A "miért adják" kérdésre: én ma pl. kitáraztam belőle, realizáltam a hasznot, és csak játékpénzt hagytam benne. És miért? Nekem erősen ellentmondásos az, hogy egyszerre ki akarják venni a pénzt (25 Ft-os osztalék, a cég értékének 3/4-e), illetve "bombaüzletet" kötnek egy komolyabb céggel (Graboplast sztori). És ha a Grabopastra hivatkozva nem lesz "csodaosztalék", semmi sem fogja megállítani az árfolyam bezuhanását úgy 10-12-ig. A Grabopast lehet jó üzlet amúgy, de ennek eredményeit leghamarabb egy év múlva láthatjuk. Ha nincs ez a bombaüzlet, kivártam volna a végét, nem adom el. Mondjuk így is van még tízezer darabom, de ez már tényleg csak érzelmi alapon (eddigi rövid tőzsdés pályafutásom alatt többször is sokat kerestem a Nutexen) úgyhogy azért szurkolok erősen. Hajrá, Nutex!
Igaz, s aki jobb érzékkel szállt ki már realizálhatott 20-40 százalék hasznot 1-2 hét alatt. Ha meg tartani akarja valószínű hogy ha csiga lassan is de inkább felfele fog mászni
A mai napi forgalmon is látszik, hogy nem nagy a közkéz a papírban. A fő részvényekkel rendelkezők már rég betáraztak, a 23. a zárás után bejelentésre ez is szép mozgás a kicsiktől, ami ma van. 12,5% és 2,8 millió darab.
Ha esetleg kifizetik az osztalékot, mindegy mennyi lesz az árfolyam, majd előbb utóbb onnan indul meg. Csak fizessenek osztalékot, vagy az árfolyam menjen fel. 🤔
NUTEX részvényesek topikja