A Buda-Cash Brókerháznál a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozati cselekményt hajtott végre - írja az Index. Lépett a felügyelet A tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt az MNB ma közzétett végzésében azonnali hatállyal...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546
Azt tanácsolom,hogy beszélj az nhb-val és nekiktedd fel a kérdéseidet.
Nem tudom mennyibe kerúlt a transzfer,van forintom a számlán,majd egyszer kapok egy elszámolást és megtudom. De ha jól emlékszem,közzétették a díjakat,amik igen borsosak voltak.
Tehát a HUF-ot és az EUR-t lehet akár egy sima forint folyószámlára is kérni (a befjegyeket pedig nyilván egy értékpapírszámlára)?
Télleg levonnak 20 eurot az utalásra?
Annyiért nemzetközileg lehet utalni.
Ha az NHB-hoz küldik, az díjmentesen lesz?
Ha csak havi 100 Ft lenne az NHB-s számla, és esetleg díjmentesen odaküldik a befjegyeket, akkor nem bajlódnék a máshová transzferálással. Mindegy hol adom el.
Egyébként azt mennyiért transzferálták neked?
Elnézést, pontatlanul fogalmaztam, automatikusan generált iktatási számokat nyilván kaptam, illetve az ügyfélkapun keresztül megkaptam az elszámolást.
Úgy értettem, hogy engem sosem hívtak fel, illetve a méljeimre is talán csak egyszer jött vmi semmitmondó válasz, miközben némelyek már a bevától is megkapták a pénzüket, és most a fa-tól is.
Mindenkivel, akinek van ügyfélkapuja, ott kommunikál a felszámoló, nem csak a trendesekkel.
Valóban úgy tűnik, hogy külön kezelik a kp-t és az értékpapírokat, hiszen nekem az Accesst elutalták, de a készpénzt nem. Tegnap dél körül hívtak a BC-től egyeztetni a leadott transzferálási megbízást és ma már a számlámon vannak a jegyek, tehát ez is gyorsan megy, ha elindítják végre.
Flynn, a fogadó bank általában forintra konvertálja az oda érkező EUR összeget, csak akkor kell az EUR számla ha úgy akarod megtartani.
Azt irod, hogy semmi visszajelzést nem kaptál az fa.-tól. Ha ez igaz az igényed iktatási számára is, akkor nagyon sürgősen írj egy panaszt a felszámolónak lehetőleg tértivevénnyel. A panaszra 30 napon belül válaszolnia kell. Ha nem teszi akkor az MNB-nél lehet reklamálni a határidő túllépés miatt. Az első levelemre igy tudtam kicsikarni a választ Rétitől.
Hogyan kommunikáltál a BC-vel? Volt hozzáférésed az ügyfélkapuhoz? Ott - legalább is a Trendeseknek – megjelent a kiadható eszközök listája. A mostani átvezetési akciónk – ami Editnél már részben eredménnyel járt – partizán akció, nem kérte a fa. A végső határidő majd az állomány átvezetési felhívás utáni 30. nap lesz.
Úgy tűnik a kp és az értékpapír elkülönített kezelésére hajlandó a fa. Persze ez csak akkor lesz biztos, ha megérkezik a pénz a számlámra. Én nem kértem értékpapír transzfert, csak pénz utalást.
Tájékoztatlak benneteket,hogy ma reggel megjelentek az értékpapírszámlámon az Access bef.jegyek. Ellenben a HUF és az EUR nem. Igazából az lenne az érdekes persze.
Kedves Flynn,
mivel a bankomnál volt már értékpapírszámlám és fogadják a nagyszerű Access jegyeket is, így semmi értelme külön nyitni máshol számlát. Ha majd el akarom adni, odautalom és ennyi.
Ha azt akarod, hogy EUR-ban maradjon a pénzed, akkor EUR számla kell.
Vki korábban az írta, hogy az elemeket nem lehet egymástól függetlenül kezelni, csak egyben lehet elnyomni vhova az egész kócerájt.
Akkor ez mégsem állja meg a helyét?
Mi a transzfermegbízás leadásának a végső határideje?
Mellesleg jegyzem meg, hogy én még semmilyen megkeresést nem kaptam se a fától, se a bevától annak ellenére, hogy minden papírt leadtam és voltam személyes azonosításon is, és 'természetesen' még nem is fizetett egyik sem semmit...
Még nem volt időm átolvasni ezeket a transzferes dolgokat, de vmelyik hozzászóló azt írta, hogy az Access jegyeket viszonylag olcsó lesz kezelni az NHB-nál.
Te csak hozzám hasonlóan nem kedvelnéd az NBH-t vagy más oka is van, hogy nem oda transzferáltatod?
A másik kérdésem, hogy az EUR-hoz kell devizaszámla is, vagy forintszámlára érkezve átváltja a pénzintézet?
Magánszemélyként levelezzél nyugodtan vele, legyen ez a szórakozásod. Ha faszfejezel, tedd azt nyugodtan, eddig sem érdekeltek a beszólásaid, ez sem zavar! Nekem a postai leveleimre - hivatalos levél, nem magánszemélyek csevegése interneten- nem válaszolt, ez tény, és nem hiszem, hogy engem bármilyen oknál fogva másképp kezelne, mint mást. Hallottam már itt is beépített kommentelőkről, én nem vagyok az, én elítélem a felszámoló törvénysértéseit és késlekedését, te ezek szerint mindennel elégedett vagy, bár a mai világban ez már csak a kiválasztott fidesz-fanokra jellemző! Én nem nyalom a felszámoló s..-t, mint egyesek!
Hagyd a csudába, ne foglalkozz vele. Nem is értem az egész levelezést, hogy miért kötött beléd. De lényegtelen, az a fontos, hogy jön-e utalás, megindul-e ténylegesen az ügyfélvagyon kiadása.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546