Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 11. 15. 01:18

Nekrológ  

Szóval azt gondolná az ember, h ez itt Mo. vezető tőzsdefóruma.

Legalábbis az volt egyszer, h most mi, azt nem tudom.

Bár volt a tf és a thir is mellette annak idején, és a komolyabb arcokkal jellemzően ott futott össze az ember, valahogy az egész felület, meg a kezelhetőség, a hírek közelsége... idehozta az embereket.

Tehát sok ember volt itt, mindegy milyen színvonalon, egy dolog közös volt. Mindenki a tőzsde miatt jött ide.

El nem tudtam képzelni olyan gyj napot, amikor 0:00 és 0:30 között az érintett részvényre egy azaz egyetlen egy beírás se érkezik az eredménnyel kapcsolatban.

És akkor pl itt van a mai este, tele van szemetelve a fórum mindenféle ökörködéssel, de az, h jelentett a richter, az égvilágon senkit nem érdekel. Emellett jelentett az ANY is. Az se. Meg jelentett a rába, arra volt 3-4 hsz elbújva a sok hülyeség között.

Ezek után - nem csak ebből - sok következtetést le lehet vonni, de vonjunk most csak le egyet. A mostani játékosállomány minden szempontból megérett egy formás ki medvepiacra. A bika termelte ki őket, a medve falja föl. Nem lehet másképp, szerencselovagok, nem tőzsdések.

Tisztelet persze a kivételnek,

volt egyszer egy fórum
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 11. 17. 17:49
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
Üdvözlet!
Kb 2-2,5 éve vagyok a PF és fórumának olvasója kisebb-nagyobb intenzitással. Csak mostanában szólok hozzá 1-2 dologhoz, de egy kezemen meg tudnám számolni hányszor. Persze, ahhoz még több tapasztalat kell. Meg kell mondanom, elég kiábrándító tud lenni, mikor több oldalon keresztül élnek társasági életet a T. fórumozók. Igen csak résen kell lenni, ha vmi hasznos információt akar vki elcsípni. És ez csak egy oka a laposodásnak!
Törölt felhasználó 2007. 11. 17. 17:23
Előzmény: #37  Tbarna
Tbarna !

Lényegesen szerényebb felkészültséggel de hasonló okok miatt járok ide én is.

Tbarna 2007. 11. 17. 17:07
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
Hát Buxer ki kell ábrádítsalak.
:)
Egyébként azért "járok ide" mert a tőzsdeterem megszúnt létezni.
Maradt az internet és az ilyen fórumok
Ez van..
Imádom a munkám, a tőzsdét és mint olyan szeretek róla beszélgetni, eszmét illetve véleményt cserélni.
Igen volt/van itt pár olyan ember, akivel szívesen beszélgetek továbbá kiíváncsi vagyok a véleményére is.
Ha úgy tetszik kizárólag miattuk nézzek időnként ide be.
Törölt felhasználó 2007. 11. 17. 15:05
Előzmény: #34  saru
saru
naponta 1000 kiváló ember hal meg, Kosáry is egy közülük csak ismertebb.
Szép kort ért meg, mindenkinek jár min. 80év méltósággaal eltöltött életév, a többi ajándék.
Béke poraira mint aa t8bbi 999nek.
Törölt felhasználó 2007. 11. 17. 12:16
Előzmény: #34  saru
Saru, szép napot! Azt tudod, hogy ebben a topikban az eddig beírok valószínűleg igen csak veszteségesek lehetnek a tippjeik alapján? Pl Matgagtól kaptál már profitot? Egy fórumot az vesz komolyan aki veszteséges és ezen itt vár változást. Régen is igy volt. A Lupin ebből lett mitikus tőzsde sámán a bukásáig.
saru 2007. 11. 17. 11:09
Előzmény: #33  Tbarna
engem az is elgondolkodtatott, hogy a Kosáry Domokos topikba öszesen három hsz történt, az itt aggódók közül pl. senkié, mondhatni, hogy ez nem tőzsdehír, de ez a válasz nem fogadható el, szvsz azt is meg kellene érteni, hogy itt nemcsak professzorok vannak és lesznek, nekem is van egy kvalifikált brókerem, vele megfelelő szinten megbeszélem a kérdéseket, sőt Ru. töb fórumostársammal is, de azokat a gondolatokat töbnyire itt nem írhatom le, továbbá emlékszem, hogy az itt bölcselkedők közül is ki miket írt már le, miket vetített előre, azt hiszem, jobb ha nem feszegetem mindezt,

