Tisztelt Qwert,
-
jó tíz évvel ezelőtt volt egy ilyen projekt-tervem. Az alapja egyetemi ifjúságnak pályázat kiírása, hogy ők mit javasolnának, projekt leírással, cash-flow-tervvel etc. Akkoriban ezt az ötletemet főiskolai és egyetemi kancellárokkal osztottam meg és nagy volt az öröm. A pályázat kiírása előtt kerestem ehhez egy finanszírozó bankot, kis pénz kellett volna a pályázatok elbírálásáig, majd később nagy pénz a vállalkozás(ok) beindításához. A lényeg annyi, hogy akkor is tanulva a múltam hibáiból profikat kerestem stand up-ok beindításához.
-
Sajna egy szál karddal gyalog ehhez a finanszírozást nem tudtam megszervezni, úgyhogy bele sem kezdhettem. Ha akkor még Humet vezér vagyok, biztos lett volna sanszom, így – engem lemondott Humet-vezérként üdvözölve - az egészet junk-bond projektnek nevezték el az engem meghallgató és elbíráló bankemberek.
-
Ma is így tennék, ha lehetne, viszont nem lehet, mert az a pénz, amiről ír - ha egyáltalán létezik – szétosztásra vár, osztalék formájában azok között, akik ezt a legjobban megérdemelték.
-
Az biztos, hogy a duplázás-triplázás eseti dolog, az a fejleményeken és a tőzsde hangulatán múlik. Ami fontos, az a projekt lelke: maga a történet, a sztori, mi is lenne a tevékenység és milyen eredményt várhat el tőle a befektető. Például egy büdös és keserű szirupból multit lehet csinálni…
-
Őszinte híve
NUTEX részvényesek topikja