Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 02. 17. 17:29

NUTEX: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
BudFox
BudFox 2013. 07. 31. 18:30
Előzmény: #7619  Törölt felhasználó
Civin azt állította hogy nem buzdított senkit sem a vásárlásra.....én most minden egyes hozzászólást átnézek...

és lám lám...egykétszer azért elszólta magát... :D

folyton felbeszélte az árfolyamot, és már találkoztam olyan hozzászólással ami egyértelműen a vásárlásra buzdít, a többi meg burkoltan bátorít a vásárlásra. :

ekkor 75 volt már az árfolyam :

(ii/a) Miután a kibocsátás előtt jelentős pánik várható (bár még csak 37 millió HUMET® részvény van forgalomban és ennek dacára az előző számítások már 60 millió darabra vonatkoztak!) a kisrészvényesek körében, mert NEM SZÁMOLNAK, CSAK EGYMÁST HERGELIK és Civin Jánost szidják; a józan kevesek hallgatnak és vesznek, nos: az árfolyam az azt megelőzőhöz képest nem számottevően esik (rövid ideig 70-80 forint között stagnál

" A józan kevesek hallgatnak és vesznek..."

persze...meg kellett venni azt a sok millió 6 forintos papírt is valakinek :D

majd a végén feltöltöm text fájlba valahová, és belinkelem..nagyon mulatságos / tanulságos / megdöbbentő - így visszatekintve....

mindenki tanulhat belőle.
Törölt felhasználó 2013. 07. 31. 18:22
Előzmény: #7617  BudFox
Én még 2006-2007-ben vitáztam Civinnel sokat, amiben pontosan leírtam, hogy a folyamatos zártkörű 6 Ft-os kibocsátásnak az az eredménye, hogy a részvényesek semmit nem fognak keresni, ha megy a cég és működik a növekedés, akkor sem, ha pedig baj van, semmi nem menti meg a papírt az összeomlástól.
BudFox
BudFox 2013. 07. 31. 17:52
Előzmény: #7617  BudFox
2008. május 11. - 20:26
Jó Pénznyelő,

egyszer már valakinek írtam erről, hogy kifejezetten nem szimpatikus, amikor nem arra hivatkoznak, amit leírok. A 130 forintos árfolyam nem extrém, mert nem extrém az árfolyam 73 és 146 között. Ezt írtam, nem többet. A reális árfolyam kérdésében is nyilatkoztam, mégpedig azt, hogy a 73 és a 146 forint közötti közbenső pozíció az 110 forint körül van, ezért aki 100 alatt vesz és aki 110 forint fölött elgondolkodik az eladáson, az jár el helyesen.

Őszinte híve (ha nem forgatja ki a szavaimat)
civin
BudFox
BudFox 2013. 07. 31. 16:02
Előzmény: #7616  BudFox
2008. május 7. - 02:10
Civin mester,

elolvastam figyelmesen, köszönöm, de sajnos azt kell mondanom, hogy érvelése továbbra is egyrészt sántít, másrészt alapvető közgazdasági fogalmaknak mond ellent.

OK, az a derék amerikai kapjon 2millió dollár értékű Humit.... DE!!!! Vagy kapja 6Ft-on, s két évig ne adhassa el, vagy kapja piaci áron (mínusz valamennyi), s akkor azt csinál vele, amit akar.

Tudja az a gond, hogy ezzel a visszavásárlási garanciával úgy érvel, mintha valami óriási mumus lenne. Hisz ha visszavásárlási garancia kell neki, akkor -ha Ön hisz a cégben- nyugodtan megadhatták volna. Arról nem is beszélve, hogy az a tisztességben megőszűlt amerikai válalatvezető nyilván tisztában van azzal, hogy ha "egy közép európai gyüttment társaságra" hagyott cége menten összedől, akkor a 6ft-os papírjaiért ugyanúgy nem kap semmit, mint a 80Ft-os papírjáért. Nem gondolom, hogy itt bármi megértenivaló lenne.

Szóval Civin mester, vagy Önt szedte rá a tisztességben megőszült amerikai vállalatvezető, vagy Ön próbál olyat elhitetni velem (velünk), amit Ön sem hisz el.

A Rich-nek írtakkal kapcsolatban is csak azt tudom mondani, hogy bonyolult érvelése nem meggyőző.

Hitetlenségem (s gondolom mások hitetlenségének is) eloszlatására -bocsánat, de- kevés, hogy Ön azt mondja, a "..A barátságos kezek most nem realizálnak semmit ." Viszont tökéletesen elég lett volna, ha a közgyűlésre zároltatják az összes részvényüket.

A higulással kapcsolatban, meg tényleg nonszensz, hogy sokadszor hivatkozik a számaira, s ezzel gondolja megindokolni, miért is jó nekünk, hogy huszonvalahány millió részvénnyel több lesz a piacon.

Irja: "Nix lefölözés, a barátságos kezek részvényei a cég érdekében használtattak és használtatnak fel, és kifejezetten jól gazdálkodunk vele."

No de, kérdem én Civin mester, kinek a tulajdonába is kerülnek a cég érdekében felhasznált 6Ft-os részvényekért kapott valamik??

Továbbá: "...hiszen ezekkel a részvényekkel (illetve az értük befizetett összegekkel) fizetünk/fizetnek az akvirálandó vállalatokért és a tőzsdei ár csökkenése miatt több részvényt kell(ene) adnunk egy vállalatért, mintha az ár magasabb lenne. " Ezt úgy, ahogy van, nem értem!!!!!

Hisz, ha X millió Ft-ért kibocsát részvényt, akkor kap X millió forintot, s ezért cserébe ad valamennyi részvényt. Ha pénzzel fizet az akvizíciókért, akkor ebben az esetben mindegy, hogy hány részvény kibocsátásáért kapta azt az X millió forintot.

Ha viszont részvénnyel fizet, és a tőzsdei ár befolyásolja, hogy hány db részvényt ad az akvizícióért, akkor meg megmarad egy csomó 6Ft-os részvény a baráti kezeknek.

Ez valahogy sehogy sem kerek!!!!
bokaly
BudFox
BudFox 2013. 07. 31. 15:56
Előzmény: #7615  BudFox
( esküszöm jobb olvasmány mint bármely kabaréműsor ...)

A válasz rá :

2008. május 7. - 01:24
Elöljáróban, elnézést kérek az elírásokért, most már tényleg hosszúnak tűnik ez a nap. Holnap korán reggel utazom és három napig nem lesz módom válaszolni a beírásokra, ezért kérem, ha lehet, aki, hallja, adja át…..

Jó Bokaly,

kérem figyelmesen olvassa majd el a Rich-nek írottakat, de Önnek is egy pár sort az elidegenítési tilalomról.
Aklikkel tárgyalunk, azok többnyire magánemberek, akik évtizedek alatt maguk építették fel a vállalatukat és jó okuk van rá, hogy eladják azt. Többen, többféle emberek, több ok felmerül. Egy biztos, hogy az amerikaiak igen kimerültek a régóta tartó folyamatos növekedést követően és a kis cégek évek óta küszködő vezetői (küszködnek, mert érzik a sikeres, nagy tartalékkal rendelkező, százmillió dolláros cégeket maguk körül) úgy látják, hogy mostanában már nem fogják bírni a versenyt. Ez a meghatározó, a kimondott okok mögötti motívum.
Ezek az emberek az életük művét adják el, és szívesen tennék készpénzért (van ahol megéri, lásd Enerex), de ezeknek az embereknek – a leírtak dacára - van mit a tejbe aprítani; valóban a gondajiktól szabadulnak leginkább és a családjuk is nyugdíjazná őket. Ha ezeknek az embereknek azt mondom (mondanám), hogy OK, kap 2 millió dollar értékű HUMET® részvényt, amit két évig nem adhat el, azonnal visszavásárlási garanciát kérne, mert tart attól, hogy ha a féltve felépített cégét egy közép európai gyüttment társaságra hagyva az menten összedől (ezt nem ő mondja, hanem a felesége, este, otthon a vacsora közben és nem nekem, hanem a szegény vajúdó vállalat-tulajdonosnak).
Szóval Bokaly Mester, olyasmi kapcsán ad nekem – az intelligens embernek (Ön írja) – olyasmiről tanácsokat, illetve sérteget (miszerint én nem volnék tisztességes, no meg le is hazugoz finoman) amit nekem is hónapokba telt, hogy megértsem, miért lehetelen.
És most kérem, olvassa el az alábbiakat is!