egyébiránt nagy tisztelője vagyok mondhatnám mindegyikőjüknek,

az is bizonyos, hogy a minapi esti zűrzavar nem engedhető meg, kár, hogy egy jó gondolat hamar elsüllyed, stb., stb.
Tbarna 2007. 11. 16. 18:08
Előzmény: #32  bpmcwap
:))))))
Banyek Lau! Te is megéred a pénzed!
Belekiabálsz itt az éjszakába..megihletsz itt egy csomó csókát aztán meg eltűnsz mint szürke szamár a ködben.

Mi nem változunk! Csak a világ!
:)))
Na jó hétvégét Mindekinek
bpmcwap
bpmcwap 2007. 11. 16. 13:00
...a hszeket... én is amondó voltam, hogy a PF miatt van, de nem... minden népnek olyan királya van amilyet érdemel, mindenki udvara olyan amilyennek alakitja és minden tőzsdéző rétegnek olyan a legjobb tőzsdei szaksajtója amilyenre igénye van és minden portál foruma olyan amilyenné a forumozóik teszik! A PF megadta a lehetőséget és ezzel régebben éltek is a tőzsdések... Régebben tekintéje volt a forumosoknak az ujakkal szemben, mert beszélgettünk!!!! Könnyü fikázni! Ki beszélget??? Lau te komunikálsz mostanában? Tbarna komunikál??? Én se!még matgab se! Lemondtatok/tunk a PFről, ezért lett olyan amilyen! NINCS tartami vita! ja hogy milyen volt a hétvégétek, milyen zenét hallgatok, milyen moziba mentek(senki ne vegye személyes megszólitásnak) az nem szakmai, abból nem lehet fórumot épiteni! Behuztuk a kéziféket!Nem véletlenül mentünk át a cápákra sem.... mert elengedtük a PF kezét, mert ugy éreztük nem kapjuk meg tőle azt amit ezelőtt 3 4évvel, holott ugyan ugy mullott rajtunk is! 3éve hol kérdezted volna meg tőlem lau hogy miért kell kioktatni a kezdő tőzsdéseket ugy ahogy azt megkérdezted pár hónapja.... látod itt a hangsuly.... a fórum olyan amilyenné a forumozok teszik!!! ha leül valaki egy társaságba vagy felveszi a ritmust és alkalmaszkodik vagy kisesik a társaságból még ha fizikailag ott is marad.... mi-ha mondthatom- nem kiestunk hanem ki léptünk!Már nem mi vagyunk a társaság! már mi vagyunk a lejárt lemez-szoszo... a lökött nagyfater aki nyomja itt a süketet ha nagyritkán megszólal.... hát igy nem lehet közösséget épiteni.... na itt a moderálás.... jelencsé fel vaze... ennek van értelme???? A PF lejáratja saját magát meg a felhasználóit is hogy ilyen kell egy tőzsdei szaksajtó forumára???? Hát én pl kikérem magamnak!!!!! vaze ide téved egy amcsi a cnbcről vagy a marketről azt azt hiszi hogy itt valami analfabéta hujegyerekek irnak akiket jelentgetni kell mint valami pisis ovodásokat.... ne máááá.... tiszta gáz.... haladni kell a korral.... tudomásul kell vegyuk hogy vagy beülsz az uj társaságba ha akarsz valamit és te vagy én mint uj beülő alkalmaszkodunk vagy épitesz egy uj közösséget vagy összeszeded a régi motorosokat akivel érdemes beszélgetni és a régi moderálási elvek alapján a régi iratlan szabályok szerint "játszol" a saját játszótereden amit ugy alakitasz ahogy te szeretnél, de szvsz ahoz -és ezt nehogy sértésnek vedd, se te se tbarna se más veterán motoros- nem sok jogunk/gom/god van hogy egy társaságnak akinek már hátatforditottál számonkérd, vagy a régi történeteken rágd magad.... felesleges is.... a PFnek pedig élnie kell, kell a zsé, és mostmár én is tudom hogy lehet hogy nincs kamu 8-10ezer felhasználom csak 1300 és azok aktivak is a passzivokat meg rendszeresen gyomlálom hogy valós képet fessek magunkról xart sem ér!!!!! Nem kell a fizetőképes keresletnek!!!!
Amugy nem csak a PF foruma "sülyedt" lentebb..... a CC is elengedte a kezét.... megmaradt pár veterán csillag mint pl horgász mester, meg van pár nagy név, de oda nem is jártak soha annyian mint pl ide, aztán megjelentek olyanok mint pl a trendlájnsz.... na szal hagyjuk.... visszautalnék az elejére.... minden fórum olyan amilyenné a forumozok alakitják és a forumozok között vagy te is, tbarna is, én is.....
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 12:35
Előzmény: #29  levaika2
Mindenhol vannak olyan "dühöngő"-nek (vagy bármi más is lehet) nevezett topikok ahol kötetlenül de nem ízléstelenül beszélhetnek meg dolgokat egymással az egyet nem értők ...
Ha a kultura engedi csak ott jelenhetnének meg a személyes(kedő) témák ...
Szerintem ...
Tbarna 2007. 11. 16. 12:34
Előzmény: #29  levaika2
Gondolkoztam ezen én is. Egyre inkább arra hajlok, hogy Spadenak van részben igaza.

Tulajdonképpen annyi történt, hogy többen vagyunk. Lehet azon vitatkozni, hogy több hülye van vagy kevesebb,(mondjuk szerintem az arányok ugyanazok maradtak), de nem ez a lényeg.
Volt illetve van itt egy fórum struktúra, ami ilyen tömegű felhasználóval már enyhén szólva avult.
Az, régebben jóval kevesebb felhasználóval simán elment, hogy mindenki orrba-szájba új topikot nyitott, mert még a feldolgozhatóság határain belül maradt. De ahogy teltek múltak az évek egyre többen lettünk és ez így már sok.
Tehát a gond éppen az, hogy attól változott meg fórum arculata, hogy közben semmi nem változott .:)))
Csak az az aktív felhasználók száma nőtt meg.
És ehhez ez a fórum struktúra már édes kevés.
Az újak a helyüket keresik a régiek meg egymást, illetve régi hangulatot és minőséget.
Minekután ebben a topik tömegben ez egyre átláthatatlanabb és reménytelenebb szép csöndben elsorvadunk. De hát mit is mondjak? Ez az élet rendje(?)
:))
levaika2 2007. 11. 16. 12:27
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
Azt senki sem kifogásolta, hogy a tőzsdével, gazdasági összefüggésekkel, egy adott részvénnyel, stb-vel kapcsolatban írnak butaságot, ostobaságot. Erre igazak lehetnek Kostolany idézetei, vagy éppen segít az ember a kevesebb ismeretekkel rendelkezőknek. A baj az, hogy a tőzsdei témáktól teljesen idegen f@szságokkal írkálják tele egyesek a Fórumot. EZT kéne vhogy megszűntetni!
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 12:03
Előzmény: #26  Tbarna
Engedjék meg Uraim, hogy egy idézettel reagáljak eme topik alapfeltevésére:

"Nem létezik olyan bolond, akitől ne tudhatnánk meg valami fontosat, ami épp beleillik valamely tőzsdei elgondolás mozaikjába."

Illetve mégegy:

"Bölcs az a tőzsdei spekuláns, aki az ostobák nyelvét is érti."

Kosztolany

Bolondok nélkül az a bizonyos 10% sem lenne sehol, én megtisztelem őket addig, amig maguktól rá nem jönnek, hogy nem való nekik a tőzsde, vagy amig nem bizonyítanak.
Egy moderátor viszont mindenféleképp elkelne a szabályosan gusztustalan hsz-ek kivágására.
Az éjszakai topikokat nem méltatom, hisz jobb mintha a Richter topikba irnanak az emberek, reggelre meg úgyis visszarendezik a topikokat és a komoly témák ugranak előre. Csak ennyit szerettem volna mondani.
matgab 2007. 11. 16. 12:01
Előzmény: #26  Tbarna
megnéztem a TF-et is...
Lehet, hogy nagyon szokatlan, de az oldal egyelőre borzalamasan áttekinthetetlen.
Nincs szépen tagolva, nem esik semmi kézre...
Hát ebben legalább jó a PF.
Tbarna 2007. 11. 16. 11:51
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
Apukám!
Némelyik alap mostanában olyan fantáziátlanul kereskedik, hogy már lassan élményszámba megy.
Kb így:
DOW mínusz eladok
DAX mínusz eladok
DoW plusz eladok
Dax plusz eladok.
Felvásárlási célpont 180 MA alatt?! Eladok

Gondolom venni csak akkor fog, ha a bangladesi gyorsjelentések jók lettek.
:)))

Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 11:26
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
Ezen egy matematikus jót derülne.
A korábbival kapcsolatban :
" ... Csak az egyszerü embernek van szüksége rendre. A zseni a káoszban is kiigazodik ... "
:)
Tbarna 2007. 11. 16. 11:15
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
Asszondja, hogy aszondja a Cash elemzés

"(Minél jobban emelkedik a Richter árfolyama, annál drágábbnak "tűnik" a tőkeemelés - így a hígulás)."

továbbá

"Ellenben az ügylet kevésbé kedvező oldala a finanszírozás: az akvizíció hitelből történő finanszírozása lett volna ideális megoldás, bár igaz, hogy ezt a lengyel fél nem támogatta."

Nos ez kissé paradox.

Ha hitelből finanszíroz akkor a hitelnek is van egy deviza árfolyama , ami szintén elmozdulhat kedvezőtlen irányba. A kamatterhekről nem is beszélve.

Felesleges ezzel foglalkozni. Van egy tranzakció melynek értéke 231mrdFt.
Ennyi.

Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 08:59
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
"persze a kivétel erősíti a szabályt............."
bubu1 ez egy kommunista fordítása az eredetinek mert kényelmessebb volt aa tavarisiknak.
helyesen az elmélet próbája a kivétel.
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 08:50
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
technikailag megoldható, hogy zárt fórum alakítható ki (mint fade tette) ahova csak meghívottak mehenek be. Értelme? ott tényleg kialakul az akolszag mindenki fényezi a másikat és hasonlóan gondolkodik, ráadássul a sok rutinos róka mindegyiike több infótt akarna kivenni mint amit betesz.
A természetben is ott a sok kis vacak veréb köztük a nagy sasok a tekintély az még is kialakul.
A fiatalok ne legyenek tekintélytisztelök ez a dolguk a sasoknak is jobb ha naprol napra ütküztetik az elméleteiket a friss gondolatokkal az új nézöponokktal. Öregszem mert engem is zavar a sok zsizsegés a szétoffolás de ettöl fórum a fórum mint a rómaiaknál olyan bekiabálósan népiesen,de egyben mutatja a nép gondjait bajait mi foglalkoztatja és a szellemi szinvonalát.
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 07:53
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
DLPH beírásával teljesen egyetértek!!!!!!!!!!!!!!

Azt gondolom , hogy ez a tőzsde dolog valami tradícionális valami. Itt nem lehet megmenteni senkit néhány beírással.
persze a kivétel erősíti a szabályt.............

De aki a saját bőrén megérez valamit az meg is tanulja majd a lényeget.
Ez nem csapatjáték hanem egyéni , magányos harc a pénz megszerzéséért a másiktól!!!
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 02:12
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
A fórumozók zöme kezdő. Ezzel szvsz semmi baj sincs. Sőt. Tőletek várják az infókat, melyek megmentik őket a zakótól. Mert be vannak tojva. Ha mínszban vannak azért, ha pluszban azért. Akkor még jobban remegnek.
Fognak jönni újak. Egyre inkább terjed a net, kis pénzzel is lehet a neten keresztül trédelni.
A probléma, a sok zöldég közt elveszik a lényeg. Ha csak magatok maradtok, minek írogattok?Meg aztán nem összekeverni.
"Mióta tőzsdézem" nem egál a "mióta fórumozgatok" -al.A fórumozók közül kezdő tőzsdések 80 %-a megértett a bizalmatokra, és várja a segítséget. És meg is érdemlik.

Van egy 20 % amelyik nem bír magával. Erre rakódik a "régebbi" tőzsdés-fórumozók közül nem kevés, akik összepiszkítanak mindent.
Engem tegyetek ahová tetszik Nekem mindegy. Aki rendes, segítek neki. attól nekem nem lesz kevesebb. De ez a sok ostobaság ezen a fórumon kiábrándító.
Ezzel kell valamit csinálni. Nem csak a kezdők piszkítanak ide.
Szerintem.

Sok szerencsét és még több pénzt.
Törölt felhasználó 2007. 11. 15. 18:18
Előzmény: #18  matgab
Csak el ne tűnjön a topik!
A múltkor (tegnap) kínomban beírtam az oti zárót. A egyik hangszólónak halvány lila gőze sem volt a záró szakaszról?!? Mamma Mia! Igen ide tényleg egy tisztítótűz kell!! Pusztuljon a férgese.

Alapvető gondok vannak a hírekkel -> indexes híreket átveszik, tulaj miatt.
Alapvető gondok vannak a userekkel is sajna, nagyon sok más mellett (kereskedési környezet, papírok hiánya stb). Jővőre vonatkozó ötletem nincs. Remélem ennél már csak jobb lehet.
matgab 2007. 11. 15. 17:51
Előzmény: #16  Tbarna
nem csak a beírókkal van a baj, hanem a PF-fel is...
HÁny szakmai -tőzsdei elemzést látni manapság egy átlagnapon? (most nem a gyj-k kommentjére gondolok, hanem úgy nagy általában).
Ehelyett tele van mindenféle barom cikkel a TV2 meg RTL-lel kapcsolatban, meg direktlinkek a hírek között a Pénzcentrum nívótlannál nívótlanabb írásaira, hangzatos címek mellett, valamint egy-két politikai töltetű cikk, aminek az ég világon nincs-vagy nagyon kevés köze van a tőzsdéhez...

Na, most akkor mit várunk?
Én már csak azokba a topikokba nézek bele, amiknél tudom, hogy legalább az engem érdeklő papírhoz van köze remélhetőleg...
Ott is csak a mértékadó nevekre vadászom (előbb olvasom a hozzászólót, aztán az írást...
De tényleg olvashatatlan salátává vált sajnos a PF...
Mondhatnám PFújjj, de jobb lenne ha azt írhatnám hogy a PF újra a régi...
Tbarna 2007. 11. 15. 17:42
Előzmény: #16  Tbarna
Egyébként, ahogy én most látom.
Fundamentálisan nincs baj. Sőt
A kis Fletó csomagot egész jól vészeli át a cégek döntő többsége. Igaz a java még hátra lehet.
A fő baj inkább a megítélésünkkel van. Amúgy se volt túl rózsás a helyzet .
Kicsi piac, kevés céggel, nem igazán etikus magyar brókerházakkal stb. stb.

Aztán ott van a szintén nem rózsás másodlagos jelzálogpiaci bukták.
Irdatlan sok pénz került elégetésre, a lyukak tömésére éppen a fejlődőkből vonták ki a pénzeket. Ezeken legalább volt még valami zseton.
Idő kell, míg a maradék többletet termel.

Ha ez a kis többlet meg van, akkor ezzel a többlettel meg nem igazán a kis lex molal fűszerezett BÉT-re rohannak..
Mint mondjak? Érthető.
Na szóval.
A fő gond az, hogy nincs friss pénz. Friss pénz nélkül meg ugye elég nehéz. Jobb hiányában egy-két nagyobb résztvevő pénzfeldobásos alapon rángatja hol egyik, hol másik papírt (persze közben folyamatosan hedgel) oszt jól van.
Ha jön valami negatív hír, arra persze azonnal ráugrik mindenki, de a pozítiv híreket már nem igazán tudjuk lereagálni, mert ahhoz már erő azaz zseton kellene.
Leginkább friss tőke formájában. Hát az meg ugye nincs.
Üdítő kivétel volt ma a Richter, de ebben egy rakás átcsoportosítás, azaz portfolió átrendezés még benne volt.
Ezzel együtt is ez a mai Richter duplázás talán fordulatot hozhat, és újra megjöhet a külföldiek vételi kedve.
Tbarna 2007. 11. 15. 16:59
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
Laukám én hajnalban olvasom!
Inkább korábban kelek:)).
Na de! Tartsuk meg a topikot!
Talán működik.
Ide irkálunk, ahogy régen.
Ide és csak ide.
Biztos vagyok benne előbb-utóbb idetalál minden régi játszótárs.
Az újakkal meg nem kell foglalkozni. Aki jön és idevaló úgy is marad. Hiszen egy új fiú is lehet értelmes.
A hülyével meg nem kell foglalkozni.
Majd észzreveszi magát.
Na? Vélemény?

Ami pedig hozzászólásod tőzsdei tartalmát illeti.. Abszolút igaz. időnként vért kell adni
Le kell a rossz vért csapolni.
Ami azt illeti én úgy gondolom ez már tart egy ideje csak úgy tűnik állandóan újratermelik magukat.
Osztódással szaporodnak vagy tudja a vér.:))

Törölt felhasználó 2007. 11. 15. 16:57
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
Ez vanLau !

Ez mar jobb nem lesz,ahogy abban a regi folfogasban el lehetne kepzelni. Ahogy Spade mondta: a PF- a keszpenzre valtas.Itt van a legtobb info,arrol, hogy a nagy tobbseg -kis bufikbol osszeeszkabalodva- hogyan is all ?! Bar, valoban annyyi bohockodas tortenik, hogy egyre nehezebb piaci szereplok hangulatara ralelni, de sokszor meg mindig itt lathato az, hogy "az amatorok kora" mikor eli reneszanszat !

En otpimista vagyok Lau! :-) No nem abban az ertelemben, hogy Tancs, Spade, boeing, stb,stb akiknek meg elkaptam oktato korszuknak a veget,hogyez majd ujra vissza jon.Nem. Abban bizom, es nem alalptalanul, hogy vannak ujak, es lesznek ujabbak is akiktol tovabblehet tanulni.Az egyetlen ami rossz veluk kapcsolatban, az annak a valoszinusege, hogya tomeg elbujtatja oket, es nehezen lehet rajuk talalni egy kis elmelyedeshez. Ezzel inkabb csak azok szamara gyulik a gond, akiknek van ilyen kiszemeltjuk, es vadaszni kell rajuk, egy egyre nagyobb suruben.Szeencsere van kire vadaszgatni,mert annyira nem rossz ez a szinvonal ami itt egyesektol magas marad. A nagy tomeg az, ami az olvasas munkajat megneheziti. Ok viszont jo piaci lazmeronek !

Laukam; epiloguskent ide vetnem, hogy Minden rosszbol ki lehet halaszni azt a jot is amire vegtere is szukseg van !!
Törölt felhasználó 2007. 11. 15. 16:30
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Laurion, szvsz:

Rengeteg új nick van. Megbántás nélkül: lehet nem is tőzsdéznek komolyan.

- Néhány százezer forinttal bohóckodnak a munkahelyükről. Unják magukat és irogatnak ide f@szságokat. Nyomjon be minimum valami komolyabb pénzt, csak néhány millát, hogy valóban érezze a tőzsde erejét! Ha sose lesz 1-2 millája, de azt hiszi megváltja a világotm és beír, az se baj, csak ne írjanak hülyeségeket. Betol 2 millát, bukik/nyer 1 %-ot, és átgondolja a világát, hogy 100kért gályázik valahol. :)

- Ha diák, és nincs pénze, és beír? Az se baj, csak ne hülyeségeket.

Valamiféle moderátori rendszer, amit korábban felvetettél ,az talán megoldás lenne. Csakhogy ettől a bulváros világtól ez vadidegen. Ez itt pedig az index terepe. A kattintások száma a lényeg.

Csókoltatom Győzikét! :))
Törölt felhasználó 2007. 11. 15. 16:21
Előzmény: #12  spade
Sajnos azt kell mondanom, egyetértek Veletek!!
spade 2007. 11. 15. 16:12
Előzmény: #11  spade
Tehát nem a néhány/sok f@sz a probléma hanem struktúrálisan rossz a fórum, olyan kell mint a tozsdefórum vagy mint a thir volt...
spade 2007. 11. 15. 16:08
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Na de öszintén laurion, mit lehet csinálni, a pfolio foruma a legxarabb tartalmi vitrákra, mert beírsz egy komolyat és 5 prerc alatt elsüllyed 3 koi meg 2 balfasz, 5 xanu (csak példanevek) bírás után. A thir és a tözsdefórum is nagyságrendekkel jobb. Itt megirsz egy hszt mondjuk rááldozva 20 percet és azonnal elsülyed mintha nem is irtad volna mert ki fogja mondjuk a 6. lapot megnyitni hogy hátha ott aranyat talál ?
Totálisan rossz ez a fórum megoldás szakmai eszmecserékre, annak idején pont ezért mentem el és nem írtam ide, hiszen értelmetlen, itt csak bohóckodni lehet....
levaika2 2007. 11. 15. 13:31
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
Már egy ideje szomorúan és kiábrándultan tapasztalom, hogy egyre kevesebb jó szakmai hozzászólást, elemzést, gondolatébresztőt lehet olvasni a Fórumban, de amit tegnap este tapasztaltam, az már kifejezetten idegesített: az, hogy szinte csak f@szságokkal van tele a Fórum. Tényleg azon kezdtem gondolkodni, hogy hogyan lehetne korlátozni, megakadályozni a baromságokról szóló új topicok megnyitását. (Pedig egyáltalán nem vagyok az adminisztratív korlátozások híve, de ha már egyeseknél semmi önkontról nem működik.)
Az utóbbi időben egyre több időmet viszi el a Fórum átnézése, mert még bízom (bíztam) abban, hogy érdemi hozzászólást is találok, de utólag egyre többször megerősödik, hogy fölöslegesen pocsékoltam az időmet. Ha nem lesz változás, akkor sajnos le kell mondani egy egykor nagyon HASZNOSAN működő rendszerről (néhány f@sz miatt !!!).
Ez a megoldás?! (kérdezem a Portfóliót is)
Törölt felhasználó 2007. 11. 15. 09:20
lau
Ne fogd fel ilyen drámaian a helyzetet, mert a helyzet nem drámai inkább prózai.
A richter gyj-t pl. hiába bújta az ember, a polpharmás egyesülési hír mindent keresztülhúzott benne például.

Más időket élünk mint 3-4 éve, amikor érdemes volt gyj-ket bujni, mert benne volt a piacban a nagy emelkedés ígérete.

Visszakérdezek: mekkora ígéret van ezekben a gyj-kben most 2007 végén, érdemes ezeken hajnalban bújni alvás helyett?
Törölt felhasználó 2007. 11. 15. 09:17
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
-az emberek egy része követö magatartású,beléjük nevelték amelyik szög kilóg azt ütik amiit lát hall érzékkel ahhoz igazodva viiselkediik, tele van a média szemétséggel az ország vezetöinek szutyok dolgaiival, miiért ö lenne különb.
A politikusoknak nem érdeke az egésszséges gondolkodással, identitással rendelkezö emberek tömege,jobb egy jól befolyásolható biiomassza kialakítása akit a kereeskedelem is szeret hiszen 30% thm-el is veszi a vackokat.
-Sok embernél megmarad az önmegvalósítás csirája de mivel az életben esélye nincs rá a képességek és a meglévö körülmények miatt ezért egy virtuális élet reményét látja a fórumokban ahol lehet szép okos és ha elqrja akkor új életre kel egy úl nicken.
- még egy, szvsz a politika emberei is belecsinálnak szándékosan a fórumokba mert demoralizásra propagandára használják fel ezeket valaha az utazás com on írogattam olvasgatam ott is hasonló a tendencia.
Törölt felhasználó 2007. 11. 15. 08:16
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
A fórumok valójában a média részei. A mai média pedig már alulmúlta az átkos rendszer szinvonalát is, hogy ez begyűrűzött ide, törvényszerűen nyilvánvaló. A fertőzés megállíthatatlanul terjed, amikor fejétől bűzlik a hal. Ha vége lesz az idétlen elhülyült műsoroknak és reklámoknak, a félrevezető hazug híradásoknak, csak akkor várható, hogy az itt is változást fog hozni. Én nem reménykedek.
Törölt felhasználó 2007. 11. 15. 07:55
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Én egy fél ejszakát a GY-j-ket tanulmányoztam ...:-)))
Törölt felhasználó 2007. 11. 15. 06:59
szia lau,
pár mondatban leírnád a nyomdás topikba hogy az osztalékalapú árazás mit jelentene a nyomdára nézve; persze csak ha időd és kedved engedi :o)
nagyon szépen megköszönném.
Törölt felhasználó 2007. 11. 15. 01:38
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
ja,
optimista leszek: még olvas mindenki :)

a gyorsjelentésekre értettem. h ti. azt olvassák, azért nem írt senki kommentet...

van sok régi is, de eltűnnek a fórumról, mert minek.
az újaké a terep.
őket majd a piac tünteti el, és akkor visszajönnek a régiek, és kezdődik elölről a körforgás
Törölt felhasználó 2007. 11. 15. 01:26
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Már olyan sokan nem olvasgatnak, én is az utolsókat rúgom.
Szerintem ebben a játékosállományban sok régi is van, de a piac az egyik oka a kialakult helyzetnek.
Aztán DLPH :o), aki ezeket a vicces topikokat gyártotta. Szellemes volt, bár nem ez volt a célja.
De most komolyan. Kell egy kis medvepiac is.
Meglátjuk.
Alakulgat...
(gondolom, nem az én hsz-emre számítottál)
Törölt felhasználó 2007. 11. 15. 01:19
ja,
optimista leszek: még olvas mindenki :)

Topik gazda

laurion
laurion
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek