Topiknyitó: -pny 2018. 02. 08. 13:39

NAPI POLITIKA 2018-2022 - cenzúra nélkül  

Itt lehet folytatni a bezárt topicot.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
peter_s 2018. 04. 12. 13:42
Előzmény: #8573  BudFox
Ez a vállalkozói igazolvány dolog működhet USA-ban, régebben olvastam róla, de kell hozzá sok tőke és meghatározott számú amerikai állampolgárt foglalkoztatnod kell, akkor van esélyed. Én azt a vonalat kapargatom, hogy valami LLC-t bejegyeztetni offshore-két, és a tőkémet ezen keresztül forgatni a tőzsdén, aztán valahogy szerezni valami letelepedési engedélyt, de szerintem így is nagyon nehéz, jóllehet tőkeigénye ennek alig van, sok államban pár dollár tőkével bejegyzik a céget. Rákérdeztem az TD Ameritrade-nél, hogy nyithatok-e tőkeszámlát náluk, és le is pattintottak, hogy hiába van bejelentett cégem USA-ban, ők csak akkor nyitnak nekem számlát ha ott élek, van biztosítási számom, de állítólag ezeket erre szakosodott ügyvédi irodákon keresztül el lehet intézni. Még dolgozom ezen, ezzel párhuzamosan részt veszek a zöldkártya programban is, hátha bejön.
BudFox
BudFox 2018. 04. 12. 13:33
Előzmény: #8576  peter_s
akinek van diplomája és törtető és kitartó, és talpraesett az tud boldogulni külföldön.
És igen...rége is mindig megbeszéltük ezt a dolgot...mindig erre jutottunk..
DE aki itthon boldogul , az kinnt is tud.
nekem pl. nagyon jó itthon.. keményen dolgozunk, és úgy érezzük hogy talpraesettek is vagyunk... itthon tehát jól megy nekünk...Sőt..már ott tartunk hogy elértük az üzemünk kapacitásának csúcsát....nem volt mindig igy..főleg a válság miatt, mikor itthon "beérett" a válság, 2010 - 2013 elég nehéz helyzetben voltunk....és most a Fidesz alatt az utóbbi 3-4 évben már nagyon megnőtt megint a forgalom.
de eljátszottunk a gondolattal mi lenne ha pl. USA -ba kéne kimennünk, és cukrászdát nyitnunk.....biztos nagyon nehéz lenne...főleg az elején..
mindig megnézem a Tortakirály c. "dokumentum" sorozatot...persze abban nagyon sok a ferdítés...
de nem gondolom hogy nekik könnyebb lenne mint nekünk.
de nem kell olyan messzire mennünk...lehet hogy Németországban is nehéz lenne nagyon az elején egy vállalkozást felfuttatni.
BudFox
BudFox 2018. 04. 12. 13:26
Előzmény: #8577  signal2
Jobbik az pont EU ellenes párt volt korábban...most hogy Vona megváltoztatta..nem is tudom...mi lett belőle.
signal2
signal2 2018. 04. 12. 13:09
Előzmény: #8571  BudFox
Inkább ezt sugallta a fidesz az ellenzékről, nem gondolod? És a kettő nem ugyanaz, a végeredmény viszont igen: sokan ezt gondolják az ellenzékről.
 .
Holott csak két felvetés: az LMP végig erősen támadta a Kanada-EU (CETA) és az USA-EU (TTIP) szabadkereskedelmi megállapodásokat (amellyel az európainál gyengébb minőségi előírások mellett készült USA termékek, és pl. génmódosított élelmiszerek jöhetnek vám nélkül Európába), míg a magyar kormány simán aláírta előbbit, utóbbi pedig azt hiszem most parkolópályán van. Vagy például szerinted a Jobbik erősen EU-párti? Mert szerintem nagyon nem. Persze tudják, nem lennénk meg nélküle, ennek ellenére pár éve vidáman nyilatkozták, hogy ki kellene lépni onnan.
peter_s 2018. 04. 12. 13:07
Előzmény: #8570  BudFox
Nana, ez nagyon nem igaz. A Westminsterben is dolgoznak magyarok tanácsadóként de olyan is van, aki gyárigazgatói szintig is el tudott menni, vabnnak jópáran a Cityben is. Ez a mosogatós mese csak legenda, vannak ilyenek, de sokan gyárban, logisztikai központokban dolgoznak. Magyarországon sem mindenki manager vagy igazgató, ott is droidmunkát végez a többség jòval alacsonyabb bérért.
