Nos, elnézve a bolt méretet és a helyet, ahol található (valami diszkont üzletecske és egy másik, nagyjából török, indiai kajálda vagy zöldségesnek tűnő üzlet közt), nem valami bizalomgerjesztő. Bizonyára spórolni kellett a bérleti díjon.... A ház a háttérben valamilyen lepukkant környék benyomását kelti... Senkit nem akarok bántani, mindenki úgy kockáztatja a pénzét, ahogy akarja, de mégis ki gondolta komolyan, hogy ettől a két paprikajancsitól valami komoly dolog várható??? Nem mondom, hogy a magyar tőzsde dúskál a jó papírokban, de inkább tette volna a pénzét a 4 nagy bármelyikébe, külföldi papírt már említeni sem merek, mint ebbe... Üzleti modell nem igazán volt mögötte, várni kellett volna, míg az egész beindul valamennyire, talán akkor befektetni. Őszintén sajnálom azokat akiket megvezettek ezek ketten és pénzt veszítettek emiatt, de nem megfontoltan fektették be a pénzüket.
Én arra gondoltam, hogy ha az Update üzletekben sok embert látnék, abszolút nem érdekelne, mert a számviteli adatok hosszútávú alakulására építek. Teli boltnál is lehet gyenge egy biznisz.
Ez frachise, ne hasonlítsuk össze a Tescoval. Minél több üzlet van, annál nagyobb a hatékonyság, de ha az üzletek csak vegetálni tudnak, akkor egy idő után elfogynak az üzletnyitással próbálkozó palimadarak. Szerintem akkor tudna jól menni egy ilyen lowcarb hálózat, ha a fogyni vágyó bemegy, és megcsinálja a bevásárlását. Most nem ez megy, most a fogyózó háziasszony bemegy és vesz két energiaszegény kakaós csigát, meg valami cukormentes ücsit reggelire, aztán kész.
Igen, már olvastam valahol az oldalukon hozzászólásban jó egy hete, hogy az angol bolttal gondok vannak. Hiába az új boltok nyitása folyamatosan, ha hosszú távon nem tudják eltartani magukat, és fél-egy év után bezárnak. Akkor lenne jó az üzleti modell, ha a boltok termékkínálata jóval szélesebb lenne, de most szinte csak édességet árulnak. Ha már azt látnám, hogy egy-egy boltban láthatóan vannak vevők (ahányszor elmentem boltjuk előtt, mindig pangás) akkor lassan figyelőlistára tenném, de így nem hiszek benne.
Norbi Update Nyrt.
link
(Vagy ez már tényleg a vég...?)