Október 2-ra írta ki a népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban Áder János köztársasági elnök kedden - derült ki a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján megjelent közleményből. A KEH...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=234319
Egész pontosan ki az a magyar, akire köpködtem?
A boltzáras példa azokra vonatkozott, akik először megszavazták, utána pedig visszavonták a vasárnapi zárvatartást.
Egyetértek veled abban, hogy mentsen meg bennünket tőlük a magyarok istene. Ezt mondtam én is, csak sokkal cizelláltabb megfogalmazásban.
Találunk mi közös nevezőt, ha egy pillanatra kiesel a szerepedből.
„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”
Vagyis arról szavazunk, hogy a betelepítéshez szükséges legyen-e az Országgyűlés hozzájárulása.
1. Ha nem szükséges, akkor Brüsszel előírhatja a betelepítést az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is.
2. Ha szükséges, akkor csak az Országgyűlés hozzájárulásával írhatja elő a betelapítést.
Az Országgyűléstől pedig már számtalanszor láttuk, hogy képes valamit megszavazni és valaminek az ellenkezőjét is.
Az Országgyűlés legutóbb a vasárnapi boltzár kapcsán szavazott összevissza, de az előző ciklusokból is lehet példákat hozni.
Nekünk most arról kell bölcsen döntenünk, hogy ezek után komolyabb ügyeket is erre a felelőtlen, meggondolatlan, következményekre csak utólag rádöbbenő intézményre merjünk-e bízni.
Az EU át lesz alakítva, amiből nem lesz jó kimaradni.
Piktornak elég nagy fejtörést fog okozni, hogy mi tévő legyen a szorosabb integrációval kapcsolatban.
"Kiemelték: lehetőség lesz arra is, hogy átvegye az Európai Unió külső határainak őrizetét akkor, ha valamely tagállam kormánya azt ellenzi, vagy nem hajlandó együttműködni, veszélyeztetve ezzel a schengeni zóna rendeltetésszerű működését. Kitértek arra is, hogy olyan esetben, ha egy tagállam nem fogadja el a tanácsi döntést, akkor az adott ország szomszédjai a vele közös határszakaszokon átmenetileg újra bevezethetik a belső határellenőrzést."
"Az Európai Parlament (EP) megszavazta az európai uniós határvédelmi ügynökség (Frontex) és a nemzeti hatóságok erőiből összeállítandó uniós határőrizeti szerv létrehozására vonatkozó határozatot – jelentette be közleményben az uniós parlament."
"már ezt is megbeszéltük. menekültet nem lehet áthelyezni. tiltja valamilyen nemzetközi egyezmény. önkéntes alapon igen, de szerinted ki akar önként Magyarországra,Romániába jönni?"
Én nem tudom megelőlegezni a menekültek döntését, hogy fognak jönni önként vagy nem.
Ami nem tetszik, az hogy szerintem félretájékoztatják az embereket.
Október 2-án mehetünk szavazni a menekültkvótáról
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=234319