Hát sajnos 14 ,13 alatt lesz a stop loss? Furcsa az, hogy nem ment egyből 20-30 közé fel. Na ezért nem szabad kispapírokat nagy darabszámmal venni. Ebbe max pár 10000 a mérték. Na irány a lottózó?
Hogy mit szeretnék itt és most
elérni? Jó kérdés, kedves Posbe. Sokan feltették már, de összefogott válaszom
erre inkább csak mostanság, huszonöt év távlatából van. A probléma ott van,
hogy ez a fórum alkalmas arra, hogy mélységes csalódottságomat itt kiírjam
magamból.
Elsősorban az a bajom, hogy már
aktív koromban is – teljesen feleslegesen – arra próbáltam felhívni a saját
példámon a figyelmet, hogy mire jó a tőzsde és mi az, amit egy kisbefektetőnek,
spekulánsnak gondolnia kell egy papírról. Az, hogy rácsap valaki az enterre,
majd ostobaságokkal körítve mindenféle gazembernek elmondva bárkit vár egy
prompt emelkedést, nem pénzkereseti forma. Az igazi veszteség az, hogy a kisbefektetők
tömege nem tanul abból, amit tesz. Teljesen feleslegesen írom mindezt és ennek
feleslegességét nem is győzöm hangsúlyozni. Ez nyilván hiba, de erre majd később visszatérek. Másodsorban baj az, hogy akik 1998.
és 2008. között sokat tettek azért, hogy jó példával szolgáljunk arról, hogy mi
értelme van egy tőzsdei jelenlétnek, a kibocsátásoknak, pontosan az
ellenkezőjét csinálják. Meglopnak mindenkit, akit érnek. Jómagam, aki – sokak segítségével
1-től – 20-ig fejlesztettem ezt a céget, tettem azért, hogy ez ne történhessen
meg. Mindennek dacára tizenéve lopnak meg sok kisembert, azon felkent személyek
és hivatalok szeme láttára, akiknek/amelyeknek egy fontos intézmény – a tőzsde –
gazdaságfejlesztő hatását kellene védelmezniük. Nemcsak ezért, de ezért is
esik szét ennek az országnak a hatékonysága. Persze ezen Trianon, a
zsidóüldözések, a Rákosi féle államosítás, a privatizáció, majd a NER
gazdaságpolitikai eszközei láttán nem csodálkozom. A hazámban a személyes
tulajdon szabadon és intézményesülten elrabolható több, mint száz éve. A
személyes tulajdon, a vagyon gyarapítása nem példa a jelenlegi és a jövendő generációk
számára, hanem éppen ellenkezőleg dühöt és bűncselekményeket vált ki: lásd
Richter Gedeon példáját. Összefoglalva ezen második pontban írottakat,
egyik "nemzeti intézményünket", a magántulajdon elrablóit védő és támogató, az
érdemtelenek erőszakos gyarapodását segítő szemlélet ellen érzem
kötelességemnek tenni valamit. Én tudom, hogy miféle energiák szükségesek a
tisztességes vagyonnöveléshez és fáj, hogy a honfitársaim az elmúlt évszázad
tapasztalataiból kiindulva inkább lopnak, mint alkotnak. Harmadsorban a problémám az, és
azért írok, mert ehelyt alulképzett emberek provokálnak engem; azzal,
hogy mikor és hová vitt a rendőr, mikor és mennyi részvény kibocsátásával
konszolidáltam, majd állítottam növekedési pályára a HUMET® Nyrt-ot. Talán
egy-két gondolatcsíra csak megfogan engem olvasva – ezt a fazont (engem) és
írásait inkább elemezni érdemes, talán hasznosabb, jobb kérdezni tőle, mint
minden alapos indok nélkül legazemberezni. Ha ez alatt a negyedszázad alatt
csak egy tucat ember gondolkodásában felébresztettem a figyelem, a
körültekintés, a tapasztalat elismerése iránti igényt, már megérte. Negyedrészt, lehet, hogy hiba ide
írnom. Amint olvashatják, számomra a HUMET® egy sikeres történet. Sikeres, már
csak azért is, mert abból, amit összeraktam több milliárdot volt alkalma a
Csereklei és Huber féléknek lopni. Azért ez már valami…
Nos akár hiba, akár nem, mindent
egybevetve jó ide írogatni, visszaemlékezni. Ha dicsérnek néhol, nyilván
befogom a pofámat, de itt nem ez történik, hanem a provokálnak. Ennek hatására
újra és újra felrémlenek azok a döntéseim, amire büszke vagyok, lehetek. Egy olyan
fiatalokból álló társaságban, akik igencsak utánanéztek a múltamnak egy több órás
konverzáció végefelé elhangzott a kérdés: - Mire a legbüszkébb, Civin úr? –
Kedves Posbe, őszinte híve rövid gondolkodás után azt felelte: - A hibáimra…
Hát ha szerinte is 35 Ft a saját értéke a cégnek, akkor ez a 10-15 Ft-s árfolyam messze nem az igazi. A Quaestoros, Budacashes sztoriknak szerintem már rég vége, figyel az MNB rendesen, nem gondolnék átverésre már manapság. Egyébként a faxt szórakoznak, számolják fel a céget és adják oda a 35 Ft-t részvényenként. És akkor mindenki megnyugodhat :D
Kedves Civin Úr (vagy kedves akárki aki Civinjanos néven kommentel a fórumba)! Nem ismerve az ön multját, és nem foglalkozva a kit mikor és honnan nem vitt el a rendőrség régmultba merengő, jelen pillanatban és a fórum témáját érintően irreleváns hozzászólásaival, egyetlen kérdés merül fel bennem önnel kapcsolatban... mit szeretne itt most elérni? Nézzük a tényeket. Jelen pillanatban a Nutex NYrt. egy 5 MRD forinttal ténylegesen rendelkező tőzsdei cég. részvényenként 30 forint feletti tehát ez az érték. Az árfolyamot véleményem szerint nyomása alá helyezve, pánikot keltve 7-8 forintig leverték. Ekkor ön hallgatott. Most hogy emelkedni látszik az árfolyam megjelent és gémóverezik... Szerintem szentendrén a saját korosztályával Szentendrén az étteremben vagy akár egy senior teniszmeccsen nyugodtan merenghetnek a dicső multon, de itt véleményem szerint káros minden eddigi megnyilvánulása. Tisztelettel!
https://invst.ly/zq5fr Civin úr megjelenés a nutex fórumban 2022.11.23, cukin és gondoskodón int mindenkit a részvény megvételével kapcsolatban... azóta duplázott az árfolyam... köszönjük!
Tisztelt Uram ! Én nyertem is vesztettem is / többet vesztettem / anno humet befektetéseimmel, ez ok, ez a tőzsde kockázata. De mitől lett volna sikeres a cége befektetési szempontból ? A saját termékét / "gyermekét" / is gyakran büdös szirupként aposztrofálja. A termék fejlődött, hódított a világban, 20 szorosára nőtt az árbevétel, a nyereség és a részvény árfolyamban is tükröződött ? Az inkább huszadolt, minden tőke emeléssel, részvény kibocsájtással csak csökkent az ára, így a befektetők évekig növekvő cége folyamatosan csökkenő árfolyamával kereskedhettek...
NUTEX részvényesek topikja