Jó Rich,

Írja, hogy

----
Re: Azért inkorrekt, mert ha Ön/Önök nem szimplán nyerészkednének az ügyleten, akkor nem 6,-Ft-on, hanem 80-100,-Ft közötti áron jegyeznének részvényt, illetve külső befektető részére is lehetőséget adnának 6,-Ft-on papírt jegyezni. SEMMIVEL NEM TUDJA MEGINDOKOLNI A 6,-Ftos ÁRAT!!”

Nem semmi….. Ha a barátságos kezeknek pl.: 100 forintot kellene fizetniük egy részvényért, akkor az akvizíciós bázis vagy készpénzben lenne (akkor minek részvényt csinálni belőle, lehetne egy a HUMET® Nyrt terhelő és visszafizetendő hitel); vagy egy tizenhatoda (6Ft/100Ft) részvény lenne ebben az akvizíciós finanszírozási poolban, ami egy tizenhatoda vállalatvásrlásra lenne elegendő.

---
Re: Önök nagyon ügyesen nem tesznek mást, mint a cég javuló teljesítményéből zárt körben részesülnek, és folyamatosan a tőzsdei befektetőktől veszik el a nyereség többi tulajdonosát is megillető illetve elméletileg megillető profitot.”

Nem veszünk el semmit sem, sőt adunk……. Most már nem másolom ide ötödször, amit írtam, de a növekedés és a kibocsátás aránya kettő az egyhez. Nix lefölözés, a barátságos kezek részvényei a cég érdekében használtattak és használtatnak fel, és kifejezetten jól gazdálkodunk vele. Az eddig kibocsátott részvények ára (22 milliószor kb.: 80 forint =) egymilliárd nyolcszázmillió forint körül van; ebből a mennyiségből kb.: 8 millió szavazott a közgyűlésen, marad 14 millió darab (nem zároltatták a barátságos kezek az összes részvényüket és az egyik el sem jött). Ennek a 14 millió darabnak (hangsúlyozom, sokkal több van a barátságos kezeknél, de vegyük ezt az esetet) az értéke a fenti számítás alapján 1,12 millárd forint, amiből a jelenleg lezárt, vagy kifizetettenk tekinthető üzletekből adódó (a HUMET csoport konszolidált mérlegében látható és megfogható) saját tőkenövekmény 2 milliárd forint. Kitől, mit vettek el a barátságos kezek?

----
Re: …….a tőzsdei ár nem változik (vagy nem változna) azzal a tőzsdei tulajdonosok -mármint akinek nem jut 6,-Ftos papír- nem realizálnak nyereséget, viszont Önök a részvény mennyiségének növelésével, az újabb kibocsátással folyamatosan többszörözik a pénzüket”

A barátságos kezek most nem realizálnak semmit és kizárólag a közös vagyont (saját tőke, eredményteremlő képesség) többszörözik.
A tőzsdei árat ez a kibocsátás akkor befolyásolná, ha a barátságos kezek értelmetlen módon adnának el a budapesti Értéktőzsdén. Ez nyilvánvalóan senkinek sem lehet az érdeke, hiszen ezekkel a részvényekkel (illetve az értük befizetett összegekkel) fizetünk/fizetnek az akvirálandó vállalatokért és a tőzsdei ár csökkenése miatt több részvényt kell(ene) adnunk egy vállalatért, mintha az ár magasabb lenne.

