Nem rég kezdtem a gázt figyelni... certi már megy egy ideje. De ezek a mozgások. Nekem is van olyan érzésem sokszor, hogy megvárják az európai zárást és akkor fordítanak. Ez az Erste certifikátban lévő jegyzés tényleg egy nagy szemétség. Lehet vmi az algoritmusban ami valahogy szívatja a népet, mert ha figyelmesen nézed az árfolyamot és megpróbálsz adott áron adni, akkor valahogy megáll a megfelelő ár előtt, de olyan is sokszor volt, hogy megindult az alaptermék valamerre és a certi meg várta buszt, vagy épp rágyújtott, de nem szeretett volna megmozdulni. Az meg hogy nincs jegyzés az a pofátlanság teteje. Én benn hagytam pénteken a TS53-at, majd ma reggel adtam. Aztán vissza nyitottam a shortot és nem tudtam eladni az alján mert melóba konferencia hívásom volt. Majd megindult felfelé akkor elgondolkodtam az eladáson, de ugye árjegyző nélkül felesleges... Amikor vissza indult lefele láttam az 1 Ft-os ajánlatot, hogy nem teljesül, szóval feladtam... Holnap bővitek :)
Még egy infó :a hedge foundok szarrá keresték magukat az olaj és a gáz shortolásával ebben az évben. https://www.investopedia.com/shorts-make-usd6-5-billion-profit-on-oil-and-gas-storage-and-transportation-4843056 Viszont a májusi gáz zárásával a hedge foundopk long pozícókba mentek.Jelenleg a short és a long pozíciók aránya egyenlő (176 K long-176 short)az fxempire.com szerint.Ezt a linket nem tudom betenni. Szóval a mai gáz up-ban azt hiszem ez is benne van.:-)
Megint csak 5 óráson a gáz,még van tér felfelé pl.1952-ig.Az elmúlt napokban ez volt a teteje.E felett a 2 dodós ellenállás várná.Sztem ilyen 1.925-1.95 közöttről ideális shortnyitásttudsz majd holnap csinálni.Jó éjt! https://invst.ly/qldvp
Csak maradjon itt reggelig.. az időjárás totál rossz long szempontból, teljesen rátapar a 13-14. napos előrejelzésben, se fűtés, se hűtés nem kell több a 30 éves átlaghoz nézve. Hacsak nem zárnak le olyan sok kutat, hogy már azt árazzák.. Úgyis utólag tudjuk meg, vagy soha. Inkább arra fogadnék, hogy nagyon sok volt a short pozi, amit felégettek erővel.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.