BudFox
BudFox 2018. 04. 12. 13:07
Előzmény: #8572  signal2
végső soron pénzt hoznak haza ami tényleg jó...
És leglalább megtanulnak sokan keményen dolgozni..vagy látják legalább hogy nem adják ingyen azt a több pénzt...
mert az osztrák hazaküldi a vendéglátóipari munkást a 2. napon, ha már nincs több munka.. lehet hazajönni..majd akkor kell a munkás ha megjött a szezon..
Törölt felhasználó 2018. 04. 12. 13:06
Előzmény: #8556  gyula1971
Zsiday: lehetne ezt a "modellt" sokkal jobban javítani, belevenni a munkanélküliség, a hiteltörlesztők, az elkölthető jövedelem és egy sor gazdasági mutató változását, - ezzel egyetértek,
amivel valószínűleg majdnem tökéletes illeszkedést lehetne elérni, de szerintem minél egyszerűbb, annál jobb, - ezt már erősen kétlem. :)
BudFox
BudFox 2018. 04. 12. 13:05
Előzmény: #8568  peter_s
USA -ba szinte nem is lehet kijutni..hallottam..
feltéve ha most végezted el az egyetemet, több diplomád van..stb.stb...válogat USA a jobbnál -jobb jelöltek között.... a többi "silány" nem kell nekik..
van egy tippem : váltsál ki valamilyen vállalkozói igazolványt, vállalkozást USA -ban..akkor tárt karokkal várnak ? csak egy tipp...járható út szerinted ?
Németország :
van egy csaj ismerősöm...diplomája van és építészmérnök..valami építész irodában dolgozik..jó a fiztetése...
a barátja meg állandóan máshol dolgozik...nem is meri már itthon bevallani ha új munkája van..minden fél évben máshol dolgozik...volt már : házmester, sorompónyitogató ember cégnél, telefonközpontos valami cégnél, meg még kitudja mi nem...csak akasztott embe nem :D itthon is állandóan mindenki utálta...
hát látszik hogy kinnt is elég nehezen megy neki... de legalább a felesége eltartja :D
signal2
signal2 2018. 04. 12. 13:03
Előzmény: #8570  BudFox
Ezért viszont csak tisztelni lehet őket. Nem itthon várják a sült galambot, hanem volt bátorságuk felkerekedni, elmenni egy ismeretlen társadalomba, és olyan munkát végezni, ami nem feltétlenül a szívük vágya. Viszont a tudat miatt, hogy eltartja magát és családját, meg tud élni, jelentősen javulhat a közérzetük, mentális állapotuk, nem utolsósorban javítják a magyar makró számokat: csökkentik a munkanélküliséget, pénzt küldenek haza vagy költik el maguk itthon, emelve a fogyasztást, végső soron javítva a költségvetés egyenlegét is. köszönet és tisztelet.
BudFox
BudFox 2018. 04. 12. 13:00
Előzmény: #8565  Törölt felhasználó
szerintem ez is volt az ellenzék mostani hibája, pont ez a nézőpont amit te is képviselsz :
jaj de kicsik vagyunk...hunyászkodjunk meg Európa előtt...csináljuk mindig azt amit mondanak nekünk..mert az úgyis jó...kapunk eg ykis alamizsnát cserébe oszt' fogjuk be a pofánkat.
Legalábbis ezt sugallta az ellenzék hozzáállása...a Fidesz próbált magyar nemzeti érdekeket képviselni.
BudFox
BudFox 2018. 04. 12. 12:57
Előzmény: törölt hozzászólás
Igen..tudom...egy csomóan kimentek mosogatni...ismerek több ilyen embert... de lenézik őket..
vagy Ausztriába az OBI -nál vannak páran leltároznak. :_))
Olyan munkákra mennek ki a legtöbben amit nyugati ember nem hajlandó elvégezni.
vlagyimirmutyin
vlagyimirmutyin 2018. 04. 12. 12:34
Előzmény: #8561  vlagyimirmutyin
+az erőforrások pl élelem és víz nagyon korlátozott mennyiségben lesz elérhetőremélem találunk majd megoldást ezekre a problémákra...
peter_s 2018. 04. 12. 12:23
Előzmény: #8553  BudFox
Szerintem USA a legjobb, pláne ha valaki a tőkepiacokból meg tud élni, csak nem könnyű oda kijutni és kint maradni legálisan, azt mondják Kanada is hasonló. Én USA-t mindig próbálom de iszonyatosan nehéz zöld kártyához jutni.
UK, Németország szintén jó választás. Ha beszéled a nyelvet és képes vagy megtanulni dolgokat, akkor sokkal könnyebb, mint Mo-n. Magasabb az életszínvonalad és ha nyitott vagy, akkor sajátjukként kezelnek. Engem UK-ban úgy kezelnek, mintha 100%-ban brit állampolgár lennék. Mondjuk tapasztalataim szerint Németországban könnyebben nyersz el egy magasabb pozíciót külföldiként, mint pl. az Egyesült Királyságban, de lehet, hogy ezt csak én látom így. Azt is hozzátenném, hogy én a britekre mindig jobban számíthattam, mint a magyarokra sajnos.
Törölt felhasználó 2018. 04. 12. 12:23
Előzmény: #8553  BudFox
Ki mondta, hogy egyszerű. Nem csak a gyakorlat nehéz, hanem a döntés is, lelkileg. Én Magyarországon szeretnék élni, de nem olyan Magyarországon, amit egy nemzetáruló banda vezet, akik a nép egy részét a másik része ellen uszítják. Akik a magyarság egsik felével le akarnak számolni, és erre a másik fele még tapsol is.
kimpaa
kimpaa 2018. 04. 12. 12:22
Előzmény: #8539  BudFox
az ellenzék nem kapott, ki mert többen szavaztak rájuk mint a fideszre ;)
Törölt felhasználó 2018. 04. 12. 12:21
Előzmény: #8551  BudFox
"És Orbán -t igazán nem lehet azért elítélni hogy most megpróbált mindent elérni, kiharcolni MAgyarországért."
Te komolyan elhiszed, hogy bámit is kiharcolt Magyarországért? Vagy már nálad is Magyarország = Orbánék?
Törölt felhasználó 2018. 04. 12. 12:19
Előzmény: #8549  BudFox
Épp győri Fidesz fanoktól hallottam ezt-azt még évekkel valasztások után is. Szerintem csak magad nevében beszélj.
Törölt felhasználó 2018. 04. 12. 12:18
Előzmény: #8539  BudFox
"2002 -ben... hát nem erre számítottunk..de nem kezdtünk el hőbörögni hogy választási csalás,meg hogy ki kell vándolorlni azonnal...vagy hogy "nem ülünk be a Parlamentbe".. stb..."
Elég vastag bőr kell legyen a képeden, hogy ezt leírd. De narancskomcsiktól mit vár az ember.
bigyula 2018. 04. 12. 12:18
Előzmény: #8558  sanka
Na ez az igazán röhelyes: puszán azért, mert Orbán azt mondja, hogy Ő az országért csinál mindent, ezt ennyien beszopják, és elhiszik... Ez elkeserítő.
vlagyimirmutyin
vlagyimirmutyin 2018. 04. 12. 12:17
Előzmény: #8559  vlagyimirmutyin
mégegy megjegyzés ehhez: a Szahara folyamatosan nő, Ázsia szintén túlnépesedik, hol férne el még kb 500 millió ember?
pl Kárpát medence? pl ritkábban lakott európai területek?

Topik gazda

-pny
-pny
3 4 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek