A NAP Nyrt. (székhely: 1034 Budapest, Tímár utca 20., cégjegyzékszám: 01-10-141019,
továbbiakban „Társaság”) az alábbiakról tájékoztatja tisztelt befektetőit és a tőkepiacot.
A Társaság napenergia termelési képességét, működését, gazdálkodását, likviditási és
tőkehelyzetét az orosz-ukrán háború közvetlenül nem érinti. Az Európai Unió és az Amerikai
Egyesült Államok által kivetett szankciók sem a Társaságra, sem szerződéses partnereire
nincsenek közvetlen hatással. A Társaság sajnálattal figyeli a háborús helyzet alakulását és bízik
a konfliktus mielőbbi békés lezárásában.
Ugyanakkor meggyőződésünk, hogy a kialakult helyzet már rövid- és középtávon is még
inkább a nemzeti energiafüggetlenségre és annak növelésére irányítja a figyelmet, szabályozói
és befektetői oldalon egyaránt. Ennek megkerülhetetlen, az ESG trendekkel összhangban álló
eleme a megújuló energiatermelési kapacitások további bővítése, annak szabályozó oldali
támogatása és ösztönzése nemzetgazdasági és Európai Uniós viszonylatban is.
A háborús helyzet rég látott tőkepiaci turbulenciát és bizonytalanságot hozott. Üzleti
modellünk és részvényesi értékteremtési javaslatunk stabilitását és ellenállóságát jól mutatja,
hogy Társaságunk még ilyen nehéz tőkepiaci helyzetben is, 2022. március 1. és 2022. március
7. között sikeres zártkörű tőkeemelést hajtott végre 1 297 343 000 forint értékben.
Mindezek még inkább megerősítik Társaságunkat abban, hogy a korábban megfogalmazott
stratégia a helyes irány, annak fókusza továbbra is a megújuló, napenergia-termelési
képességünk és kapacitásaink növelése, összhangban a meghirdetett Nemzeti
Energiastratégia irányelveivel.
Társaságunk a transzparencia jegyében weboldalán (https://nap.solar/hu/befektetoknek) valós
idejű termelési és szén-dioxid környezetterhelési megtakarítási adatokat is közzé tesz.
április végéig van felhatalmazásuk alaptőke emelésre, 14 mió rv kb, nyílván addig nem érdekeltek emelkedésben, minek toljanak be több pénzt, mint amit muszáj? majd ha lefut, onnantól lesz érdekes.
Autowallis sem megy, Masterplast sem megy, Akko esik, Appeninn vegetál. Türelem. Ha ez megindul, akkor nem 10%-ot fog menni, hanem 2000-3000 közé első körben.
Én is kis bukóban ülök, nem értem ezt a céget, ennél sokkal jobbra számítottam. Ha ezt a tökölést így folytatják, lehet dobom, bár lehet ez a céljuk. Kifárasztani. Tényleg nem tudom már.
Kevés van, de 1400 körüli átlaggal nem tudok szabadulni egy olyan cég papírjaitól, aminek minimum 20%-ot kellene ralliznia...és a mostani szinten kb. senki nincs pluszba...
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf