Topiknyitó: -pny 2018. 02. 08. 13:39

NAPI POLITIKA 2018-2022 - cenzúra nélkül  

Itt lehet folytatni a bezárt topicot.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kusz1
kusz1 2018. 03. 27. 10:12
Előzmény: #2072  -pny
Ez mind releváns érv de jelenleg csak azok alapján tudunk adatokat összehasonlítani ami elfogadott nemzetközi standardoknak megfelelt.Amiket írtál azok még a future kategória részei.Azt észrevetted gondolom,hogy én nem azt állítom ez a mostani rendszer és eredmények annyira tökéletes és nincs tele nagyon sok hibával de jelenleg nincs alternatívája.
-pny
-pny 2018. 03. 27. 10:12
Előzmény: #2075  signal2
“Szerintem már korábban is írtam, de a devizatartalék szvsz nem keverhető az államadósság statisztikához, mivel jórészt azért csökkent, mert a devizaadósságot forint adósságra cseréltük”
.
Részben igaz, részben nem. Az IMF hitel megmaradt része is az MNB-nél volt. Azzal mindenképpen korrigálni kell.
_Sigorszky
_Sigorszky 2018. 03. 27. 10:10
Előzmény: #2071  kusz1
1. Anyukád fröcsög, tehát légy szíves írd meg neki, ne nekem. 
2. Én inkább annak hiszek, amit látok és tapasztalok, mint a wikinek, amit annyira nagyra tartasz.
3. A nemzetközi gazdasági helyzet változott meg a fidesz (és Mo) számára kedvező módon, nehogy már összetéveszd Matót a FED elnökével, vagy Orbánt Merkellel, mert még bukfencet vetsz örömödben!
4. Csak 3 apró tény, mondjuk az oktatásról, hogy az egészségügyről pl ne beszéljünk. Pisa teszt eredmények: lecsúszás. Felsőoktatás komisszárokkal való irányítása, pénzkivonás a szektorból, egyetemi rangsorokban hová lettünk? (Lecsúszás.) Kiválóbbnál kiválóbb államtitkárok, kézi vezérlés, Balog totális alkalmatlansága, soroljam még? Nem teszem, mert úgyis azt fogod írni erre is, hogy fröcsögök és a gyűlölet beszél belőlem. Hát, nem mondhatnám, hogy szeretem őket. De Magyar Bálintot is egy csődtömegnek tartottam azon a poszton. Mindössze annyi a bűnöm, hogy jobbat szeretnék. Ha ez a véleményed, akkor csak nyomjad tovább a fensőbbséges dumát, nem vagyok az ilyesmire vevő, szevasz.
signal2
signal2 2018. 03. 27. 10:10
Előzmény: #2073  kusz1
Azt már itt is tisztáztuk, hogy van terv, csak éppen az merőben eltér a konzultációban Soros-tervként titulált pontoktól, és az is látszik, hogy az EU több ponton éppen mást csinál, mint amit Soros javasolt, tehát az a kapocs sincs meg, hogy az EU a Soros-tervet hajtja végre. Szóval a kormány elkezdett Soros-tervezni, csak éppen hamisan, összevissza. Amikor ők Soros-tervről beszélnek, az 80%-ban a saját kitalációjuk, nem az, amit Soros leírt.
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 10:09
Előzmény: #2065  _Sigorszky
Nagyon nem valós dolgokot veszel alapull Szóval embereket kategórizálása SÚLYOZÁSA HU EZ KEMÉNY!! na ne is folytasam nekem ez dúrva..
Fogalmi reprezántációs tévedésbe vagy..
signal2
signal2 2018. 03. 27. 10:07
Előzmény: #2072  -pny
Szerintem már korábban is írtam, de a devizatartalék szvsz nem keverhető az államadósság statisztikához, mivel jórészt azért csökkent, mert a devizaadósságot forint adósságra cseréltük, azaz a devizakötvények kibocsátásából és a nemzetközi szervezetektől felvett hitelekből származó devizaösszeget már nem kell az MNB-nél forintra váltani. A lejáró devizaadósságot visszafizettük a tartalékból, és cserébe forintban adósodtunk el. A tartalék magas szintje egyébként már nem is indokolt, mert a rövid lejáratú külföldi adóssága a nemzetgazdaságnak is jelentősen visszaesett a folyamatosan magas folyó fizetési többletnek köszönhetően.
Az MNYP vagyon beszámítása az teljesen releváns, mert ott az államháztartás a lakossági szektortól kapott a GDP 9,2%-ának megfelelő vagyont. Amivel még korrigálni érdemes, az az állam likvid pénzügyi vagyona, azaz a KESZ egyenleg változása, akár forintban, akár devizában, mert a befolyó pénzt ugye nem muszáj elkölteni, azt egyszerűen pénz formájában lehet tartalékolni is, ahogy tettük a 2008-ban és 2009-ben az IMF hitel esetében.
Azt azonban nem szabad elvitatni a kormánytól, hogy folyamatosan a vállalt mértéken belül tartja a hiányt, pedig 2011-es MNYP transzfer óta nem torzítja jelentősebb egyszeri tétel, azaz most valóban van költségvetési fegyelem. Ezt pl. jó lenne megőrizni, akármi is lesz.  Az MNYP-vel kapcsolatban pedig azt érdemes észben tartani, hogy ezzel a jövőbeli nyugdíjkötelezettségek megnőttek, amire fel kell készülni.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 03. 27. 10:04
Előzmény: #2073  kusz1
Orbánt azért lehetett már három éve is ekézni, mert már akkor is szar volt. Ebben nincs semmi különös.
kusz1
kusz1 2018. 03. 27. 10:01
Előzmény: #2060  _Sigorszky
Én nem becsméreltem a színvonaladat annál inkább te az enyémet!(Segget nyalsz,mi a faszról bezélsz haver,itt élsz stb.)Ez is egy stílus és színvonal de én ezen a nyelven nem szeretnék vitatkozni senkivel.Ész érvekkel nyílván és adatokkal.Nem rossz ez sem de ez olyan mint Rónai Egonnal vitatkozni arról ,hogy van-e soros terv (nem arról,hogy tele a zsák a plakátokkal,túl van tolva stb).Gyuri bácsi saját maga tette közzé az azóta is megtalálható mindenki által elérhető remekművet de az nincs oszt jó napot.
https://www.marketwatch.com/story/george-soros-heres-my-plan-to-solve-the-asylum-chaos-2015-09-29
Nézd a dátumot mikori és érdekes módon már akkor Orbánt szapulja folyamatosan mintha érezte volna,hogy megakad a torkán.
Ha valakit nem érdekelnek a tények akkor az  egy másik dimenzió akkor lehet személyeskedni gyűlölködni,mert az olyan konilfó.
-pny
-pny 2018. 03. 27. 09:52
Előzmény: #2070  kusz1
Nézzük ugyanezt GDP arányosan is:
.
- A kimutatott államadóság 2010-ről mára kb. 80%-ról kb. 75%-ra csökkent. Hurrá. A Fidesz propaganda és a Fidesz hívek eddig jutnak. DE:
.
- Elment a teljes MNYP: GDP 10%.
.
- Csökkent a devizatartalék: GDP 10-12%.
.
- Még nincs az államadósságban, de bele kell számoljuk: Eximbank trükk miatti korrekció GDP 2-3%. Az EU már rég elmeszelte, de ez a csoda kormány csak a választások után számol majd így. Hasonló korrekció simán elképzelhető még az MFB miatt is.
.
- Nincs az államadósságban: Paks 2. hitele GDP 12%. Mivel ez is az Eximbankhoz hasonló trükk, simán elmeszelheti az EU még ezt. De tök mindegy, hogy papíron, hova kell sorolni, gazdaságilag az államadósság része.
kusz1
kusz1 2018. 03. 27. 09:39
Arra a két linkre nyomjál rá te is ha éppen levegőt kapsz a fröcsögéstől.
Az előbb írtam.Csak 2 magyar nyelvűt illesztettem ,mert a többit ffelesleges.Ezeknek az oldalaknak annyi köze van a fideszhez mint Bolgár úrnak.
kusz1
kusz1 2018. 03. 27. 09:35
Előzmény: #2056  -pny
Köszönöm,hogy megtisztelsz az adatokkal,mert így már értelmesen lehet diskurzust folytatni.Az államadósságot csak a gdp-hez mérten lehet nézni,mert másképpen teljesen fals lenne.Nézzük a wikipediát aminek nem sok kétség férhet a hiteléhez:https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarország_államadósságaEz a 2010:80,5 és a 2017: 72,1 elég szignifikáns különbségA CDS felárat gondolom nem kell bemutatnom olyan embereknek akik tőzsdével foglalkoznak mennyire fontos ha nem az egyik legfontosabb: 
https://www.portfolio.hu/gazdasag/egy-evtizede-nem-volt-ilyen-alacsony-a-magyar-allamcsod-eselye.271243.html
Ezt 2017 decemberi adat és nem a fidesz által kreált.
Bemásolhatnék a JP Morgantól kezdve Eurostatig 100-at és a valós kép számomra és úgy látszik a befektetési alapok számára is egyértelmű.Ja és tegyük hozzá,hogy szinte 0% kamattal is elhurcolják az Államkötvényt.
A "magánnyugdíj" elnevezés elég érdekes itthon és nem vitatva,hogy felhasználták de az tulajdonképpen az államé volt amikor kitalálták ,hogy ezentúl átadják gebinbe (részese voltam) és gazdálkodjanak az arra "predesztináltak"vele.Én nem meggyőzni szeretnék valakit de aki csak a tények és számok-adatok alpján szeretne racionális döntést hozni azt segíteni kell annak megismerésében.Természetesen engem is ezért jó ha felvilágosítanak de eddig nem sikerült cáfolni ezeket a nemzetközileg auditált elfogadott számokat.A fenti 2 linkre nyomj rá légy szíves.
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 09:09
Előzmény: #2062  HPeter76
Na igen ez se fér a fejembe Ítt a DK példa ez MSZP-PM-nél önállóba ott van!! Na meg külön LISTÁN IS
 NINCS EBER AKI EZT EGYEZTENI TUDJA!! -minek ezt a kérdés boncolni értem..:):) vagy még se..
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 09:04
Előzmény: #2067  HPeter76
VAN PÁRT A LIBERÁLIS, SZOCIÁLDEMOKRATIKUS PÁRTOK 3-OM IS AKKOR MEGLEHETTEK ELÉGEDVE!!
Egy blokkba nem is lehetne tenni!!
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 08:59
Előzmény: #2063  HPeter76
Na ne játszunk már  mgyar nyelvel 2-t d nekem egy d >>>>>>>>>>>ENGEDD MEG!!
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 08:57
MIGRÁNSOK MAGYARORSZÁGI INTÉZMÉNYSÜLÉSEBEN NEM AKARUNK RÉSZT VENNI!!!
 Központi kérdés.. Te igaz lekezeled, legyintesz rá!!!
_Sigorszky
_Sigorszky 2018. 03. 27. 08:54
Előzmény: #2063  HPeter76
Két dé, b+!
_Sigorszky
_Sigorszky 2018. 03. 27. 08:53
Előzmény: #2061  _Sigorszky
Ömlik a pénz kifele az országból, nemzeti célok fedőduma alatt, közben vásárolják a szavazatokat. Már az elhíresült és máig ható pálinkafőzési OV ötlet is erről a népszerűséghajhászásról szólt. Máris fél Mo meg volt véve, mert ez a hatmillió alkesz országa. Most a nyugdíjas kártyát játssza ki a führer, azt hiszi mindenki hülye, aki megöregedett. Persze olyanok is vannak bőven. A kusz nevűt is ebbe a halmazba sorolom, Péterkével meg zsmegyeivel egyetemben...
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 08:51
Előzmény: #2061  _Sigorszky
enged meg erre ne válaszoljak..
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 08:50
Előzmény: #2057  -pny
-nagy bull lesz ma a píacokon. oda is kell figyelnem.. Persze  mit raknak elénk..
Persze Migránsokkal kapcsolatos ÁLLÁSFOGLALÁST MszP-PM,DK,LMP másképp gondolja.
 Ebbe a kontexusban(elképesztő magyarság) másképp dolgoza fel!! Hogyne már ettől javulnának
 Magyarorsz anyagi feltételei EZT NAGYON KÉTLEM.. Még magyarabbul ettől nem lessz finomabb a fasirt

_Sigorszky
_Sigorszky 2018. 03. 27. 08:49
Előzmény: #2051  HPeter76
A H az hülyét jelent, ugye? Akkor erről ennyit...

Topik gazda

-pny
-pny
3 4 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek