Október 2-ra írta ki a népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban Áder János köztársasági elnök kedden - derült ki a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján megjelent közleményből. A KEH...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=234319
Mintha elkezdenéd belátni, hogy az országgyűlés a Gyurcsány-rezsim és az Orbán-rezsim alatt is összevissza szavazgatott.
A vizitdíjas népszavazás 2008-ban volt, a betelepítési népszavazás meg októberben lesz.
Ezek a dátumok hangyányit sem változtatnak azon, hogy az országgyűlés összevissza szavazgat. Pusztán a rendszeresség élményét erősítik.
Van több példa is. A Gyurcsány-rezsim a 2006-os választások előtt 20%-ra csökkentette az áfát, de amint Gyurcsány legyőzte Orbán doktort, azonnal visszaállította 25%-ra.
Nem válaszoltál: most kinél van a döntés joga? Mert ha nem nálunk (a kormánynál, az Országgyűlésnél, a magyar szavazóknál), akkor maximum jelezhetjük, hogy szeretnénk újra magyar hatáskörbe venni a döntés jogát. Azt meg nem így kell...
"Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"
Hja, kérem.
Én ténynek tekintettem azt, hogy a Gyurcsány-rezsim bevezette a vizitdíjat és azt is, hogy visszavonta.
Hasonló tény volt az Orbán-rezsimmhez köthető vasárnapi boltzár is és annak visszavonása is.
A te álomvilágoddal szemben itt a fórumon vagyunk néhányan, akiknek régen kellett vizitdíjat fizetnünk, de már nem és olyanok is, akik három éve üzlezek sokaságában vásárolhattak, de két éve már nem ám idén újra vásárolhatnak.
Ha Magyar Országgyűlésnél (a Parlament egy épület :), vagy Brüsszelnél van a döntés joga (ez eldöntendő a két fél között), akkor miről is szavaznak (nem döntenek!) a magyar választók? Hogy a Magyar Országgyűlés ne adja át azt a jogot Brüsszelnek, ami lehet, hogy nincs is nála?
Kértem én valaha az országgyűléstől, hogy az én kedvem szerint szavazgasson összevissza?
Megteszi ő a saját kénye-kedve szerint.
Te ezt bölcsességnek látod. Jogod van hozzá.
Én peid felelőtlenségnek, meggondolatlanságnak, alkalmatlanságnak látom. Oldaltól függetlenül hoztam példának a vizitdíjat és a vasárnapi boltzárat.
1. demokrácia és jó kormányzás
2. demokrácia és rossz kormányzás
3. diktatúra és rossz kormányzás
4. diktatúra és jó kormányzás
Demokráciában előfordulhat-e, hogy egy rezsim fontosnak tartja az egészségügyet de a kormány alá tartozó rendőrség ráront arra a tömegre, amelyiket védenie kellett volna, hogy élhessen a gyülekezési jogával?
Nekem is van melléktermékem, amit a mellékhelyiségben készítek, de nem tálalom föl senkinek. Egy demokráciában sem kell a melléktermékeket föltálalni a szavazóknak, még akkor sem, ha a képviselők rettenthetetlen agyveleje termeli őket futószalagon.
Október 2-án mehetünk szavazni a menekültkvótáról
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=234319