Tisztelt Gipsy, - az én filozófiám is az, hogy a készpénzt semmi sem helyettesíti annyira, mint a készpénz. A kérdés az, hogy ha egy cégben van 5 milliárd forint készpénz a mérlege szerint és a piaci megítélése ennél mégis alacsonyabb, akkor stimmel-e minden? Nyilván nem. Ha pedig a dolgok nincsenek rendben, az rossz, ha egy cégnél a dolgok nincsenek rendben, az a cég rossz. - Őszinte híve
" tulajdonosok menekülése két rossz cégben meglévő tulajdonuktól" Ezt kifejtené bővebben, hogy miért rossz az a cég amiben csak készpénz van ? Nem tudom ki hogy van vele, de amikor nagy mennyiségű készpénzem volt, sosem éreztem szarul magam....
Tisztelt János! Nagyon jó,hogy szerepel a fórumon,mindíg olvasom az írásait. Mégha sokszor nem is értek vele egyet :))) Most,hogy pozícióba kerültem ismét a nutexben,és a kommunikációm is pozitív így én is kaptam egy sor negatívumot a várakozásokkal kapcsolatosan. Ami,nem baj,sőt kell is,mert mindenkinek tudnia kell ezekből kiszűrni a magára pozitív vagy negatív képletet és ebből így kohozni a legjobbat. Nem értek mindenben egyet önnel,mert a Nutex bizony emelkedik! 8 ft alatt volt,és most 14ft,volt 17 is :) Nekem is volt 8 gt-os papírom,amit nem.egészen 11 ft on dobtam. Jó kis speka volt,most újra a fedélzeten vagyok :) A fundamentumok jövendölésébe én nem mennék bele,mert részemről fikció lenne,mivel nem látok bele. Egyet viszont látok,az ön írása csak negatív scenárió,nincs benne lehetőség a pozitív kifutásra. Mindez úgy,hogy jelen pillanatban bármennyire is nehéz kimondani,de még nincs akadálya a Nutex-Grabo fúziónak. Chart emelkedést mutat,jó formációt rajzoltak az emelkedésben bízók. Meglátjuk,továbbra is jó munkát önnek ! Üdvözlettel:D_Mode :)
Tisztelt d-mode, - nos, akkor gondoljuk át még egyszer a dolgokat Nutex-Grabo
ügyben. - Az osztalékfizetés kérdésében nincs végleges döntés. Egy
javaslat van, amelyet a közgyűlés „támogat”, „kéri” az IT-ot, hogy „járjon el”.
A dolog egész egyszerűen komikus. Huber és Csereklei maga a közgyűlés és az IT
sem idegenekből áll, van néhány rúdtáncos, File úr, ennyi. Ha az
osztalékfizetés belengetés volt – márpedig az volt – a célját nem érte el. Itt
érdemes tisztázni, le kell írni, hogy mi is a cél: megalapozatlan hírekre a
kisbefektetők tömegére rászórni a hígítással előállított részvényeket. Miután
ez a hír „nem jött be”, az osztalékról valószínűleg a kisbefektetők
lemondhatnak. - A „B-terv” a Grabo. Kérdés, hogy miért nem ment ez az ügylet
cash and carry módjára. A készpénz adva van, egy részvénycseréhez a kibocsátás
joga mindkét fél esetében kézben van, a Grabo átvétele ebben a négy hónapban
simán lebonyolítható lett volna, ha akarja mindkét fél. A probléma abban áll,
hogy a Veres úr is kissé bizonytalanná válhatott, amikor az osztalék-belengetést
követően nem javult az a helyzet, hogy egy Nutex pakett kiszórása által
juthat(na) 1,3-1,5 milliárdhoz az egyébként igen komoly kihívások előtt álló
cégéért. - Persze ez is pénz. De tényleg ennyi-e? - A kockázat először piaci: a Nutex árfolyam az Istennek sem emelkedik. Nem, mert a Nutex tulajdonosok 15 éve, és most is öntésre
játszanak. Veres Tibor joggal kételkedhet, hogy az árfolyam a Grabo üzlet
hírére emelkedne-e. A célközönség a kisbefektetők, akik nagyrésze szintén
menekülőre veszi (azaz kiszórja) a Nutexeit, ha bármekkora emelkedést lát. Új,
nagyszámú, igen meggondolatlan, nagyvonalúan 1,5 milliárdnál sokszorta többet
kifizetni hajlandó kisbefektetői közösség a Nutexre jöhet ugyan, de ez nem
valószínű 15 év szivatás után. - Hogy Veres úr miért megy bele ebbe az üzletbe (egy darabig)
az azzal magyarázható, hogy a Grabo igen rossz helyzetben van. - Rosszak a számai
a befektetett eszközök (ezek leánycégek, ingatlanok, gépek, készlet)
tekintetében – ez évek óta stabilan 30 milliárdra van a mérlegben elszámolva,
ami gyanús. - Rossz a 16 milliárdnyi kötelezettség, amire csekély kamatváltozás
költsége (kb.: 1-2 milliárd forint évente) rakódhat idén és a jövőben, az
eddigiekhez képest. - Rossz a piac – az ipar Európa-szerte esik össze -, rossz a
költségpozíció – energiaárak, alapanyagár és -ellátás, infláció miatti
bérfeszültség stb. -; egyszóval négy oka is van arra, hogy Veres Tibor
megszabaduljon ettől a potenciális csődtömegtől. (Megjegyzés: Ennek a
kijelentésnek az alapja továbbá az is, hogyha a Grabonak egy szemernyi esélye
lenne a nyereséges működésre és/vagy állami mentőövre, akkor minek eladni?) - Öt
indok, miszerint az ember meggyőződése Veres úr attitűdjét vizsgálva az, hogy a
lehető legrosszabb helyzetben a Nutex maradt Neki, mint lehető legjobb lépés.
Visszacsatolható ezennel az Ő személye is, mint potenciális Nutex részvény eladó… - Egyetlen indokot keresek, miért bízhat bárki is abban, hogy
ez egy jó üzlet? Ez egy rossz üzlet, amely gyakorlatilag nem más, mint a Nutex
és Grabo tulajdonosok menekülése két rossz cégben meglévő tulajdonuktól. A
jelenlegi beszorultak esélye megvan: bízhatnak egy rövid átmeneti emelkedésben,
azaz abban, hogy nem szárad rájuk a sok megvett Nutex,dealapvetés,
hogy itt szemmel láthatóan mindenki – Nutex-, Grabo tulajdonosok,
kisbefektetők, azaz mindenki – menekül; márpedig, ahogy Mr. Churchill mondta, evakuációval
nem lehet háborút nyerni.
Azt is leirom itt, 2evig nem lesz penzem a BETen, mert a jelenlegi 16%os Allampapir hozza ami nekem kell eves szinten, jovore 19%os meg meg tobbet hoz, addig penzt nem tolok be tozsdere, mert nem vagyok moho. Ami nekem eleg egy evre, annyi eleg, de azt szeretem ha megvan. Eddig megvolt tozsdebol, most 2eve allampapirbol. Ezert ne jojjunk ez meg az erdek, mert ra lehet jonni minden tevedes. En Nutexet csak nezem mint topik gazda es tozsdei esettanulmanykent, mert egyik legnagyobb tanulmany itt.
Leirtam tobbszor. 3-4MRDot osszekalapaltak 2011ota. Ti mondjatok ott van a cegben Kozben nulla tevekenyseg, nulla alkalmazott, 2022ig veszteseges uzemeltetes, szakado arfolyam, folyton uj aljra. Nagy mercivel rohangal kozben Csereklei es MRDokat dobalgatnak. Barmikor erdekelte ekozben az arfolyam? Nem. Lehet most rajon az ihlet a kedvetekert, de a lehet nem kifizetodo
Szerinted Cs nek sohasem lesz érdekében magasabb NT ill fut árfolyam? Miért jobb a nyomda és /vagy a semmi? Szvsz valamit akar tőzsdén minden cégvezető, ha mást nem, nyugdíjba menni 🤭😊
Most is biznek. Nekem a Csereklei csapat boritotta ott a varakozasom. Felmfnt duplazott, bejott, de Cserekleiek kivertek a biztositekot. Annyi jo volt, hogy kivasaroltak AQ IT uzletreszt. Tobbet nem kertem beloluk. Eleg itt a buveszkedesuk
NUTEX részvényesek topikja