Természetesen :) Szigorúan csak rövidre szabad beugrani, és ez igaz mindkét irányra ! Másnapra átvinni csak aprópénzt szabad .
Egyébként kíváncsi vagyok, mit hoznak ki maradványnak az esti kiütöttre , a mai átlagár 116 Ft, de előtte 200 felett kereskedtek benne még a hét elején . Simán benne van egy hét alatt a tizedelés !
Roll over esetén a korlát illetve a kötési árfolyam annyival mozdul el, amennyivel az új határidős ügylet árfolyama eltér az előző ügylet árfolyamától. Ily módon a certifikát árában nem lesz tapasztalható jelentős változás.
A = B-(C-D) + roll-over költség A = B-(C-D) - roll-over költség
A = módosított kötési ár
B = kötési ár a roll-over előtti napon
C = kifutó határidős kontraktus releváns piaci árfolyama
D = az új határidős kontraktus releváns piaci árfolyama
Roll-over költség = a kibocsátó által az uralkodó piaci kondícióknak megfelelően meghatározott átállási költség
TS16 certi a tegnapi 59-ről 140 forintra száguldott. Ugyanígy a longok meg szoptak. Aki érti ezeket a rolloveres keveréseket az szóljon, mert én nem tudom követni, hogy most miért ennyi az ár. Ez is plusz kockázat a certiben.
Az hogy te benézted, és nem ütődött ki egy dolog, de hogy az Erste sem tudja, hogy 4.43 a korlát ár, az már érdekes. Reggel felfüggesztették "véletlenül" aztán a tévedésre hivatkozva visszaállíttatták.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.