--------
Egyszerűen érthetelen, hogy hogyan nem lehet felfogni az általam elmondottakat – ismétlem (azt hiszem immárom) ezredszer, hogy ez egy tudatos vállalatfejlesztés, ami objektív szemlélő számára sikeresnek tűnik (kell, hogy tűnjön; tudomásom szerint a Morgan Stanley nem dönti ki a 100-110 forint közötti átlagon vett papírjait!) és semmiféle hígítás nem történt, sűrítés, tömörítés annál inkább! … és ha van is differencia a vállalatok ára és a kibocsátott részvények aktuális ára között, az a jelentős adófizetési kötelezettségből adódik. Itt a barátságos kezeknek realizált haszna akkor lesz, ha a vállalatfelvásárlások lezárulnak és kibocsátott részvények és az akvirált vállalatok ára, valamint a kifizetett adók egyenlege pozitív lesz. Addig itt barátságos kéz nem realizál semmit, és ennélfogva senkit kár nem ér(het), kivéve azokat, akik a már számtalanszor elmondottakat és leírtakat képtelenek felfogni és alapfokú számítások, levezetések és magyarázatok dacára pánikszerűen kiöntik a részvényeiket – legutóbb 71-75 forinton, amikor ennek a részvénynek a 2010-ből diszkontálható jelenértéke ma a legóvatosabb becslések szerint is magasabb ennél az árnál – és nota bene a 73 és a 146 forintos árat maga a kibocsátó nem tarja extrémnek. Ha az én prognózisom és számaim igazak, hihetők, akkor – FIGYELEM! SENKIT SEM BIZTATOK ERRE, SOHA NEM IS TENNÉM! – de a 110 forintos centrum alatt célszerű venni és 110 forint fölötti árfolyamok esetén el kell gondolkodni az eladáson. A többi az hisztéria, vagy az ellenkezője, eufória, alkalmanként pánik, vagy meggondolatlan felelőteln viselkedés; ezt higgye el nekem, ha akarja, vagy duzzogjon tovább a HUMET® barátságos kezeinek nem realizált haszna miatt.

Őszinte hívük
civin
BudFox
BudFox 2013. 07. 31. 15:53
Előzmény: #7613  BudFox
Ízelítőnek egykét gyöngyszem 2008 -ból :

2008. május 7. - 00:44
Civin mester,

úgy vélem, Ön valóban udvarias módon nézi hülyének a részvényeseket.

Nyilván pontosan látja, s tudja (s tudta előre is), hogy semmi mással nincs probléma, csakis a 6Ft-os árral és a zártkörű kibocsátással. A többit úgy magyarázza, ahogy akarja, úgy csúsztat, ahogy kedve tartja, ( pl. ha már amúgy is "...ezek a részvények egy vállalat tulajdonosánál landolnak, akinek nem mehet el annyira az esze, hogy kiszórja a papírjait, hiszen egy értékes vállalatot adott érte cserébe. Ez feleslegessé tesz bármiféle elidegenítési tilalmat..." akkor nyilván ezt a megfontolt vállalattulajdonost nem zavarná sem az elidegenítési tilalom, sem a -mondjuk- 80Ft-os kibocsátási ár) de ezt a két dolgot gondosan kerüli.

S ezzel válik (számomra) hiteltelenné, s hihetetlenné amit mond. Remélem nem sokan hiszik már el.

S ettől függetlenül, persze a Humival sokat lehetett keresni.

Ügyes, nagyon ügyes.... csak épp gusztustalan, felháborító stb....., hogy ennyi intelligenciával miért nem tisztességes úton próbál érvényesülni!!??
bokaly
Törölt felhasználó 2013. 07. 30. 14:23
Előzmény: törölt hozzászólás
A termelés, a termék paletta és az értékesítés robbanásszerűen nőtt az akvirált termelő és disztibúciós cégek megvásárlásával ? Pl. Enerexről írja : " képes lett volna"
BudFox
BudFox 2013. 07. 30. 13:56
Előzmény: #7607  Törölt felhasználó
Pedig neked voltak az egyik legjobb beírásaid, mindig elolvastam a hozzászólásaidat.

( kár hogy a Humet -nél nem nagyon vettem komolyan..pedig jó lett volna)

biztos valaki olyannak írtál aki közel volt a portfolio szerkesztőségének tűzéhez :-))) és megorrolt rád.
Civinjanos 2013. 07. 30. 08:28
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2013. 07. 30. 08:16
Ebben az esetben az ilyen ügyleteknél gondolom a kisbefektetőknek eleve nem sok " babér " teremhet, mert az alapvetően a kibocsájtó és a vevő biznisze.
Törölt felhasználó 2013. 07. 30. 08:06
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2013. 07. 30. 07:19
Előzmény: #7600  Törölt felhasználó
"vesz egy 200 millió Ft-os céget (oda adja a papírokat az akvirált cégért)."
Hogy működik ez a gyakorlatban az akvirált cég részéről ? Gondolom a lehető leggyorsabban megakar szabadulni az új részvényeitől, akár ár alatt is, hogy pénzhez jusson, hacsak nem akar a cégnek tulajdonosa maradni és nagyobb befolyást szerezni benne.
Amikor "olcsított" részvényből, " túlértékelt" céget vesznek és az eladó értékesíti az piaci eladás/ rászórja a kisbefektetőkre / vagy visszakerül egy töredék áron egyben a kibocsájtóhoz ? / és az szórja rá a kisbefektetőkre / ?
hali
hali 2013. 07. 29. 23:16
Szia!

Egyetértünk,bár az egyik 19,a másik egy híján 20..
Saját tapasztalatom szerint.

Amúgy meg egy ténylegesen megvalósult nagyobb megrendelést egyik se tudott felmutatni,ami ezt a rendszert jól tudta volna működtetni.
..de vagy nem volt olyan nagy csoda a "humetszirup" vagy nem vették észre,vagy nem is akarták kihasználni..

Szóval folytonos felvásárlásokkal (ami egyenes arányos a részvényszám növekedésével-jó esetben..),úgy hogy a felvásárolt cégek nem tudják az eredményeiket növelni(sőt..),a rendszer összeomlik!

További szép estét mindenkinek!

Üdv:hali
Törölt felhasználó 2013. 07. 29. 21:28
Előzmény: #7605  BudFox
Kitiltottak. Aztán fél évre rá azt látom, hogy törölve minden régi hozzászólásom. Fogalmam sincs, hogy miért. Ha rögtön a kitiltáskor, azt érteném, ilyen a moderáció, töröl is. De így... Tényleg nem tudom. Kérdeztem emailben, nem reagáltak. Igazán ügyfélbarátak:) Kitiltani meg azért tiltottak ki, mert egyszer azt írtam valakinek, hogy ha vele vitázom, akkor néha "állatkertben érzem magam", másodjára azt mertem írni szivacsnak, hogy "szivacsagyú", a tiltást eredményező utolsó moderálást kiváltó szövegemben pedig Jokernek mertem megírni, hogy nagy hülyeségeket ír, elég "buta" lehet. Hát ilyen felháborítóan sértő és alpári dolgokat műveltem tízezres nagyságrendű hozzászólásszám és 10 év alatt...

Ehhez képest itt a topicokban, ahogy olvasgatom, simán k.rva anyáznak, meg minden mostanában. Tiltás nélkül.

Hát ez van.
Törölt felhasználó 2013. 07. 29. 21:21
Előzmény: #7605  BudFox
egy jó citromos budfox féle fagyi azért mégis csak jobb )
BudFox
BudFox 2013. 07. 29. 21:12
azthiszem egyetértek veled mindenben.

jó szakember vagy....
sajna hogy mi póruljártunk..

egyébként miért törölték az összes régi hozzászólásodat ?
Törölt felhasználó 2013. 07. 29. 20:54
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2013. 07. 29. 20:45
Törölt hozzászólás
hali
hali 2013. 07. 29. 19:26
Szia Pénznyelő!

Régen sokat vitatkoztunk,de elismerve igazad lett sok dologba,bár szerintem lehetett volna másképpen is csinálni ,ha a termék tényleg olyan jó lett volna(maga a humet).

Már mindegy sokan buktak rajt nem kevés pénzt.(én is beragadtam a Humet-Pbc-be,de nem érdekel,úgyse tudok mit tenni vele)

Viszont a te általad leírt a verzióhoz annyit hozzá szeretnék tenni,hogy...
Szerinted,amit 200millióért beszámítottak mennyit ért valóságban??..mert szerintem max az érték negyedét érték valójában és egyébként nyereséget nem nagyon termeltek...,legalább is nem láttuk.

Itt dőlt meg szerintem ez a koncepció végérvényesen!!

Üdv:hali

BudFox
BudFox 2013. 07. 29. 18:27
Hello Pénznyelő

félreértés ne essék, én azért értem amit írsz, megértem..... azt is megértem hogy Civin miért csinálta így...

csak végülis mi kisrészvényesek nem jártunk jól vele.

Topik gazda

penznyelo
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek