Topiknyitó: pf2 2013. 12. 23. 18:01

NAV a tehetetlen  

Eltűnt közel 10 soros bejegyzésem .

Leírtam NAV semmire sem képest , viszont ha a média feltesz egy videót ( névvel , címmel , ÁFA nélküli árúsítás )azonnal lép.

Kérdésem. közel 2-3 évig miért nem vették észre. Talán Vizoviczky effektusuk volt?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pf2 2014. 01. 13. 09:44
Előzmény: #15  szivacs
Ezek után NAV megtalálja azon cégeket , akik elcsalják a cukor ÁFÁ-ját!!

Talán a Győr-Sopron megyében üzemelő CBA az első vásárló. Az összes beszállítója meg ÁFA csaló , tej , cukor , hús ,liszt !!!

Ne reménykedjünk a többi multi is ezt csinálja , csak nem ennyire szervezetten!
szivacs
szivacs 2014. 01. 09. 12:04
Előzmény: #14  emerald
Nagyon begyakorlottan ment itt a CHF SWAP, úgyhogy a t. illetékes eetársak köthetnének egy NAV-SWAPot is: egy időre kiküldhetnék őket Svájcba terepgyakorlatra, a helyükre meg beállíthatnák a svájci navosokat nálunk - szvsz mindenki jól járna!
emerald 2014. 01. 09. 03:06
Előzmény: #12  szivacs
Személy szerint az ott dolgozókkal nem volt afférom, sőt kimondottan segítőkészek voltak...DE ez az intézményesített fentről utasított kötelező lehúzni mindennel amivel lehet az átlag dolgozó polgárt, mert a nagyok ugyi nem hagyják magukat....ha kell külföldre viszik a cégüket, hát ez......minősíthetetlen...

Bürokrácia, bürokrácia hátán, az az élni és élni hagyni az nincs!
No nem arra gondolok h nem szeretnék adót fizetni....értem én....csak
ne keserítsék má meg mindennel amivel lehet az emberek életét....
Pl.:ne úgy keressenek meg adótartozás(késedelmi kamat) miatt h kapok egy levelet h fizessek be 6000ft-ot !!!! De azonnal!
Amúgy az stílusú levél mintha valami gyilkos volnék, mert ennyibe került a jelzálogjog bejegyzése a házunkra....jaaaaa
No azért jó hogy tudom h már jelzálog van rajta...
Részlet nincs! Tartozás(ami csak kizárólag késedelmi kamat!) egy része elengedés nincs!
Adja el a telkét(3x4m!) osztatlan közöstulajdonú kocsibeálló....volt a javaslat! Hát adnám én bakker ha lenne aki venné....
Amúgy kicseszek én a felürőljövővel....leszek portugál v angol rezidens oszt mennyenek a................oda.
emerald 2014. 01. 09. 02:37
Előzmény: #12  szivacs
:)))) ez nagggggyon jó......
szivacs
szivacs 2014. 01. 09. 00:42
Előzmény: #11  pf2
Kiszáll a NAV revizor a tanyára, hogy ellenőrizze az illegális tejtermelést. Az öreg gazda mondja neki, hogy bárhova bemehet, csak a bekerített mezőn lévő fészerhez, na, oda ne menjen! Erre nagy arrogánsan előhúzza a revizor a szolgálati igazolványát.
- Látja ezt az igazolványt bátyám! Én ezzel minden mezőgazdasági létesítmény, akármelyik részlegébe bemehetek, úgy hogy nem maga fogja megmondani nekem, hogy mit csináljak!
- Jólvan no, maga tudja. - feleli az öreg.
A pénzügyőr átlép a kerítésen, és eltűnik a fészer mögött. Kisvártatva üvöltve rohan visszafelé, mögötte a svájci díjnyertes tenyészbika. Láthatóan az életéért fut, és a bika minden egyes méteren közelebb ér hozzá.
Az öreg azonnal eldobja a kezéből a vödröt, rohan a kerítéshez és teli torokból kiáltja neki:
- AZ IGAZOLVÁNY! MUTASSA NEKI AZ IGAZOLVÁNYT !!!
pf2 2014. 01. 08. 23:11
Előzmény: #10  upgrayeddAKS
Talán említettem NAV 4 év után közölte tartozom 3.000 Ft-al. Vitattam mindent: elévülés, a jogalapot , összeget , kijövő APEH alkalmazott által felvett jegyzőkönyvet , melyet alá sem írtam.

Húza-vona letiltás bankszámlámra . Ellencsapás közjegyzői okirat alapján azonnali inkasszó NAV számlájára 3.000 Ft + költségek.

Pert indított adóhivatalt - ellenkeresetet terjesztettem elő- majd tárgyalás kitűzése előtt megakart egyezni. Kértem Bírót folytassuk le az eljárást, csak tisztázzuk kinek van/lesz igaza?

Ja persze volt vagyonosodási vizsgálat ( véletlenül kijelölődtem gép által??? ) és cégem felé is kutatkodtak. Na ezt már Bíróság tudomására hoztam , hogy túlterjeszkedik az adott ügyön most már APEH. Közel 10 APEH/NAV alkalmazottat , Főosztályvezetőt fogyasztodik el az ügyben.
3.000 Ft saját hatáskörben visszavonta NAV ,se fenntartotta , hogy igaza van.
Bíróság még nem döntött ellenkeresetem ügyében ( hát az is már 8.500 Ft követelés + ügyvéd+kamatok+ levelezés+fénymásolás + kk.díj)

Egyszer valaki , valamilyen döntést hozz.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2014. 01. 08. 22:28
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
kezdem azzal, hogy mea maxima culpa, hogy nem foglalkoztam a 60 ft-os tétellel, a másiknak meg nem néztem utána, hogy van-e, és ha igen, mennyi túlfizetésem... és folytatom azzal, hogy pár dolgot finoman szólva is benéztél...

az egyik, hogy nem érdekel engem, mit hiszel el és mit nem
másik:

"Az is meseszerű, hogy ezt maguktól megtették, mert neked kell kezdeményezni."

önmagadnak mondasz ellent: feltételezed, hogy kértem, de nem teljesítették, majd
végre nagy kegyesen igen, aztán már mégis önmaguktól tették meg? nem érzed, hogy ez finoman szólva is nem konzisztens... valójában pedig ez történt: szégyen, nem szégyen, de én bizony ezzel sem foglalkoztam, éltem életem anélkül, hogy tudtam volna a túlfizetésről... aztán egyszer csak jött egy levél (amit a kedvedért nem fogok ide feltenni több okból kifolyólag sem :) lásd még "nem érdekel engem" kérdéskör :) etc.), hogy x összeg túlfizetés van (arra nem mernék megesküdni, hogy ez volt az első próbálkozásuk, mármint hogy elérjenek, bár ha korábban nagyon akartak volna, elértek volna)

"de az átvezetéseket és a visszaigényléseket az önadózás jegyében mindenkinek saját magának kell kezdeményezni. "

mint írtam, pont azért "zaklattak", mert ők akarták, hogy én vezessem át... nem muszáj ezt sem elhinni, amúgy sem jött tengernyi levél ebben a témában tőlük (elég egy is ahhoz, hogy megjegyezzem az esetet), sőt sztem a legtöbb levelet ebben a tárgyban az ügyfélkapun keresztül kaptam, de mivel régen volt ,csak magára az alapsztorira emlékszem, az összegre, meg hogy át akarták velem vezettetni az x számláról az y-ra

na, hát ez történt, aztán vagy elhiszed, vagy nem, nem nagyon érdekel :)
nyugodtan lehazugozhatsz, az legalább gerincesebb hozzáállás :)
Törölt felhasználó 2014. 01. 08. 17:48
Előzmény: #8  upgrayeddAKS
Nem lehet rámfogni, hogy egy navfan lennék, de az átvezetéseket és a visszaigényléseket az önadózás jegyében mindenkinek saját magának kell kezdeményezni.
Így eléggé meseszerünek tűnik, hogy a nav 60 Ft túlfizetés miatt nem hagyott békén téged, ezt különösen nem szokták.
Ha meg neked bármennyi összeg is járt volna vissza tőlük, ha visszaigényled és bejelölöd, hogy kp/bankszámlára utalás valamibármi, megteszik. Az is meseszerű, hogy ezt maguktól megtették, mert neked kell kezdeményezni. Hát, ezügyben nem voltál a topon, ami a nav/adóismeretet illeti.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2014. 01. 08. 17:36
Előzmény: #6  pf2
sztem a pálmát én vinném el NAV / APEH ügyben: nekem 60 Ft TÚLFIZETÉSEM volt egyszer, ami miatt jó sokáig küldözgették a leveleket, hogy tegyem már át erre meg erre a számlára, mert "kilóg a tétel", stb.

én meg gondoltam, hogy azt a nyamvadt 60 Ft-ot nyeljétek be nyugodtan, és b..tam válaszolni nekik, nem csináltam semmit, ezzel is provokálva őket :)

azért egyszer visszavágtak érte, mert egy másik ilyen túlfizetés alkalmával 5 évig parkoltatták maguknál a lóvét, mire visszautalták... az olyan 60-70 ezres tétel lehetett, így ők jártak jobban :)

a lényeg: ők pontosan akkor mozdulnak meg, amikor jó nekik, és amikor nem csinálnak semmit, annak is oka van :)

na, mindenkinek jó estét, én megyek kíndózt telepíteni...
pf2 2014. 01. 08. 16:30
Előzmény: #6  pf2
Mióta Horvát András kirobbantotta a ÁFA csalást NAV leleplezett cukor ÁFA csalást , tej ÁFA csalást , félsertésre 27 % -ról 5 % ra vitte le az ÁFÁ-t.

Olaj , liszt , gyümölcs , zöldség még hátra van, stb , stb.
Talán választásokig és az után is fog dolgozni a NAV ( mondjuk nem csak a kicsiket kegeti )
pf2 2013. 12. 29. 08:30
Előzmény: #5  watson
NAV nem telhetelen

Bíróságra akarja vinni 3000 Ft állítólagos tartozásomat ( így írták ) szerintem elévült és akkor sem volt igazuk amikor kirótták.

Sok kicsi tartozás talán 1000 milliárdos lyukat is betölt))
watson
watson 2013. 12. 27. 21:01
Előzmény: #4  vampire
nem tehetetlen, hanem telhetetlen :D
vampire
vampire 2013. 12. 27. 17:50
Előzmény: #1  pf2
Nem tehetetlen a NAV, ha akar :)
1 napos járulékbefizetési csúszásért (nyári szüneten voltam) majdnem megvonták a cégemet jogosan illető pénzemet. 5000 e-mail 300 A4-es lap, faxok, de megkaptam :)
Törölt felhasználó 2013. 12. 27. 16:15
Talán csak azért tűnt el mert úgy vélték, hogy sérti a megnyilvánulásod azon 10 sora a moderálási elveket, amelyek meg a szólás szabadságát korlátozzák.
enigma 2013. 12. 23. 19:43
Előzmény: #1  pf2
Ez csak valami számítógépes anomália lehet. Mármint az eltűnt 10 sor.

Topik gazda

pf2
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek