Te, ha ezt vontátok le a választások eredményéböl, akkor a fidesznek ezután se kell aggódnia. Még csak le kell bunkózni a vidéket és annyi. Büdös életbe nem nyertek választásokat.
Azért torzít jobban, mert a győztes egyéni szavazatokat (a második helyezett+1 felettieket) továbbviszik a pártlistára. Pedig azok nem listás szavazatok.
Milyért torzít? Mert nincs egy második forduló, ami elött beindul a népvándorlás a "swinger" kerületekbe? Meg kezdödik a nagy taktikázás a visszalépésekkel? Vagy mire gondolsz? Amúgy UK, F-ben is ilyen torz?
Az Egyesült Királyságban a Fidesz ezzel az eredménnyel a parlamenti mandátumok 86.6%-át birtokolná...:)))... a négyötöd pedig ugye csak 80% volna... (nagyon halkan mondom ezt Gyurcsányinak, a matekzseninek):)
Meg az is rendben volt akkor, amikor Gyuszi-bá széjjelrobbantotta a köz-TV-t. Az akkor nem volt diktatúra. Csak akkor diktatúra, ha ugyan azokat megint lapátra teszik. Ez a kettös mérce...
2002, 2006-ban még persze jó volt a rendszer. 2010-ben valamiért már nem jó, aztán azóta meg a gonosz zorbán teljesen magára szabta és ilyen mömentümös pártocskák sajna-bajna be se jutnak a parlamentbe, pedig... EZ DIKTATÚRA!
Azzal,hogy megismételted az előző téves eszmefuttatásodat,amit megválaszoltam már előbb #9498-ban,szerinted igazad lett?! . Miért nem reklamálsz a francia,angol választási rendszer ellen? Ott még nagyobb győzelmet aratott volna a Fidesz.Vagy azokban az országokban teljesen normális,hogy pl.32%-al is 2/3-ot lehet szerezni? Hogy van ez? Vagy megint az Orbán fóbiád miatt van ez a hiszti?! . Nyugodt lehetsz,ha csak 1 párt indult volna a választáson a Fidesz ellen,akkor is a Fidesz nyer,ez csak a ti tévhitetek,hogy mindenki aki egy ellenzéki pártra szavazott,az a teljes ellenzéki összefogást is támogatta volna.Így is úgy is Fidesz többség lenne.
a fenti eredmény még a 4/5-nél is többet hozott volna az Egyesült Királyságban...:))... na jó, viszont tudjuk, hogy azok ott csak ugatják a demokráciát, közben meg titokban egytől-egyig monarchista királyimádók. :)
" Választási rendszer (UK)
Kizárólag egyéni mandátumokkal lehet a Képviselőházba bekerülni. Az ország 650 egyéni kerületre van osztva. A választás egyfordulós, és a relatíve legtöbb szavazatot kapott képviselő nyeri el a mandátumot (a győztes mindent visz, angolul first-past-the-post, FPTP). Ez a többségi választási rendszer rendkívül aránytalan eredményre vezet, torzítva mutatja a nép akaratát, ugyanakkor a parlamentbe nem tud bejutni olyan jelölt, aki személyében nem elég népszerű a körzetében. A képviselőknek jobban kell figyelniük választókörzetük lakóinak akaratára, így kis regionális pártok is megjelenhetnek a törvényhozásban. Nincs bejutási küszöb. "
Ha jól értem, most azt mondod, a "Haza" nem volt ellenzékben 2002 és 2010 között sem (azaz, Orbán hazudott erről), mert akkor is azok voltak hatalmon, akik több szavazatot kaptak. Illetve, több Országgyűlési képviselővel rendelkeztek.
Nem tudom,kik azok a "ti"-k,de igazából nem is érdekel! ÉN csupán a választási Iroda adatát ajánlottam figyelmedbe, ami lehet,hogy nem tetszik Neked(!),de tényszerűen igaz.Vitatni nem velem,hanem a Választási irodánál kell. Az egy más kérdés,hogy 49,27% a választási törvény miatt ad 2/3-os többséget a PARLAMENTBEN! (de sem az összes szavazóra, a szavazatra jogosultak számára nézve pedig még kevésbé többség!)... Hogy miről beszélünk: arról,hogy a kisebbség is lehet többség... Nálunk! A hsz-eid stílusa Téged minősít...
A fityesz erősen támogatja a kamupártok indulását. Kíváncsi vagyok, hogy az Együtt-ön kívül kin fogják behajtani a választási támogatásokat. Mert 2014-ben senkitől sem hajtották be, és a szabályokon sem nagyon változtattak. Ez konkrétan közpénzpazarlás... Ki a felelős ezért?
NAPI POLITIKA 2018-2022 - cenzúra nélkül