Nem vagyok az a nagy "én megmondtam" típus de úgy néz ki egyelőre tegnap este igazam volt. Hozzáteszem nem örülök neki hiszen van nekem is belőle pár 100k.
7 kereskedési nap alatt duplázott. Visszaadta a felét. Aki június óta vett az mind nyerőben van, kivétel aki az utóbbi 10-12 napban. Apatikus nyugalommal figyelem az eseményeket. Beálltam venni a decemberi csomagomat, a rés alján meg is kaptam. 2 év alatt olyan szinten megedzett ez a papír, hogy a szemem sem rebben. Igyekszem lejjebb hozni az átlagom mert sajna az nem túl szép, de bőven oszti alatt van. Csigavér, nem lesz itt semmi beszántás. Kiveszi a pénzt majd fél év múlva újra tőkét emel a nutexben, meg lesz majd valami árfolyamfelszorzás, aztán önti tovább amig ki nem nyúvad. Messze még a nyugdíjam...
Ez a Nutex érdekes egy papír, én bő 20 éve tőzsdézek, de sosem érdekelt ez az állatgyógyászati csoda, ez olyan volt, mint egy jó kis GME, AMC napjainkban. Viszont a Humetnél azóta eltelt 20-30 év, lassan már megállt benne az élet. Huber viszonylag magas árfolyamról van benne szóval én megértem, ha kivenné a pénzt. Másik kérdés, hogy mi értelme van ezt a vállalkozást működtetni? Van benne 5,2 mrd Ft mérlegfőösszeg, ebből 99,9% full saját tőkével van finanszírozva. A másik oldalon van 4,4mrd Ft likvid eszköz (0,8mrd Ft követelés egy másik cégnél, ezt ne számoljuk), amit most a piac 1,9mrd Ft-ra értékel. A 4,4 mrd Ft-ból kb. 0,5 mrd Ft "Erste Nyíltvégű Euro Ingatlan Befektetési Alapban" hever, a tavaszi tőzsdei esésben nekiállt magyar részvényeket venni, leginkább OTP, ebbe bele lett tolva félév végéig kb. 0,75mrd Ft. Ezen befektetéseket leszámolva van kb. 3,15 mrd Ft szabad pénzeszköz (kp). Ezek "az értékek" vannak árazva ma 1,9 mrd Ft-ra. Nyilván van benne egy menedzsment diszkont, de én beszántanám az egészet cégvezetőként. Visszavenném a saját részvényeim vagy kifizetném osztalékként, aztán hagyjuk az egészet. Aztán a kapott pénzből ott és abban tőzsdézzen mindenki, amiben akar. Ennek nincs sok értelme hosszú távon....Féléves jelentés: https://bet.hu/newkibdata/128788649/FELEVES_JELENTES_220630.pdf A Tesla fanoknak ajánlom, hogy nézzék meg a szeretett cégük mérlegét és eredménykimutatását és nézzék meg hogy alakul a matek a részvényeik darabszámára. A részvénypiacot 3-5 éves távon a hype hajtja (a részvény iránti kereslet, kínálat), hosszabb távon a fundamentum.
Ez igaz volt rá vagy 25 évvel ezelőtt, most inkább egy Tesla, stb. hype papírt kell venni akciósan, aki be akar feküdni a hulló késekbe (Tesla 200 hetes mozgónál, hű most már akció... :D). To the moon forever, vagy mégsem. This time is different.
De mit mondjanak? Megmondták: dec. 30 közgyűlés, téma a csodaosztalék. Készüljön mindenki a karácsonyra. (Az meg hogy addig a tőzsdén ki mit játszik az árfolyammal, nekik tulajdonképpen tökmindegy.)
fontos neked okoskodva humorosnak látszódni? elég szánalmas mindenkinek lejön a dumádból, hogy az a vágyad, hogy bedőljön a cég, benne van ez is persze mindenki látja mi történik, aki beragadt, az így járt, aki jól daytrade-lt az jól járt, aki tartani akarja valamiért, az az ő ügye már
Nutex károsultak lennénk? Így karácsony előtt? Mi lesz így ? Tisztelt management.... Mondjanak valami csodát, mert ekkora bukta nem fér bele már . Töretlen bizalmunk ismét bukást okoz? Tragédia ez. Minden nap buqunq? Tragédia ez 📉🛬🦊🛫🤔💪
NUTEX részvényesek topikja