inflalasával menti a kozeposztalyt, meg az allamadosag novelesevel . Mert csak igy tarthatja a rezsi es minden stoppot. Szoval lumpen jozsi jol jart, es semmi se kenyszeriti, hogy eladja fel aron a 100 milliis paneljet:) De a megtakaritot kisemmizik., es a magasan rartott realiakba kell menekulnie. Mert az altalatok karhoztatott oroszbaratsagbol, es megtakaratitok penzenek elinflalasabol,  meg a kovetkezo evekben is tartja  ezt a minden stoppot. 
Törölt felhasználó 2022. 05. 06. 01:20
Előzmény: #651  Placi82
Ott hibádzik a sztorid, hogy pont ezért a gazprombank nem lett véletlenülsem szankcionálva, az olaj/gázbizniszek változatlanul mehettek. Mindig is odamentek ezek a pénzek.
Törölt felhasználó 2022. 05. 06. 01:14
Előzmény: #647  LappangSouchong
Visszafordultak volna, lett volna pillogàs :D mindegy. Az a Viktor még a hazafi Viktor volt, most meg a teletömött zsebű viktor, akit a pénzen kívül semmi nem érdekel.
Placi82 2022. 05. 06. 01:14
Előzmény: #644  Törölt felhasználó
Gazszerzodesek?? Na elmagyarazom leegyszerusitve. Te vagy a gazprom, te adod az egesz faluba a gázt. Aminek az arat a falusiak havonta dollarban utaljak a otp be. Te bemegy az otp be, de ott szankciozva vagy es se a dollarhoz,se a szamladhoz nem fersz hozza. Mert ki vagy tiltva a swift rendszrbol,es a dollart se kaphatsz. Erre hazamegy, es  csinalsz egy sajatbankot,(gazprombank) ahova forintba kéred,  a vetelarat. Mert az te valutad, es a te bankod. Vagy, te orokre a fenti feltetelek mellett latnad el gazzal a falusiakat? Akkor te vagy a Mikulás :)
janosvitez 2022. 05. 06. 01:10
Előzmény: #647  LappangSouchong
egy nagy szélhámos...
janosvitez 2022. 05. 06. 01:09
Előzmény: #646  Placi82
Én most 640ft benzin ,360gáz kombóval járok..
A 17ezer ft-os gázszámlám pedig 88 ezer lenne...
De mikor adják oda a nyugati bérek 60-70%-át hogy ezen legyen időnk szomorkodni és sajnálni a németeket???
Majd akkor megteszem (a sajnálkozást)ha ezrével itt tolonganak sárga címkés (leárazott)élelmiszert venni a multik 
áruházainkban...-(((
Törölt felhasználó 2022. 05. 06. 01:07
Előzmény: #645  Törölt felhasználó
Nyugodj meg :D megmondom őszintén èn is sokáig fidesz szavazó voltam. A gazdasági hatások nem különösebben érdekelnek, mert elvagyok én így is úgy is. De fel nem fogom, valaki hogy nyelheti le a háborúhoz való hozzáállásunkat. Értem én hogy USA, de az USA is attól fogva kezdte őket kiképezni meg tàmogatni, hogy önkényesen elcsatolták a krímet az oroszok. És egyébként ha ők inkább amerikai érdekszféra akarnak lenni mint orosz ahhoz kinek mi köze? Önálló ország. Meg gondolj bele, mi lenne ha nem lettek volna mellettük az amerikaik. Teljes gyalu, népirtás. Szomszédosak lennénk oroszországgal mostanra kb. Lehet jönni vele hogy alapból az USA generálta ezt a háborút. De nézd meg Putyin hozzáállását ehhez az egészhez. Szerinte Ukrajna nem létezik. A korábbi orosz cároktól kapták ajándékba. Ő meg visszaveszi most. Az Ukrán nép egy betegség. Több videó van erről az orosz nemzeti TV-ben. Nálam ez húzza le a rolót. Teljesen elmebetegek. 
LappangSouchong
LappangSouchong 2022. 05. 06. 00:56
Előzmény: #612  Törölt felhasználó
Gömbgeci nem küldött haza senkit anno, hanem az egyébként is távozóban lévő oroszok után kiáltotta nagy bátran, hogy ruszkik haza.
Placi82 2022. 05. 06. 00:53
Előzmény: #638  janosvitez
Komolyan. Nem ertelek titeket. Ennek a seggnyalasnak, meg a rezsistoppnak, meg minden stoppnak, kamat stopnak,stb proli mento intezkedesnek köszönhető , hogy nem szopunk akkorat mint nemetorszagban a also kozeposztaly. Ha most a fuggetlen nyugatrol vennek a gazt, mert lenne tengerunk LNG terminallal holland tozsdei aron TTF spot aron mint a tobbi fuggetlen akkor te per pillanat most 5.3 szor tobbet fizetnel a gazert. Azaz kb 670 ftot/m3. Azaz a 30e ftos gaz szamlad 160 e ft lenne! Ha fuggetlenul venne a mol a nyugatrol a brent olajat 111.5$on, az orosz urali helyett, ami kb 80 dollarert veszunk. Akkor te a dizelert a mostani arfolyamon fizetnel kb 745 ft ot. Csak nyugati modra. Szolok Romaniaban is ennyi . En orunek neki. Mert elo vennem a megtakaritasom, es  oda mennek az 50 millio lakasokhoz, es aki nem birja fizetni a rezsit, es a panelbarokhoz, akiknek mar az 5 ik alberloje, hagyja ott a kifizetettlen rezsi szamlaval, es megkerdeznem, mennyit enged a feléből! Szoval az en esetemben, MZP jo lett volna. Mert ok nem ezt a mindenkit mentsunk meg a stoppokal mentalitas lett volna. Nem kellene vadasznom az epitoipari szakikat, mert nem lenne az embereknek kolto penze ,es nem az en megtakaritasomat inflalna el. Olyan lenne mint 2011 ben mikor 10 millio volt egy lakas, es konyorogtek hogy vegyem meg. De itt mindenki megtakarito? Mert ha nem akkor , nem ertem mire ez a nagyfoku gyulolet a részetekrol. :) Komolyan kerdezem.
Törölt felhasználó 2022. 05. 06. 00:48
Előzmény: #643  janosvitez
dehogy
csak meguntam h folyton provokaltok
Hamival tarsalogtam nezetkülönbsegeink ellenere kulturaltan
erre itt teremtek hogy a homlokomra ragasszatok ezredszer is a kormanypropagandista cimketeket mert maskepp latok dolgokat 
es ez rohadt unalmas mar
ugyhogy ne lass bele többet mint ami
Törölt felhasználó 2022. 05. 06. 00:38
Előzmény: #639  Placi82
Oroszok betartják a szerződéseket egész addig amíg nem. Gázszerződésekkel miújság? Feketén fehéren telibe lettek szarva hogy rubelben kell fizetni. Ukrán-orosz meg nem támadási szerződéssel miújság? Telibe lett szarva.
Senki nem emeli az égbe az ukránokat, a Magyarokban alapból van egy ellenerzés feléjük, ez természetes. Na de az oroszok baszki? Ez olyan mintha a kötözködő aluljárós kisgyereket hasonlítanád a sorozatgyilkoshoz :) Kijevben voltam, és most fogsz agyvérzést kapni várnak is vissza  mert a háború elején támogattam az ottlakókat, és kaptam meghivót :) ha vettek rajta 2 gránátot és eltemettek pár barbárt én már nyugodtan fekszem le. Az egyik ügyfelüknél felvettek 10 ukránt akik azt mondták hogy legszivesebben agyonszúrnák az összes magyart, ez elég durva nem? De furcsa hogy a lengyelekre stb nem mondják ezt ugye? Akkor azért a külpolitikánk valahol vakvágányra futott nem? 
Talàn ha nem ott basznánki ki velük ahol tudunk, meg nem próbálnánk beleavatkozni a bekügyeikbe ahol tudunk, akkor ők is másképp gondolkoznának. Gondolhatod mi fog történni, ha a sok PTSD-s katona hazamegy, azt szembejön velük egy kárpátaljai magyar. Erre vannak a politikusok nem hogy ezeket elrendezzék ugye? Ja nem mert mi csak ugatunk a semmibe meg azt mondjuk hogy ebben a háborúban nekünk ellenség a zelenszkij. Na most akkor mire számítunk?
janosvitez 2022. 05. 06. 00:36
Előzmény: #640  Törölt felhasználó
Ismét Te fröcsögsz....
Szerintem Neked kéne képeket nyomtatni a "koalicióról" és köpködni.-)))
De ez semmit sem változtat a tényeken....
Hazáruló tolvajok és az ukrán háboruval kapcsolatba is hazudoztak..
A stílusod viszont nem KISLILY  -(((
Törölt felhasználó 2022. 05. 06. 00:28
Előzmény: #636  Törölt felhasználó
nem erdekel a hülyeseged mert neked minden tieddel ellenkezö nezöpont kormanypropaganda
Placi82 2022. 05. 06. 00:27
Előzmény: #637  Törölt felhasználó
Ez meg hogy jon ide? En a kettos mercerol beszeltem. Es arrol, hogy ha az usa katonai hadereje ellen, Iraki foldon , az oroszok ,segitenenek fegyverekkel, katonai hirszerzessel, usa hadihajok ,es tabornokok kilovesevel?????. Te.meg avval josz, hogy az erosebb kutya b.szik.  Es neki mindent is szabad. Tokeletes kettos.mercet alkalmaztal. Nincs tobb kérdésem. 

Topik gazda

totoro
totoro
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek